Forum ciobanesc german
May 12, 2017, 12:06:24 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Are 9 luni - cat mai creste in inaltime?  (Read 11493 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul

« on: January 18, 2009, 11:23:07 PM »

Seara buna! Am o oaresce problema (eu, nu cainele, ca pe el nu-l deranjeaza) : de 3 luni incoace are aceeasi inaltime la greaban, 58 de cm. - cu 2 centimetri  mai putin de minimul admis de standardul rasei (malinois, mascul, inaltime ideala 62 cm, se accepta -2 /+4).

Are 9 luni deja, si intrebarea mea este...cat mai poate creste in inaltime pana la maturitate?

S-a dezvoltat asa:

4 luni - 49 cm
5 luni - ...
6 luni - 56 cm
7 luni - 58 cm
8 luni - 58 cm
9 luni - 58 cm

Am gasit ceva pe net despre.. "growth plates" care, daca sunt "deschise", inseamna ca urmeaza sa mai creasca in inaltime, iar daca sunt inchise...nu. Din pacate nu stiu termenul in limba romana pentru "growth plates" si nici cum sa-mi dau seama din descrierea acestora daca ceea ce vad la cainele meu sunt "growth plates" deschise sau articulatiile lui.

Ma poate ajuta cineva?

"Scratch a dog and you'll find a permanent job."  ~Franklin P. Jones
bilbo
Full Member

« Reply #1 on: January 19, 2009, 12:38:10 AM »

Growth plates sunt cartilajele de crestere de la nivel metafizo-epifizar care asigura cresterea in lungime a oaselor. Osificarea lor duce la incetarea cresterii in inaltime. Perioada de inchidere variaza la diverse segmente, de exemplu radiusul si ulna se inchid intre 8 si 12 luni.
Singurul mod de a vedea inchiderea cartilajelor de crestere este Radiografia osoasa . Tineti cont insa ca genetica are un rol important in inaltimea exemplarelor dincolo de alti factori de mediu( traumatismele repetate ale cartilajelor de crestere ar duce la osificarea precoce). 
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #2 on: January 19, 2009, 09:37:04 AM »

Probabil o sa mai creasca cel putin acei 2cm, daca nu mai mult.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul

« Reply #3 on: January 19, 2009, 07:24:53 PM »

Tineti cont insa ca genetica are un rol important in inaltimea exemplarelor dincolo de alti factori de mediu( traumatismele repetate ale cartilajelor de crestere ar duce la osificarea precoce).

I-am vazut doar mama, si nu parea mica. Sigur, mi-ar fi greu sa-i apreciez inaltimea, a stat mai mult in doua labe pe gardul tarcului Smiley
Despre radiografie, nu pot decat sa ma bucur ca nu e vorba de o problema medicala, deoarece in orasul meu nici un cabinet veterinar nu este dotat cu aparatura necesara Angry. Daca Jar va avea vreodata nevoie de o astfel de investigatie, va trebui sa-l duc in alt oras, cel mai probabil in Bucuresti. Tara de toata bafta...

Probabil o sa mai creasca cel putin acei 2cm, daca nu mai mult.

Cheesy Mi s-a luat o piatra de pe inima.

Va multumesc amandurora pentru raspunsuri!

Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #4 on: January 19, 2009, 08:08:36 PM »

1. Nimeni nu o sa-ti masoara malinul la vre-o expozitie, iar selectie nu au. Asa ca si 2 centi in plus sau minus,... eventual doar mandria lui mami ar suporta mai greu "minusul" LOL
2. Radiografie "se poate" face si la spital "uman", daca nu exista altceva. Asta pentru urgente.

Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul

« Reply #5 on: January 19, 2009, 08:25:36 PM »

Asa ca si 2 centi in plus sau minus,... eventual doar mandria lui mami ar suporta mai greu "minusul"  LOL

Adevarat Grin Eh, asta e, nici eu nu-s inalta, doar n-o sa compenseze catelu` LOL

Radiografie "se poate" face si la spital "uman", daca nu exista altceva. Asta pentru urgente.

N-am mai povestit si despre asta dar, daca tot veni vorba...Da, in anumite cazuri se poate asa. O colega de serviciu, de exemplu, a radiografiat piciorul catelului ei la spital. Avea o cunostinta pe acolo, l-a adus in geaca...fereala mare. Era pui de vreo 8 saptamani totusi. Nici nu vreau sa ma gandesc cum as putea strecura eu una bucata caine de 27 de kile Lips Sealed

Sigur, la disperare...

EDIT: in afara de orgoliul meu, care ESTE  LOL - daca ar fi sa-l montez vreodata pe Jar as vrea sa fie in standard si cu testul de displazie ok - plus inca ceva "amanunte" (temperament, capacitate de lucru). N-am pretentie ca fac chinologie dar mi se pare de bun simt.

Thara
Global Moderator

« Reply #6 on: January 19, 2009, 08:29:02 PM »

il bagi sub haina,il ti sa nu cada si daca intreaba careva ceva,spui ca esti in luna a 8 a cu gemeni sau tripleti     LOL 
 buuun,sunt off topic rau de tot  Roll Eyes
Asahel
Sr. Member

Jar Crocobaurul

« Reply #7 on: January 19, 2009, 08:34:55 PM »

il bagi sub haina,il ti sa nu cada si daca intreaba careva ceva,spui ca esti in luna a 8 a cu gemeni sau tripleti     LOL 
 buuun,sunt off topic rau de tot  Roll Eyes

Laughing

Pai era vorba de o situatie tragicomica - oameni nevoiti sa strecoare catei in spital pentru o radiografie precum contrabandistii, si asta in anul de gratie 2009. Deci nu esti deloc off topic.

Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #8 on: January 19, 2009, 08:39:59 PM »

Dupa program, cateva bancnote in buzunar, ... se rezolva.

sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #9 on: January 23, 2009, 03:43:04 PM »

ca doar traim in Romania
adm
Sr. Member

Pic

« Reply #10 on: March 20, 2009, 05:18:56 PM »

Seara buna! Am o oaresce problema (eu, nu cainele, ca pe el nu-l deranjeaza) : de 3 luni incoace are aceeasi inaltime la greaban, 58 de cm. - cu 2 centimetri  mai putin de minimul admis de standardul rasei (malinois, mascul, inaltime ideala 62 cm, se accepta -2 /+4).

Are 9 luni deja, si intrebarea mea este...cat mai poate creste in inaltime pana la maturitate?

S-a dezvoltat asa:

4 luni - 49 cm
5 luni - ...
6 luni - 56 cm
7 luni - 58 cm
8 luni - 58 cm
9 luni - 58 cm

Am gasit ceva pe net despre.. "growth plates" care, daca sunt "deschise", inseamna ca urmeaza sa mai creasca in inaltime, iar daca sunt inchise...nu. Din pacate nu stiu termenul in limba romana pentru "growth plates" si nici cum sa-mi dau seama din descrierea acestora daca ceea ce vad la cainele meu sunt "growth plates" deschise sau articulatiile lui.

Ma poate ajuta cineva?

poate sa mai creasca in inaltime si in perioada 1 an - 2 ani.

Testeaza-ti Votul! pe www.testvot.eu
pepe
Hero Member

cann van pavora

« Reply #11 on: March 30, 2009, 01:34:30 PM »

bucurate  Cry Undecided :'(catelul meu adica femela mea a depasit de mult limita maxima admisa :

* DSC_0335.jpg (135.52 KB, 399x600 - viewed 652 times.)
elzika
Newbie
*

« Reply #12 on: June 19, 2010, 12:32:09 AM »

bucurate  Cry Undecided :'(catelul meu adica femela mea a depasit de mult limita maxima admisa :
deci dupa 9 luni mai creste sau nu in inaltime?? Ca eu ma tot intreb cat de mare o sa ajunga catelusa mea
Leo Brisan
Sr. Member

« Reply #13 on: July 16, 2010, 10:39:21 PM »

E posibil sa mai creasca putin, dar nu mult. Sau ... s-ar putea sa nu mai creasca deloc. Depinde foarte mult de genetica lui.

deci dupa 9 luni mai creste sau nu in inaltime?? Ca eu ma tot intreb cat de mare o sa ajunga catelusa mea
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: