Forum ciobanesc german
June 12, 2010, 11:56:52 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Periatul dintilor  (Read 1660 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Punch
Jr. Member
**

« on: March 18, 2009, 05:08:10 PM »

Am tot cautat pe forum si nu am gasit acest subiect.Cat de des trebuie sa il spalam pe dinti?Folositi periaj profesional de cateva ori pe an sau pur si simplu pasta de dinti si periuta de la magazin pentru caini?
Stiu ca ei isi curata dintii cand rontaie dar cica trebuie si periaj.
Al meu cred ca are tartar pe 2 dintre dintii din fata ca nu sunt asa albi ca ceilalti.Nu am fost pana acum la doctor pentru un periaj profesional ca ma gandesc ca poate sunt si alte produse de incercat acasa mai intai.

Mie mi se pare un subiect extrem de important, pentru ca o data ce are ceva la dinti, carii de exemplu sau ii miroase gura, mirosul asta se extinde in tot organismul si ii poate afecta organele interne.Asta tot doctorul mi-a spus-o.Voi ce parere aveti?
dsh
Administrator

« Reply #1 on: March 18, 2009, 05:52:19 PM »

mirosul gurii poate afecta organele interne?...  Undecided eu stiam doar ca halena poate ,,trada" diverse probleme interne, dar o fi... daca a spus doctorul...
nu le-am periat niciodata cainilor dintii; cel mai bine la mine au mers urechile deshidratate - le folosesc pe cele de iepure, pentru ca sunt mai fine

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Thara
Hero Member

« Reply #2 on: March 18, 2009, 06:12:39 PM »

mirosul gurii poate afecta organele interne?...  Undecided eu stiam doar ca halena poate ,,trada" diverse probleme interne
exact asta stiu si eu (si la oameni),faptul ca le miroase gura poate insemna ca au unele probleme in organism(stomac,ficat...)

nici eu nu i-am periat dintii niciodata la a mea.la imediat 7 ani,nu a avut/nu are nici o problema cu dintii,sunt curati,bineinteles cu mici exceptii.
a mea primeste oase de vita,oase din piele presata,urechi de porc...
dsh am sa caut si de iepure(acum ca veni vorba)...pana acum tot de porc i-am dat la Tara.
Punch
Jr. Member
**

« Reply #3 on: March 18, 2009, 07:14:03 PM »

Unde pot sa gasesc urechi de porc sau de iepure deshidratate?
Thara
Hero Member

« Reply #4 on: March 18, 2009, 07:16:03 PM »

in pet shop-uri.
la noi de obicei am gasit in cele mai mari si mai bine aprovizionate.
rockydog
Newbie
*

« Reply #5 on: December 02, 2009, 11:00:01 PM »

Ce efect au concret asupra dintilor? De curatare?
Punch
Jr. Member
**

« Reply #6 on: December 03, 2009, 08:45:32 AM »

Da, ii curata dintii. Eu folosesc pasta de dinti cu periuta pentru caini si se curata foarte bine. Oricum este recomandat un periaj profesional cel putin 1 data pe an.
minnruz
Jr. Member
**

« Reply #7 on: December 09, 2009, 11:40:00 PM »

Lunar, este obligatoriu un examen al dintilor. Dupa ce cainele a implinit 4 ani, apare tartru dentar, iar acesta va fi inlaturat de medicul veterinar, dar ingrijirea dintilor se face usor, administrand morcovi, paine uscata si oase, care ajuta la curatirea si intretinerea dintilor.

MiNnRuZ
KANGDANLIN
Full Member

« Reply #8 on: December 11, 2009, 09:40:36 PM »

mie mi se pare o aberatie sa spal dintii cainelui cu periuta....asa cum fac oamenii...cu toate astea cainele meu are dintii foarte albi , fara tartru sau alte probleme....chiar si medicul veterinar s-a mirat
decat sa bagati tot felu de chimicale in gura cainelui mai bine ati hrani cainele corespunzator asa incat sa nu faca tartru...si cand zic mancare corespunzatoare nu ma refer deloc la mancare din comert, premium, super premium sau ultra mega premium cu doua bilute deasupra
Thara
Hero Member

« Reply #9 on: December 11, 2009, 10:04:59 PM »

la masele,in spate v-ati uitat?
imi vine greu sa cred ca nu are deloc tartru.nu spun ca nu e adevarat dar...  Undecided
si femela mea are dintii curati si in stare f buna(la 7 ani jumatate) dar nu sunt impecabili.
cu spalatul pe dinti nu sunt nici eu de acord si nu cred ca imi voi spala vreodata un caine pe dinti,dar un detartraj la vet din cand in cand nu cred ca strica.
si noi,orice si oricat de atent mancam,tot se depune ceva pe dinti,iar asta e valabil si pt caini!
« Last Edit: December 11, 2009, 10:10:55 PM by Thara » Logged
rockydog
Newbie
*

« Reply #10 on: December 16, 2009, 04:32:10 PM »

eu iau Pedigree dental stick, este recomandat 2 pe saptamana, si char dau rezultate!! Lunar vine si medicul sa il examineze
bianca
Newbie
*

« Reply #11 on: April 27, 2010, 06:49:07 PM »

stiu sigur( pt ca sunt studenta la stoma) ca multiple carii profunde si alte infectii dento-parodontale pot fi cauza unei boli "extraorale" sa zicem.

stiti cum anume se realizeaza detrartrajul si periajul profesional la veterinar? se sedeaza catelul? pe mine sasha nu ma lasa nici sa ma uit la dintii ei...
Mignon
Jr. Member
**

In memoria Irmei 17.03.1997-9.03.2010

« Reply #12 on: April 27, 2010, 07:37:03 PM »

Se sedeaza pentru orice situatie in care cainele nu poate fi manipulat si tratat.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: