Forum ciobanesc german
June 21, 2010, 08:57:41 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: ciobanes german cu multe probleme..dati-mi va rog un sfat!!!  (Read 1150 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
anamariaconstantza
Newbie
*

never drive faster than your angel can fly!

« on: March 15, 2009, 11:56:36 PM »

Buna seara...ma numesc sasha sunt un ciobanesc german si am 7 luni..pe stapana mea o cheama ana si avem nevoie de sfaturile voastre...sasha al meu, pe langa faptul ca are displazie si a avut o interventie chirurgicala acum doua luni , acum o saptamana a fost otravit nu stiu cu ce dar a fost la pamant... voma, scaun cu sange, voma cu sange...de o saptamana sta la perfuzii si abia am supravietuit....dar am reusit sa supravietuim, ceea ce pentru mine inseamna enorm...acum s-a ridicat in picioare, nu prea vrea sa manancedar se chinuie sa manance dar problema cea mai mare e ca nu vede si nu aude...sasha e nervos ca ar vrea sa se miste si datorita displaziei picioarele din spate nu il ajuta si mai mult sare pe ele dar are pofta de viata...nu mai are stare in boxa in care sta la clinica, vrea sa iasa la aer, ceea ce si face de 2 ori pe zi dar se enerveaza cumplit ca nu vede si ca se loveste de ceea ce este prin jur. ajutati-ma cu sfaturi... daca vi s-a intamplat asa ceva spuneti-mi cum ati procedat ca animalutul vostru sa isi revina, cum as putea eu sa il ajut, unde as putea sa merg sa ii fac alte teste sa vad daca e doar ceva temporar si poate stie cineva daca isi poate reveni din asta... ajutati-ma ca nu mai pot... sufar si eu si el enorm...am luat in calcul toate variantele si am zis ca daca el a avut puterea sa supravietuiasca trebuie si eu sa fac totul pentru el.... nu spun ca medicii de la clinica nu m-au ajutat, chiar au facut totul pentru el dar am nevoie si de alte pareri...deci , va rog ajutati-ma cu sfaturi ... va multumim amandoi!!!
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: March 16, 2009, 12:08:52 AM »

ati descoperit substanta cu ce a fost otravit?

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
anamariaconstantza
Newbie
*

never drive faster than your angel can fly!

« Reply #2 on: March 16, 2009, 12:27:46 AM »

sincer nu...dar pe langa sasha il mai am si pe rex, un ciobanesc german de aproape 2 ani. amandoi erau stapanii curtii si vad ca pana acum rex nu are nimik...am controlat si rascontrolat curtea si n-am gasit nimik suspect...chiar si medicii s-au intrebat ce ar putea fi...treaba a inceput vinerea trecuta cand sasha nu a vrut sa manance si a vomitat o spuma alba..l-am dus la clinica, acolo i-au facut injectii si i-au dat si un antidot impotriva otravei de sobolani....l-am luat acasa si seara a mancat foarte bine...chiar am zis ca am scapat...sambata dimineaa iar n-a mancat si a facut primul scaun cu sange...moale de tot...l-am dusiar la medic...iar injectii si voma, d data asta voma era galbena si apoi portocalie spre rosu...pe la 5 dupa=amiaza nu se mai putea misca cum facea el de obicei si l-am dus iar la clinica si atunci a dat primul scaun (ca apa de fapt) cu sange...si a intrat de atunci la perfuzii... duminica si luni a fost rau de tot dar spre marti si-a mai revenit... si de vineri seara am observat ca nu ma baga in seama decat daca il ating, nu raspunde la stimuli luminosi, am scapat un maldar de chei langa el, dna doctor i-a bagat o lanterna in ochi..nimik...iar el e nervos ca vrea sa iasa si sa mearga dar se loveste de tot ce e pe langa el si plange...si eu pe langa el..si de aia am nevoie de sfaturile voastre
andrex
Jr. Member
**

mi perro es sagrado

« Reply #3 on: May 02, 2009, 05:47:16 PM »

sincer nu...dar pe langa sasha il mai am si pe rex, un ciobanesc german de aproape 2 ani. amandoi erau stapanii curtii si vad ca pana acum rex nu are nimik...am controlat si rascontrolat curtea si n-am gasit nimik suspect...chiar si medicii s-au intrebat ce ar putea fi...treaba a inceput vinerea trecuta cand sasha nu a vrut sa manance si a vomitat o spuma alba..l-am dus la clinica, acolo i-au facut injectii si i-au dat si un antidot impotriva otravei de sobolani....l-am luat acasa si seara a mancat foarte bine...chiar am zis ca am scapat...sambata dimineaa iar n-a mancat si a facut primul scaun cu sange...moale de tot...l-am dusiar la medic...iar injectii si voma, d data asta voma era galbena si apoi portocalie spre rosu...pe la 5 dupa=amiaza nu se mai putea misca cum facea el de obicei si l-am dus iar la clinica si atunci a dat primul scaun (ca apa de fapt) cu sange...si a intrat de atunci la perfuzii... duminica si luni a fost rau de tot dar spre marti si-a mai revenit... si de vineri seara am observat ca nu ma baga in seama decat daca il ating, nu raspunde la stimuli luminosi, am scapat un maldar de chei langa el, dna doctor i-a bagat o lanterna in ochi..nimik...iar el e nervos ca vrea sa iasa si sa mearga dar se loveste de tot ce e pe langa el si plange...si eu pe langa el..si de aia am nevoie de sfaturile voastre
Dupa cum relatezi nu a fost otravire ci o parvoviroza...casre se manifesta intre 2-7 luni din cauza lipsei de anticorpi pe care o sufera catelusul dupa intarcare... adultii pot fi purtatori... deoarece ei si-au dezvoltat sistemul imunitar dar catelusii sunt ff. predispusi.... aceleasi simtome le-am avut acum 1 luna cu un catelus care a murit din pacate.....oricum cauta PARVOVIROZA si confrunta simtomele pe care le-a avut cutzul tau......
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #4 on: May 02, 2009, 09:23:17 PM »

andrex, catelul acesta a fost vaccinat si nu se pune problema parvovirozei. De asemenea simptomele nu sunt ca cele din parvoviroza iar medicii veterinari stiu sa deosebeasca parvoviroza de alte posibile boli. Nu te hazarda sa dai diagnosticul de "parvoviroza" la orice diaree si voma mai ales ca nici cei de meserie fac asa ceva decat daca examineaza catelul.
Chiar sunt curioasa daca a supravietuit catelul si i-au revenit "simturile". Saraca stapana s-a luptat mult cu el, ar merita amandoi un final fericit.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
andrex
Jr. Member
**

mi perro es sagrado

« Reply #5 on: May 02, 2009, 09:44:08 PM »

Oricum...NU AM DAT DIAGNOSTIC..Am spus ca pare a fi... si sa confrunte simtomele... dar ce.ti pot spune este ca s-au dat cazuri cind prin nerespectarea unei scheme de vaccinare, sau al unui vaccin necorespunzator sau expirat catelusul a luat aceastaboala "spusele altora" de pe forum si alte specificari ale bolii.
Nu cred ca m-am hazardat...Nu am diacnosticat.... dar simptomele, la prima vedere PAR AR FI...
anamaria--- sper sa ne auzim cu bine acelasi lucru cat si despre cutzul tau Wink
« Last Edit: May 02, 2009, 09:49:08 PM by andrex » Logged
Dandra
Full Member

« Reply #6 on: May 13, 2009, 03:35:58 PM »

hai cu vesti bune si cu poze ala cutului ca sa stim ca e bine si jucaus 

Micul meu catel: o bataie de inima, la picioarele mele ...
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: