Forum ciobanesc german
April 13, 2008, 09:27:22 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Rezultate Expozitii de Club Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Gripa aviara si cainii  (Read 1844 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
sersoft
Administrator

Ciobanesc German

« on: January 10, 2006, 01:22:32 PM »

Ieri, la Relaitatea TV, pe banda derulanta a aparut scris ca:  "virusul gripei aviare s-a tranzmis si la caini". Fara alte explicatii suplimentare. Am cautat pe internet, dar nu am gasit info relevante. Am sunat medicul veterinar si l-am intrebat detalii, dar acesta mi-a spus ca pot sta linistit, ca nu e nici o problema. Voi aveti cumva date suplimentare ?

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
stilgar
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #1 on: January 10, 2006, 01:25:04 PM »

pai parca ziceau ca acei cainii au mancat pasari moarte.............

razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd

« Reply #2 on: January 10, 2006, 01:30:18 PM »

"Autoritatile din Ialomita au luat aceasta masura ieri, dupa ce patrupedele unui cioban au mancat din hoituri de pasari bolnave
De ieri-dimineata a fost instituita carantina de gradul I in comuna ialomiteana Albesti, dupa ce pe izlaz, intre localitatile Albesti si Marsilieni, au fost gasite mai multe hoituri de pasari moarte din care mancau cainii de la o stana situata in apropiere.
Prin urmare, autoritatile au decis izolarea comunei Albesti. Totodata, medicii veterinari au inceput sa stranga si sa omoare toate pasarile din comuna. De asemenea, au fost prinsi si eutanasiati cainii care ar putea fi responsabili de raspandirea virusului. Mai mult, spune Mihai Puia, directorul DSV Ialomita, vor fi omorati toti caini fara stapan si cei care vor fi lasati de localnici sa iasa pe strazi."

Evenimentul zilei

"Intr-unul din focarele identificate in luna decembrie, la Albesti, judetul Ialomita, autoritatile nu au mai fost vigilente in perioada Sarbatorilor. Autoritatile locale au lasat descoperita una dintre gropile unde fusesera incinerate pasarile localnicilor, iar cainii au “insirat” cadavrele prin toata comuna. “Numai asa se explica aparitia a doua noi gospodarii cu pasari bolnave, motiv pentru care intreaga comuna se afla din nou in carantina”, ne-a informat Gabriel Predoi, directorul general ANSVSA."

Libertatea

darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
sersoft
Administrator

Ciobanesc German

« Reply #3 on: January 10, 2006, 01:52:53 PM »

Am citit si eu articolele respective, este vorba de niste cazuri izolate.
Dar din contextul in care au prezentat cei de la Realitatea stirea, am dedus ca H5N1 s-a adaptat si a infestat organizmul canin, in felul acesta, ramanand doar un pas pentru a se tranzmite de la caine la caine. La cati maidanezi avem in tara asta, si la cat de bine este monitorizat numarul lor si locatia, ar fi un adevarat dezastru.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
dsh
Hero Member

« Reply #4 on: January 10, 2006, 02:06:57 PM »

inteleg ca toate acestea s-au petrecut ieri - cum s-a aflat intr-o singura zi despre inbolnavirea cainilo si modificarea virsului? tot ce se stia sigur era ca animalele mancasera pasarile! s-au facut analize? a  existat vreo ancheta? exista vreo dovada ca animalele s-au imbolnavit? ba mai mult ca e posibila inbolnavirea de la un caine la altul?
daca riscul unui epidemii la caini e real, scenariul e cu adevarat negru! unica solutie ar fi administrarea medicatiei profilactice de crestere a imunitatii

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd

« Reply #5 on: January 10, 2006, 03:29:57 PM »

Stirea de pe RealitateaTV:
"În plus, într-un sat din apropiere - la Bozkurt, mai mulţi câini care au mâncat cadavre de păsări bolnave au murit. Şeful comunităţii a povestit unor jurnalişti că în fiecare gospodărie sunt păsări moarte de gripă aviară, iar mulţi oameni au mîncat deja din ele."

Sper sa se insele ... e grav daca se transmite la caini ...

darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
kira
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #6 on: January 10, 2006, 07:42:47 PM »

CE va mira ca presa scrie tampenii!!!Ei cauta senzationalul, nu se gandesc nici un moment ca pot creea panica in randul populatiei fara rost.
Virusul gripei aviare se transmite la om, unde isi exacerbeaza virulenta.El se transmite usor si la porc si de la porc poate trece la om.Transmiterea la caine este IMPOSIBILA.(DACA VRETI UN EXEMPLU CAT POT EU DE TAMPIT NICIODATA UN CAINE NU VA LUA SIDA DE LA OM!!!!)
LA TELEVIZOR S-A SPUS CA TRICHINELOZA E PROVOCATA DE UN VIRUS SI CA PRAFUL DE ANTRAX FACE VICTIME IN SUA!!! Angry

FROM ALL THE THINGS I'VE LOST I MISS MY MIND THE MOST
razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd

« Reply #7 on: March 03, 2006, 11:37:06 AM »

Expertii veterinari ai Uniunii Europene au recomandat ieri ca masura de precautie impotriva gripei aviare tinerea pisicilor in interior si a cainilor in lesa, in zonele afectate de infectii cu virusul H5N1, informeaza AFP.

Dupa moartea unei pisici infectate cu gripa aviara in Germania, expertii considera ca in zonele in care H5N1 a fost confirmat la pasari salbatice trebuie evitate contactele dintre carnivorele domestice, indeosebi pisici, si pasarile salbatice.

evz.ro

Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #8 on: March 03, 2006, 02:36:56 PM »

in conditii naturale sunt receptive gainile si curcile si diferite sp. de pasari salbatice.PORUMBELUL nu este receptiv!!! (daca va intrebati cumva).Se pot infecta cu virusuri izolate de la pasari si unele mamifere cum ar fi porcul, calul, omul prin DIRECT PRIN CONTACT dar si INDIRECT(oua..).In conditii experimentale pot fi infectate usor cainele si pisica. Sursele de infectie sunt reprezentate in principal de pasarile bolnave si de purtatorii cronici si sanatosi care elimina virusul prin intermediul secretiilor oculo-nazale si materiilor fecale. Avand in vedere capacitatea virusului de a suferi modificari genetice foarte usor-nu este exclusa infectarea cainelui, sa manifeste sau nu boala, el reprezentand astfel o sursa de infectie.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
Der Gebrauchshund
Global Moderator

Deutscher Schäferhund

« Reply #9 on: March 05, 2006, 10:52:29 AM »

de pe pagina clubului mama www.schaeferhunde.de
o sa revin mai tarziu cu o traducere, daca nu se gaseste pana atunci un voluntar  Smiley

Gefahr für Hunde durch Vogelgrippe? (03/2006)

Das Bundesministerium für Ernährung, Landwirtschaft und Verbraucherschutz hat zum Thema Geflügelpest darauf hingewiesen, dass es derzeit keine Hinweise gibt, dass H5N1 auf Hunde übertragbar ist. Gleichwohl kann nicht ausgeschlossen werden, dass sich Hunde infizieren können. Allerdings ist die Ausscheidung des Erregers dann so gering, dass Hunde als Überträger nicht in Frage kommen. In den Vogelgrippen-Sperrbezirken (3 km um den Fundort eines infizierten Vogels) und in den Beobachtungsgebieten (10 km um den Fundort eines infizierten Vogels) muss man den Hund an die Leine nehmen. Außerhalb dieser Gebiete dürfen Hunde weiter frei laufen gelassen werden.

Quelle: » Bundesministerium für Ernährung, Landwirtschaft und Verbraucherschutz

Weitere Informationen erhalten Sie auf der Website des Friedrich-Loeffler-Instituts (FLI)

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #10 on: March 05, 2006, 03:05:20 PM »

L-am rugat pe fratele meu sa-mi traduca fiindca eu pricep cam putin. In mare asta zice:

-nu sunt dovezi ca virusul poate sa infecteze cainii  dar nu este suta la suta
si in zonele unde s-a gasit virusul trebuie ca , cainii sa fie dusi in lesa in raza de 10 km
sa nu manance din pasarile moarte sau excremente de la pasari.
 Der Gebrauchshund poate ne lumineaza mai bine..

Wink

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
Der Gebrauchshund
Global Moderator

Deutscher Schäferhund

« Reply #11 on: March 05, 2006, 03:08:39 PM »

Revin.
Sau imi revin?  Smiley

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora