Forum ciobanesc german
June 16, 2010, 07:44:01 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: IMAGINI SOCANTE - CIOBANESC SFASIAT DE UN ROTTWEILER  (Read 2948 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dandra
Full Member

« Reply #15 on: May 13, 2009, 11:56:14 AM »

vesti bune in cazul topicului discutat:

http://www.savamihai.blogspot.com/

Dosar penal în cazul luptelor ilegale cu câini

" Poliţia Rurală Piatra Neamţ a întocmit un dosar penal pe numele tânărului de 18 ani care, în urmă cu mai bine de o lună, a organizat o luptă, pe bani, între doi câini. Conform informaţiilor furnizate de inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, cel care a organizat lupta în cauză a fost identificat, iar cercetările sunt în plină desfăşurare pentru stabilirea tuturor împrejurărilor săvârşirii infracţiunii: "A fost întocmit un dosar penal în acest caz, iar investigaţiile sunt continuate de colegii de la Poliţia Rurală Piatra Neamţ, fiindcă fapta a fost săvârşită în comuna Alexandru cel Bun. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de «organizare de lupte între animale sau cu animale», faptă prevăzută de Legea numărul 9, pe 2008, articolul 6, alineatul 2 litera c. Potrivit reglementărilor în vigoare, această infracţiune se pşedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei".

Aşa cum am relatat la vremea respectivă, Andrei D., în vârstă de 18 ani, din comuna Alexandru cel Bun, elev al Grupului Şcolar Economic Administrativ din Piatra Neamţ, şi-a pus câinele să se lupte cu ciobănescul mioritic al unui amic. Măcelul a avut loc la o stână, într-un ţarc improvizat pe un deal din comuna natală. După cum reieşea din mai multe conversaţii pe care tânărul le-a avut cu câţiva pietreni, pe messenger, miza luptei, special organizate, a fost de 400 de lei. Rottweiler-ul, pe nume Jack, avea atunci o jumătate de an, însă fusese special antrenat pentru a lupta şi sfâşia. Andrei recunoscuse în discuţiile amintite că se ocupa cu lupte de câini şi spunea că, spre deosebire de alte zone, în care pariurile ajung până la 1.000 de euro, în Neamţ sumele sunt mai mici, rareori ridicându-se la 500 de lei pe luptă. Însă, atunci când sunt mai mulţi spectatori, care licitează, se scot bani frumoşi. "

Micul meu catel: o bataie de inima, la picioarele mele ...
Dandra
Full Member

« Reply #16 on: May 13, 2009, 11:57:26 AM »

doamne ajuta sa se rezolve ceva, sparanta vine de la fratele tau care are posibilitatea sa ii preseze prin intermediul ziarului sau poate si la un nivel mai inalt al mass-mediei.

PS: sunt chiar curioasa ce se va intampla, se poate sa ne ti la curent cu evolutia anchetei, daca ai posibilitatea?

IATA CA S-A INTAMPLAT !!!

sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #17 on: May 13, 2009, 03:23:22 PM »

hans
Sr. Member

« Reply #18 on: May 13, 2009, 03:27:00 PM »

nu s-a intamplat nimic inca, doar s-a demarat o ancheta penala. restul sunt vise. deocamdata
Dandra
Full Member

« Reply #19 on: May 13, 2009, 03:28:58 PM »

am sa transmit aplauzele si daca mai apare ceva nou am sa fac presiuni la ziar (ca deee vb aia am pile  Grin ) ca aceste lupte de caini sa fie cat mai des mediatizate ca poate poate se vor sesiza si autoritatie inainte ca bietii blanosi sa fie sfartecati si plini de sange  Cry
« Last Edit: May 13, 2009, 03:32:15 PM by Dandra » Logged

Dandra
Full Member

« Reply #20 on: May 13, 2009, 03:31:01 PM »

nu s-a intamplat nimic inca, doar s-a demarat o ancheta penala. restul sunt vise. deocamdata

o ancheta penala din momentul in care s-a demarat nu se poate incheia asa pur si simplu ca doar nu e vorba de vanzare de seminte la colt de strada fara autorizatie, deci fara sa dau prea tare cu presupusul consider ca atunci cand se intra pe "penal" nu e de bine oricum pt cel sau cei in cauza

sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #21 on: May 13, 2009, 03:37:07 PM »

avand in vedere "functionalitatea" statului in general, eu sunt de parere ca este un pas mare, si poate devenii si mai mare daca se mediatizeaza intens cazul si daca autoritatile vor continua sa cerceteze si alte cazuri asemanatoare si sa ajunga sa taie raul de la radacina, pentru ca trebuie sa recunoastem, cazul de fata este infim, este vorba de un pusti care nu stie nimic legat de lupte
Dandra
Full Member

« Reply #22 on: May 13, 2009, 03:38:51 PM »

un pusti care nu stie nimic legat de lupte

buturuga mica rastoarna "ignoranta mare  ....   we shall see....

hans
Sr. Member

« Reply #23 on: May 13, 2009, 03:43:51 PM »

de obicei astfel de anchete se finalizeaza cu NUP, din lipsa de probe juridice administrate in mod legal
sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #24 on: May 13, 2009, 04:31:44 PM »

de obicei nu se complica sa deschida anchete pentru astfel de cazuri , deci raman la parerea ca exista o raza de speranta
hans
Sr. Member

« Reply #25 on: May 13, 2009, 05:04:18 PM »

la orice sesizare penala se deschide o ancheta, mai ales ca in acest caz probabil s-au prezentat materiale ce pot indica directia cercetarii.

ar trebui dovedita intentia, faptul ca cei doi caini nu s-au incaierat accidental, proba declaratiile martorilor ( daca exista ) etc. oricine poate face sesizare penala impotriva oricui, asta va duce la o ancheta daca plangerea prealabila nu este retrasa.

sper sa poata merge dosarul mai departe si poate o amenda penala ii va determina pe multi asemenea oameni sa fie constienti de ceea ce fac.

dar deocamdata intr-adevar nu e decat o raza de speranta si o probabilitate foarte mare de NUP.

E bine de stiut si ca aceeasi lege pedepsete separarea puilor de mama mai devreme de 8 saptamani ...
« Last Edit: May 13, 2009, 05:15:40 PM by hans » Logged
Metall
Full Member

« Reply #26 on: June 24, 2009, 01:28:17 PM »

Ceva noutati?
Dandra
Full Member

« Reply #27 on: June 24, 2009, 01:56:58 PM »

Astazi intreb si am sa va spun daca s-a finalizat cumva sau s-a musamalizat "afacerea"...

Metall
Full Member

« Reply #28 on: June 25, 2009, 10:40:51 AM »

I'm waiting ........... Smiley
ADIADI22
Newbie
*

« Reply #29 on: May 16, 2010, 02:04:03 PM »

AND STILL WAITING........ SI TOT NIMIC.
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to: