|
KLIFF
|
 |
« on: April 26, 2009, 09:13:07 AM » |
|
Am deschis acest topic pentru a colecta reactii ale cainilor dumneavoastra fata de cutremure, avand la dispozitie cateva caracteristici care ne pot ajuta sa realizam un mic studiu de caz si va rog sa raspundeti la urmatorul mini chestionar:
Locatia.............................. Numele cainelui....................... Cainele era: a. singurul animal din curte b. mai erau si alte animale Varsta cainelui.................................... Momentul aparitiei comportamentului: a. cu cateva minute inainte b. cu cateva zeci de secunde c. cu cateva secunde Tipul comportamentului: a.latrat insistent aparent fara motiv b. neliniste / agitatie c. s-a apropiat de stapan si incerca sa il determine sa iasa din casa d. altceva .....................................................
|
|
|
|
|
|
Membru ARCG
|
|
|
|
KLIFF
|
 |
« Reply #1 on: April 26, 2009, 11:31:30 AM » |
|
Primul chestionar completat dupa cutremurul din data de 25 aprilie
Locatia: Constanta Numele cainelui: Kliff von Haus Bura Cainele era: singurul animal din curte Varsta cainelui 2 ani 7 luni Momentul aparitiei comportamentului: cu cateva zeci de secunde inainte Tipul comportamentului: b. neliniste / agitatie c. s-a apropiat de stapan si incerca sa il determine sa iasa din casa
In detaliu s-a intamplat asa:
Cu cateva zeci de secunde inainte ca noi sa simtim cutremurul, Kliff a devenit agitat, a inceput sa se miste nelinistit, i s-a intensificat respiratia ca si cum ar fi stat in soare, si apoi a venit la marginea canapelei pe care ne aflam, dadea cu laba ca sa ne atraga atentia si apoi se ducea la usa. Noi am crezut ca i s-a facut sete si nu mai are apa in castron, ne-am ridicat sa ii punem apa, dar am vazut castronul plin.....iar la cateva momente am simtit cutremurul.
|
|
|
|
|
|
Membru ARCG
|
|
|
|
|
ringo_CG
User sub 16 ani
Full Member

CG este cel mai bun exemplu de "SEMPER FIDELIS"
|
 |
« Reply #2 on: April 26, 2009, 01:20:06 PM » |
|
Al doilea chestionar completat dupa cutremurul din data de 25 aprilie
Locatia:Mizil,Prahova Numele cainelui:Ringo Cainele era:mai erau si alte animale respectiv o catelusa Varsta cainelui:1 an si 7 luni Momentul aparitiei comportamentului:cu cateva minute inainte Tipul comportamentului:latrat insistent aparent fara motiv si s-a apropiat de stapan incercand sa-l determine sa iasa din casa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blackcat
Sr. Member

Ayana&Ammara
|
 |
« Reply #3 on: April 26, 2009, 03:11:42 PM » |
|
Al treilea chestionar completat dupa cutremurul din data de 25 aprilie Locatia:Craiova,Dolj Numele cainelui:Ammara Cainele era: a. singurul animal din curte(respectiv casa) Varsta cainelui:2 ani si 12 luni(aproape 3) Momentul aparitiei comportamentului:cu cateva minute inainte Tipul comportamentului: b. neliniste / agitatie Mai pe larg,sora mea era la parter,Amma ramasese pe covorasul ei la etaj langa camera stapanei unde sta de obicei,a coborat fara nici un fel de motiv si a inceput sa se invarta in jurul stapanei.Sora mea a crezut ca are chef de joaca si a incercat s-o dea afara dar degeaba ca Amma tot insista.Stapana n-a simtit cutremurul dar a recompensat-o pe Amma dupa ce a auzit ca fusese cutremur si si-a dat seama ca Amma incerca s-o avertizeze  La noi nu stiu cum a fost ca eu eram in casa iar Ayana afara in padocul ei si n-a zis nimic,de obicei daca e nelinistita sau se intampla ceva latra sau scanceste dar n-a facut nimic,cred ca e mai nesimtita de felul ei 
|
|
|
|
|
|
"Winners never quit and quitters never win."
|
|
|
cris_trescu
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: May 19, 2009, 08:04:49 PM » |
|
Locatie :Bucuresti Alte animale: o pisica de 13 ani Varsta :Allida are 7 luni Comportament:cu cateva secunde innainte de cutremur a plecat din bucatarie unde dormea si s-a mutat la usa de la intrare. Desi eram langa ea nu am simtit nimic dar la cateva minute a venit sotul meu din dormitor si mi a spus ca a fost cutremur. Cred ca inca nu e destul de mare sa ne anunte dar destul de mare sa simta cand ceva nu-i in regula.Sunt mandra de ea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ady
Hero Member

Smile! It confuses people!
|
 |
« Reply #5 on: May 19, 2009, 08:28:36 PM » |
|
allida fiind pisica?
|
|
|
|
|
|
Isa 58:6 Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii;împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău. Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede;
|
|
|
blackcat
Sr. Member

Ayana&Ammara
|
 |
« Reply #6 on: May 19, 2009, 11:12:23 PM » |
|
Daca o luam logic si pisica are 13 ani iar Alida 7 luni deducem ca n-are cum sa fie Alida pisica  ci un catel, probabil,un ciobanesc german dat fiind ca titlul este ciobanescului german si reactia la cutremure 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cris_trescu
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: May 20, 2009, 09:21:58 PM » |
|
allida fiind pisica?
Raspuns corect de la Blackcat.Fiind vorba de reactia ciobanestilor germani la cutremur, automat ca m am referit la  ciobanescul german,javascript:void(0);care este Alida si are 7 lunijavascript:void(0); 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elzika
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: June 19, 2010, 12:23:22 AM » |
|
Pana acum, de cand o avem pe catelusa noastra, nu am avut parte de un cutremur dar oricum ea este foarte sensibila la tot ce aude in jur probabil ca ar presimti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anisia
Hero Member

Nera & Ursu
|
 |
« Reply #9 on: November 23, 2010, 04:04:54 PM » |
|
Asa este..au simturile foarte fine...inainte de dezastre, se zice ca ei incep sa ''urle'' precum lupii..
|
|
|
|
|
|
"Un singur cuvant adresat unui suflet, poate crea un intreg univers, care sa-l umple de lumina " ( Victor Hugo )
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #10 on: November 23, 2010, 05:08:19 PM » |
|
......ei incep sa ''urle'' precum lupii.....
La fel cum suierau , inspaimantand dusmanul, lupii Daciei ?
|
|
|
|
|
|
Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
|
|
|
anisia
Hero Member

Nera & Ursu
|
 |
« Reply #11 on: November 24, 2010, 03:53:48 PM » |
|
La fel cum suierau , inspaimantand dusmanul, lupii Daciei ?
 Something like that... 
|
|
|
|
|
|
"Un singur cuvant adresat unui suflet, poate crea un intreg univers, care sa-l umple de lumina " ( Victor Hugo )
|
|
|
blackcat
Sr. Member

Ayana&Ammara
|
 |
« Reply #12 on: November 28, 2010, 11:56:14 AM » |
|
Ne-a explicat un prof de la facultate ca un caine nu presimte,ci,are auzul foarte foarte dezvoltat si aude chiar si ultrasunetele,din aceasta cauza el simte miscarile scoartei teresre in apropierea producerii unui cutremur( depinde si de caine ca daca e Ayana mea cu dopuri in urechi nu aude nimic  ) Un caine poate sa receptioneze 100 000 vibratii pe secunda iar un om numai 17-18 000 pana la un maxim de 25 000  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anisia
Hero Member

Nera & Ursu
|
 |
« Reply #13 on: November 30, 2010, 01:37:16 PM » |
|
Asa e ! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|