rapboyhed
Jr. Member

|
 |
« on: May 24, 2009, 12:28:24 AM » |
|
Buna tuturor, Stiu ca dupa titlu ai putea fii tentati sa credeti ca s-a mai discutat sau alte lucruri. Am dat un search iar singurul lucru pe care l am gasit a fost un post al Arianei in care avea ca dovada pentru "nevinovatia" CG-ului OUG 55/2002. . Ieri un prieten mi-a povestit cum un "tovaras" l-a oprit pe strada sa ii spuna sa se prezinte urmatoarea zi la sectie cu actele cainelui impreuna cu o poza si il anunta faptul ca este obligat sa ii puna cainelui botnita. Uimit fiind in prima faza stiind tot de aici ca nu este obligatorie botnita CG-ului doar printr-o dispozitie locala daca te catre Consiliul Local , avand informatii din structurile acestuia ca nu s-a luat dat o dispozitie prin care sa fim obligati sa le punem botnita patrupedelor noastre am decis sa dau un search pe minunatul gogu unde am gasit cateva articole in care s-au prezentat in Oradea si in alte orase controale ale politiei urmate de amenzi,etc. Tot in acele articole am gasit ca politie face "lucreaza" in baza OUG 55/2002 completata de Legea 60/2003. Aici este nelamurirea mea . Am cautat ordonanta 55 si am gasit faptul ca CG-ul este inclus intr-o completare a cainilor cu aceasta restrictie la art.6 . OUG-ul postat de Ariana difera de cel gasit de mine de unde si zapacirea care ma face sa deschid un asemenea topic la ora aceasta. Altfel spus suntem pusi in situatia de a pune cainilor nostrii botnita in spatiul public ? Este CG-ul una din rasele periculoase in zilele noastre ? Bibliografie: OUG 55/2002 gasit de mine -> http://www.politiaromana.ro/Ordine_publica/oug_55_2002.htmLegea 60/2003 -> http://www.igpr.ro/Ordine_publica/legea_60_2003.htmOUG 55/2002 postat de Ariana http://www.ciobanescgerman.net/articole-cg.php/1/Ordonanta-de-urgenta-55/Va rog sa ma dezmeticiti si pe mine daca este posibil  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #1 on: May 25, 2009, 10:12:45 AM » |
|
Varianta gasita de tine este buna. Mare atentie cum va purtati cainii in preajma organelor.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
ringo_CG
User sub 16 ani
Full Member

CG este cel mai bun exemplu de "SEMPER FIDELIS"
|
 |
« Reply #2 on: May 25, 2009, 10:34:04 AM » |
|
eu unul am pus botnita cg-ului pt ca nu se intelege cu ceilalti caini insa un politist comunitar mi-a zis sa nui mai dau drumul in parc chiar daca are botnita..?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #3 on: May 25, 2009, 06:04:04 PM » |
|
depinde si de cum este cainele tau.chiar si cu botnita poate ataca.si in functie de tipul de botnita,poate chiar si sa apuce putin sa muste.se juca mai demult a mea cu un mascul care purta botnita,iar din viteza,s-a lovit de piciorul meu direct cu botul.fara sa mai spun ca m-a dat jos de pe picioare,mi-a lasat o vanataie frumusica. deci poate produce un damage destul de mare chiar si daca are botnita. sau poate aveti voi acolo o lege locala care nu permite sa lasati cainii liberi in parcuri,indiferent daca au botnita sau nu.
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #4 on: May 25, 2009, 08:21:08 PM » |
|
Legea e lege !
De acum inainte, avand in vedere conditiile legii, in mod normal municipalitatile ar trebui sa puna la dispozitia cluburilor sau asociatiilor canine terenuri pe care acestea sa le poata amenaja. La urma urmelor toti platim impozite in tara asta, dar unii dintre noi trebuie sa respectam mai multe legi, deci ar trebui sa fie si o compensatie la treaba asta.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
eXxxx
Newbie
I love Athena Von Empire
|
 |
« Reply #5 on: May 26, 2009, 07:44:35 PM » |
|
[...]Mare atentie cum va purtati cainii in preajma organelor.
Poţi să detaliezi te rog la ce te-ai referit  ? Cât despre tema topicului, şi eu am exact aceeaşi problemă de o vreme bună deja. Chiar şi dacă văd problema dpdv legislativ nu prea o pot scoate la capăt..
|
|
|
|
|
|
-=$.P@uL=-
|
|
|
|
|
blackcat
Sr. Member

Ayana
|
 |
« Reply #6 on: June 27, 2009, 04:38:27 PM » |
|
De noi de cand era nebuna mica se luau domnii politisti plini de zel,ca sa-i pun botnita ca,citez,"asta e rasa periculoasa si musca lumea"(si Ayana avea vreo patru luni,eu prin clasa a 7-a si m-am intors si l-am facut prost pe politai  ).Problema n-ar fi cu botnita ca s-a obisnuit cu ea dar ce ma enerveaza ca pentru unii e lege,pentru altii nu e!Adica unii trec frumos cu cainele fara botnita pe langa politisti si nu le zic nimic dar altora le zic!Noi stam exact peste drum de un parculet unde inainte era un tarc pentru catei(destul de mic dar era).Acum l-au desfiintat si venisera cu ideea ca nici un caine nu mai are voie-n parc!Evident lumea a facut scandal,acum e voie,da doar cu botnita si lesa(aia mai mici si mai cuminti chipurile doar cu lesa).Iar acum,umblam fara botnita si cand se ia cate unu de noi le zic ca si-a rupt botnita si i-am facut una pe comanda ca nu gaseam,inca asteptam sa vina 
|
|
|
|
|
|
"Winners never quit and quitters never win."
|
|
|
eXxxx
Newbie
I love Athena Von Empire
|
 |
« Reply #7 on: June 27, 2009, 06:33:02 PM » |
|
Eu chiar am trimis o recomandată Consiliului Municipal, dar încă nu mi s-a răspuns... Am cerut lămuriri dpdv legislativ asupra obligării de către comunitari a purtării botniţei. Încă aştept.
|
|
|
|
|
|
-=$.P@uL=-
|
|
|
cycyca13
Sr. Member

Cecilia & ISA
|
 |
« Reply #8 on: June 27, 2009, 07:07:00 PM » |
|
Si noi avem ceva probleme in Mamaia!!!  le e frica de Isa si se feresc de parca as merge in lesa cu un tigru ( iar Isa e mai blanda ca un pisoi)! se mai uita si urat la noi , ni-se mai atrage atentia de botnita!!! dar nu! eu nu imi chinuiesc fata cu botnita! Tocmai pt ca sa nu-mi fie frica in preajma oamenilor si a copiilor nu vreau sa fac agresivitate cu ea si am socializat-o de la 3 luni in continuu....
|
|
|
|
|
|
“Prima arta creata de om a fost educatia cainelui, iar fructul acestei arte a fost cucerirea si stapanirea pasnica a intregului pamant”
|
|
|
blackcat
Sr. Member

Ayana
|
 |
« Reply #9 on: June 27, 2009, 07:50:50 PM » |
|
Noi daca prindem vre un copilas il spalam de sus pana jos,asa periculoasa suntem,iar la lume nu sare decat daca se apropie cieva prea brusc de mine si nu-i place de persoana respectiva(n-a fost invatata sa faca asa ceva,cand era mica o "jumulea" tot parculetul pe dovlecica c-asa o strigau)!A dat un piticot de prin parculet cu picioru-n ea anul trecut,mamica lui incremenise dar Ayana s-a intors frumos si l-a pupat  !Mai intalnim si lume isterica care daca vede cate un caine mai mare traverseaza strada,dac-o vad pe Ayana cu botnita prind viteza fulgerului,ca automat daca are botnita inseamna ca musca de rupe,rupe si lesa si botnita si tot musca!Mor cand vad lume deasta si isi mai invata si copii sa se teama de caini 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eXxxx
Newbie
I love Athena Von Empire
|
 |
« Reply #10 on: June 28, 2009, 03:06:36 PM » |
|
Si noi avem ceva probleme in Mamaia!!!  le e frica de Isa si se feresc de parca as merge in lesa cu un tigru ( iar Isa e mai blanda ca un pisoi)! se mai uita si urat la noi , ni-se mai atrage atentia de botnita!!! dar nu! eu nu imi chinuiesc fata cu botnita! Tocmai pt ca sa nu-mi fie frica in preajma oamenilor si a copiilor nu vreau sa fac agresivitate cu ea si am socializat-o de la 3 luni in continuu.... Exact la fel e şi în cazul meu... Life's hard...
|
|
|
|
|
|
-=$.P@uL=-
|
|
|
|
GODRA ATTILA
|
 |
« Reply #11 on: July 28, 2009, 10:08:01 PM » |
|
Avem si noi probleme cu botnita,eu ieri am fost oprit cind mergeam la veterinar,se pare ca la noi pentru ciobanesc german trebuie botnita si la pitt-bull nu.azi ma uitam afara pe geam,vad un politist si un jandarm la coltul strazii,trece baiatul cu pitt-bullul in fata politistului,si basta(vorba lui Becali)Si ciudat a fost ca ma oprit un politist si doi jandarmi,si jandarmi au stat in spatele meu,din doua parti,parca vroiau sa ma aresteze.tare ciudata tara mai avem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blackcat
Sr. Member

Ayana
|
 |
« Reply #12 on: July 29, 2009, 12:18:29 AM » |
|
Daaaa,si pe mine ma enerveaza chestia asta la culme,chipurile e lege,da nu pentru toti!Saptamana trecuta era sa ma manance un ciobanesc german lasat liber dintr-o curte,fara botnita,fara lesa si care se stia ca e agresiv(n-am vazut ca era libera ca ocoleam).S-a pus Ayana intre mine si ea ca daca nu ma capsa pe mine,asa a sarit la caine da n-a apucat decat un pic de blana din fericire(din fericire pt stapani ca daca patea Ayana ceva cred ca ma luam la bataie cu ei  ) si cum tot eu eram de vina ca de ce trecusem cu cainele legat si cu botnita pe strada si stapanii cainelui incercau s-o intarate pe a mea am chemat politia!Desi stapanii au recunoscut ca aveau cainele dezlegat,fara botnita si ca a sarit sa muste nu le-au dat nici macar un avertisment ,trebuia s-o las sa ma muste ca sa se faca ceva dupa cum mi-a spus politistul,chit ca "e lege" asa se pun in aplicare in Romania,la unii da,la altii nu!Depinde de pile si de dobitocenia unora din politisti!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Te0
Sr. Member

Ziggy
|
 |
« Reply #13 on: December 07, 2010, 03:51:27 AM » |
|
Eu am ajuns sa printez o lege de pe net care zice ca nu-i trebuie (nu stiu daca e buna si nici nu ma intereseaza) si le-o arat politistilor cand se iau de mine, asta dupa ce pun cainele in sezi-culcat. Daca imi zice vre unu ca nu e buna ii promit ca o sa ,,...il intereb pe tata ca e avocat si sigur stie... ``(tata nu e avocat si sigur nu stie)
|
|
|
|
|
|
,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
|
|
|
horatiu
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: June 30, 2011, 01:47:26 PM » |
|
Varianta gasita de tine este buna. Mare atentie cum va purtati cainii in preajma organelor.
Ca sa ne lamurim…art.6 al.(4) din OUG nr.55/2002 a fost modificat prin Legea nr.60/2003, astfel incat in forma aflata in vigoare in prezent rasa ciobanesc german nu mai este enumerata printre cele al caror acces in spatiile publice este permis doar cu lesa si botnita (cum era prevazut in varianta initiala a OUG nr.55/2002); restrictia se aplica insa ” exemplarelor” (atentie, nu raselor !) “cu potential agresiv”… Varianta postata de Ariana este cea corecta 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|