qoultzi
Newbie
|
 |
« on: March 08, 2009, 12:26:28 PM » |
|
buna , am un cg in varsta de 2 ani (male) si as dori sa-mi dati cateva sfaturi despre modul in care ar trebui sa-l antrenez pentru a-i imbunatati propulsia... (ce tipuri de exercitii se recomanda...) , cateva cuv. despre el : e plimbat , alergat , si are parte de joaca cu alti caini...cel putin 2 ore zilnic , are la dispozitie o curte de cca. 330 metri patrati , la capitolul rezistenta stam destul de bine , cand am mai mult timp si vremea ne permite iesim la plimbare de dimineata pana seara , sigur facem cca. 60 km pt. ca ne trezim la 3 sate distanta de orasul in care locuim  , alaturi de celalalt cg in varsta de 8 ani...tot mascul , pe care "micutul" il considera tatal sau... in fine , avand in vedere ca noul an competitional s-a deschis , iar noi trebuie sa ne "maturizam" , sa nu mai topaim de colo colo ca un catelandru , ar fi cazul sa ne "punem" pe treaba serioasa... ce imi sugerati?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #1 on: March 08, 2009, 12:40:14 PM » |
|
De ce trebuie imbunatatita propulsia lui, are deficiente?
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #2 on: March 08, 2009, 12:41:58 PM » |
|
Constitutia scheletico - musculara standard a CG-ului este de trapas...propulsia e data de trenul posterior, dar nu te ajuta cu nimic in arbitrare o propulsie peste ceea ce "trenul anterior" poate duce...o miscare regulata, armonioasa, daca nu e naturala, nu ai cum sa o induci (parerea mea)...si daca te-ai hotarat sa iesi in expo cu catelul tau acum, e cam aiurea..la clasele de arbitrare de club va fi net dezavantajat in absenta radiografiilor HD, ED, si a examenelor de munca..daca vizezi participarea la evenimente FCI / AchR,..nu ai nimic altceva de facut decat sa il inveti cu atmosfera de ring -> cauta sa iei legatura cu membrii clubului local Oradea....
PS: dupa unii, tzopairea predominanta, e semn de displazie de sold..
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
qoultzi
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: March 08, 2009, 12:53:48 PM » |
|
pana acum am fost la 3 expo cu el in ultimele luni ale anului trecut (tg. mures , arad si cluj) unde a luat exc.IV, exc. , exc.II , iar arbitrii mi-au spus ca ar trebui sa-i sa-i imbunatatesc propulsia, eu banuiesc ca l-ar fi putut influenta faptul ca lucrez mai mult doar pe latura utilitara , iar el in expo urmareste in general sa se alinieze cu mine , pana acum am omis partea prezentarii in rind . primordial pt noi fiind imbunatatirea rezistentei , si latura utilitara... deci cum ar trebui sa lucrez cu el?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #4 on: March 08, 2009, 12:59:39 PM » |
|
..opinie personala..antrenamentul la bicicleta (daca conditia fizica personala nu permite alergarea)..o viteza constanta de deplasare, superioara mersului la pas, ar putea duce la "organizarea/regularizarea/armonizarea" miscarii trenului anterior & posterior
|
|
|
|
|
|
|
|
|
qoultzi
Newbie
|
 |
« Reply #5 on: March 08, 2009, 01:00:02 PM » |
|
topaiala am spus-o in sensul de joaca.... la varsta de 7luni cand l-am dobandit , primul lucru pe care l-am facut a fost sa merg la vet, sa-i refac vaccinarile , bla bla , toate cele... neomitand sa-i fac radiografii la sold si umar... vet-ul a spus ca dpdv clinic e sanatos. pana acum nu si-a definitivat trap-ul avandu-l "aleator" uneori merge ca un adevarat camp , incat iti e mai mare dragul sa-l privesti alteori zici ca e un puppy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #6 on: March 08, 2009, 01:02:21 PM » |
|
topaiala am spus-o in sensul de joaca.... la varsta de 7luni cand l-am dobandit , primul lucru pe care l-am facut a fost sa merg la vet, sa-i refac vaccinarile , bla bla , toate cele... neomitand sa-i fac radiografii la sold si umar... vet-ul a spus ca dpdv clinic e sanatos. pana acum nu si-a definitivat trap-ul avandu-l "aleator" uneori merge ca un adevarat camp , incat iti e mai mare dragul sa-l privesti alteori zici ca e un puppy
in cazul asta, postarea initiala a fost derutanta...de ce nu iei contact cu cei de la CLCG Oradea..? niste antrenamente DOAR de prezentare de ring ar rezolva (probabil) totul..raportat la problema prezentata.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
qoultzi
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: March 08, 2009, 01:05:15 PM » |
|
multumesc , la bicicleta l-am scos doar de cateva ori anul trecul inainte cu aprox 2 zile de fiecare expo si i-a priit . in afara de bicicleta ar mai fii ceva?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #8 on: March 08, 2009, 01:08:16 PM » |
|
in cazul asta, postarea initiala a fost derutanta...de ce nu iei contact cu cei de la CLCG Oradea..? niste antrenamente DOAR de prezentare de ring ar rezolva (probabil) totul..raportat la problema prezentata.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
qoultzi
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: March 08, 2009, 01:22:53 PM » |
|
clcg oradea?din cate stiu in oradea sunt 2 canise de cg (sper ca nu ma insel) , aici nici achr oradea nu stiu sa aiba un sediu definitiv, stabil pt ca din "radio-sant" am auzit ca sunt ceva dispute... in fine ... chiar de aceea nu am cautat sa dau de ei... asa ca m-am inscris la clcg timis  , oricum , ca sa nu fiu off-topic : imi antrenez cainele singura... si de aceea aveam nevoie de cateva sugestii cu privire la modul in care as putea sa-i imbunatatesc propulsia , implicit trapul. Deci daca il voi antrena cu bike-ul , si aprox cu 2 sapt inainte de fiecare expo antrenamente de prezentare in ring , va fi suficient?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #10 on: March 08, 2009, 02:00:10 PM » |
|
..opinie personala..antrenamentul la bicicleta (daca conditia fizica personala nu permite alergarea)..o viteza constanta de deplasare, superioara mersului la pas, ar putea duce la "organizarea/regularizarea/armonizarea" miscarii trenului anterior & posterior
Gresit. el in expo urmareste in general sa se alinieze cu mine
Aceeasi greseala. Degeaba rezistenta, daca nu are dupa ce sa "traga" in lesa, nu are nevoie nici de propulsie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WILLI LANDT
|
 |
« Reply #11 on: March 08, 2009, 09:08:56 PM » |
|
CLCG organizeaza test de anduranta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
qoultzi
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: March 08, 2009, 09:11:41 PM » |
|
Quote from: qoultzi on Today at 11:53:48 AM el in expo urmareste in general sa se alinieze cu mine Aceeasi greseala. Degeaba rezistenta, daca nu are dupa ce sa "traga" in lesa, nu are nevoie nici de propulsie. din aceasta as putea deduce ca gresesc prezentandu-l singura  , iar ceea ce ar trebui sa faca in ring ar fi sa traga dupa mine , astfel nu se mai pune problema propulsiei? repet : concluzia mea in urma arbitrajelor e ca trebuie sa-i imbunatatesc propulsia in primul rand , in al doilea rand la unu dintre arbitraje ni s-a spus ca are un trap scurt , banuiesc ca din cauza faptului ca el urmareste sa se alinieze cu mine , in fine al doilea lucru nu pune probleme serioase deoarece aprox. stiu ce am de facut... in concluzie : pt a-i imbunatati propulsia trebuie sa-lalerg cu bike-ul , sa facem antrenamente pt prezentarea in ring (normal) , si sa ne luam handler... ceea ce ar fi cea mai mare bataie de cap , deoarece e un caine care are un sg. stapan (;)eu - clar) iar de restul lumii nici ca-i pasa , daramite sa-i si dea vreo comanda, sau sa-l conduca , din acest p.d.v se prezinta groaznic asa ca imi e mai usor sa-l prezint eu , e mai multa munca dar cred ca merita ... si sper sa reusesc , daca nu asta este  ,  ... va multumesc pentru atentia acordata 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #13 on: March 08, 2009, 09:25:38 PM » |
|
Handlerul n-are nici o treaba cu cainele, defapt, cainele nu are nici o treaba cu handlerul, nu trebuie sa asculte comenzi, numai sa nu fie nici prea disperat dupa tine, in rest depinde de cunostintele celui care prezinta cainele. Diferenta de prezentare fata de ce faci tu e imensa!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
qoultzi
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: March 08, 2009, 09:39:25 PM » |
|
pai smecherul e cam disperat dupa mine , astfel ca in ring fereasca-l d-zeu pe handler pt ca daca ar trebui sa-l prezinte in stadiul in care e acum , l-ar face de rusine cu siguranta , deoarece nu l-ar putea controla , in fine asta intra la prezentare in ring care e "alta mancare de "caine" '  , iar pe mine momentan ma intereseaza sa-i imbunatatesc propulsia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|