|
GODRA ATTILA
|
 |
« on: August 10, 2009, 02:10:55 AM » |
|
Poate o sa par putin  ,dar incerc si eu sa inteleg citeva lucruri Avem o lege,dat in 2002 si 2003.Politia se leaga de noi cu botnitele,dar in legea respectiva sint niste chestii scrise clar,ca caini fara acte(pedigree)nu se pot comercializa.Eu insa vad pe internet si reviste,ca niste canise vand puii,optional cu sau fara acte.Ce parere aveti?Dupa parerea mea,ACHR si politia ar trebui sa se implice putin.Daca-i lege,sa fie lege.Astept parerile voastre...........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
by Blue Eyes
Jr. Member

Aaska von Pavora; Priti von Hausszente....
|
 |
« Reply #1 on: August 10, 2009, 11:38:41 AM » |
|
Eu nu vreau sa par nicicum, dar m-am confruntat cu situatia de a mi se cumpara un pui  cu parul lung musai fara acte cu 100 euro, petul oferit de catre o persoana din Brasov care pot spune sigur ca vinde pui, si mai mult, este asociat cu cineva si are canisa. Si la un moment dat, se lauda ca are clienti da nu are pu.i Ori nu vad rationamentul de a cumpara un pui fara acte de cineva care comercializeaza caini. Numai daca ar fi vrut sa-l vanda la un pret mai mare. Si mai dureros este ca asociatul lui, a vazut puiul si atunci a zis: "pe cel cu parul lung nu are rost sa-l ti, cu siguranta iei 100 euro pe el". Dupa care la 2 zile am fost sunat de cel cu oferta de 100euro. Este o magarie. OFF TOPIC: Si mai trist este ca in cercul crescatorilor de  exista foarte multa ura si invidie. chiar daca ai un pui de valoare, nimeni dintre crescatorii cu experienta nu o sa iti spuna: "tine-l". Din primul cuib iesi pe canisa mea, ambii sunt la mine in curte. Nu ii vand doar pentru profit, mai mult, consider ca unul are potential.
|
|
|
|
|
|
Cainele este singura fiinta de pe pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi (Josh Billings)
|
|
|
|
vladut50
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: May 18, 2010, 02:31:57 PM » |
|
Am gasit pui de ciobanesc german cu pedigree la 200 de euro....pret buniel zic eu. La vreo 150 de euro mi-ar aduce cineva din Ungaria fara pedigree. Nu prea ma am cu cainii, dar ce imi garanteaza acest pedigree de fapt? Poate fi falsificat? Ce trebuie sa imi dea vanzatorul ca sa fie totul ok? Trebuie sa stau inca 2 luni ca sa pot lua catelul de langa catea?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #3 on: May 18, 2010, 06:11:43 PM » |
|
Am gasit pui de ciobanesc german cu pedigree la 200 de euro....pret buniel zic eu. La vreo 150 de euro mi-ar aduce cineva din Ungaria fara pedigree. Nu prea ma am cu cainii, dar ce imi garanteaza acest pedigree de fapt? Poate fi falsificat? Ce trebuie sa imi dea vanzatorul ca sa fie totul ok? Trebuie sa stau inca 2 luni ca sa pot lua catelul de langa catea?
Eu n-as incuraja "sfarnareala de caini" pt. ca asta fac cei care "aduc catei la comanda cu sau fara pedigree". Pe deasupra mai practica si niste preturi imense...150 euro pt. un catel fara acte, fara origine sigura. Poate fi la fel de bine si un metis reusit. De asemenea exista riscul cumpararii unui catel cu probleme, bolnav, etc. Cel mai bine este sa-i cunosti parintii iar crescatorul sa fie unul serios, recunoscut pt. pasiunea pt. cobanescul german. Acest pedigree iti garanteaza puritatea rasei, faptul ca ai intradevar un Cg. Puiul se ia la varsta de 8 sapt. de la mama, asa ca daca abia acum e fatat trebuie sa mai astepti. E bine sa vizitezi crescatorul, sa studiezi putin parintii puiului, eventual sa suni la Asociatia chinologica de care apartin si sa ceri detalii. Poti sa ceri informatii si aici pe forum, daca te putem ajuta , te vom ajuta cu cea mai mare placere.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
vladut50
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: May 18, 2010, 08:19:01 PM » |
|
Merci de informatie. Totusi nu poate fi falsificat un pedigree? La noi in Romania te poti astepta la orice. Am cautat pe forum cate ceva despre pedigree dar nu am gasit...poate stiti voi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #5 on: May 18, 2010, 08:44:21 PM » |
|
Poate fi falsificat de aceea e important sa asculti sfaturile Arianei Merci de informatie. Totusi nu poate fi falsificat un pedigree? La noi in Romania te poti astepta la orice. Am cautat pe forum cate ceva despre pedigree dar nu am gasit...poate stiti voi.
|
|
|
|
|
|
My little dog - a heartbeat at my feet.
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #6 on: May 18, 2010, 09:33:18 PM » |
|
Un certificat de origine (pedigree), la fel ca si orice act in ziua de azi, poate fi si el falsificat. Nu cred ca este vorba de Romania aici, falsuri se fac peste tot la o adica. Conteaza enorm sa te interesezi de unde iei cainele, inainte de a face pasul. Sa vizitezi eventual mai multe canise, sa discuti cu crescatorii, sa vezi cainii pe care ii au in proprietate. Un pedigree ofera totusi garantia apartenentei la rasa. Pentru un caine care ar putea fi foarte bine un metis, 150 de euro mi se pare mult. Cunosc caz in care la 2,3 luni puiul arata leit a CG, pe la 6,7 luni se schimbase placa total. Sfatul meu este sa optezi pentru un caine cu acte, dar in acelasi timp sa nu te grabesti. Este o alegere importanta, cainele il vei avea alaturi pentru o perioada de 13 - 14 ani.
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
|
virgil
|
 |
« Reply #7 on: May 19, 2010, 02:23:45 AM » |
|
avem destule canise cu renume in romania cu ciini de valoare ,eu unul daca asi avea de ales asi cumpara un pui de la o canisa buna iar in romania fata de occident preturile nici nu sunt asa mari.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Auka
Newbie
Iubeste un CG si vei primire iubire neconditionat!
|
 |
« Reply #8 on: February 03, 2012, 11:35:00 AM » |
|
Buna ziua tuturor, Am doi CG de 10 luni si locuiesc la bloc  . Exista vreo lege prin care sunt obligata sa platesc intretinere pentru baietii mei? Si daca da, puteti sa-mi dati nr. legii si anul aparitiei? Nu de alta, dar vecinii mei de dedesubt mi-au facut reclamatie la Asociatie, desi sunt cuminti si nu-i las nici macar sa latre, dapa-i sa faca galagie. Normal, se joaca si ei, dar in limite normale, respectand chiar orele de liniste. Mentionez ca profesia pe care o am imi permite sa stau cu ei mai tot timpul acasa, deci ii am sub supraveghere. De exemplu, familia de deasupra care are copil de 3 ani si topaie non-stop face mai multa galagie!!! Nu neg ca pot fi subiectiva, dar mi-am intrebat si ceilalti vecini de pe scara, in principal pe cei de pe palierul meu si pe cei de deasupra si n-au nicio problema. Vreau sa fiu pregatita si pusa la punct cu cunoasterea legii, in cazul in care ma voi trezi cu politia la usa!!! Ah, exista cumva si o lege care sa-mi interzica sa-i tin in apartament? Merci anticipat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #9 on: February 03, 2012, 12:07:07 PM » |
|
Eu nu platesc intretinere pentru windy si nu am auzit de vreo lege sa nu-i poti tine la apartament. Poate sa fie regulile asociatiei, de exemplu la mine asociatia a impus sa nu poti tine mai mult de 2 cainii in apartament si daca nu respecti te pot da in judecata. Deci sincer nu stiu ce sa-ti zic Am auzit asociatii care te obliga sa-ti pui cainii la intretinere si unii care nu ... Si la mine au fost problema ca windy plange cand o lasam singura acasa si i-am ignorat si nu au avut ce sa-mi faca ... te sfatuiesc si pe tine sa faci la fel ... Buna ziua tuturor, Am doi CG de 10 luni si locuiesc la bloc  . Exista vreo lege prin care sunt obligata sa platesc intretinere pentru baietii mei? Si daca da, puteti sa-mi dati nr. legii si anul aparitiei? Nu de alta, dar vecinii mei de dedesubt mi-au facut reclamatie la Asociatie, desi sunt cuminti si nu-i las nici macar sa latre, dapa-i sa faca galagie. Normal, se joaca si ei, dar in limite normale, respectand chiar orele de liniste. Mentionez ca profesia pe care o am imi permite sa stau cu ei mai tot timpul acasa, deci ii am sub supraveghere. De exemplu, familia de deasupra care are copil de 3 ani si topaie non-stop face mai multa galagie!!! Nu neg ca pot fi subiectiva, dar mi-am intrebat si ceilalti vecini de pe scara, in principal pe cei de pe palierul meu si pe cei de deasupra si n-au nicio problema. Vreau sa fiu pregatita si pusa la punct cu cunoasterea legii, in cazul in care ma voi trezi cu politia la usa!!! Ah, exista cumva si o lege care sa-mi interzica sa-i tin in apartament? Merci anticipat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Auka
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: February 03, 2012, 01:26:18 PM » |
|
Merci tare mult pentru raspuns. Oricum, ma gandesc ca atata timp cat am si acordul, chiar daca mutual, al celorlalti vecini cu care am pereti comuni, la o eventuala vizita a politiei, se vor interesa si la ei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #11 on: February 03, 2012, 01:45:52 PM » |
|
Daca vine politia trebuie sa constate ca deranjeaza si latratul lor trebuie sa depaseasca ca marime a sunetului nu stiu cati decibeli si din cate am auzit nu prea pot ajunge acolo. Stai linistita si ignora-i, daca vine politia, ii poftiti in casa si sa vada ca sunt cuminti. Merci tare mult pentru raspuns. Oricum, ma gandesc ca atata timp cat am si acordul, chiar daca mutual, al celorlalti vecini cu care am pereti comuni, la o eventuala vizita a politiei, se vor interesa si la ei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Auka
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: February 03, 2012, 02:25:43 PM » |
|
 Chiar ma gandeam sa-i invit pe domnii politisti la o cafea si sa-i pun in legatura cu dresorul jandarmeriei care lucreaza cu Ryo. Merci pentru sfat. Am sa-i ignor, oricate injurii imi aduc mie, familiei si cainilor precum si biletele de amenintare neinscalite, pe care am grija sa le pastrez. Oricum, m-am informat la politie si mi-au spus ca se face expertiza grafologica, la o adica, daca se merge prea departe. Oamenii sunt rau cu capul, asa ca ii las in prostia lor. Ne-am mutat de curand aici si am aflat ca sunt reclamagii prin definitie. Ghinionul meu ca stau atat de aproape de ei! Merci tare mult. Ciao
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #13 on: February 03, 2012, 02:39:55 PM » |
|
Si pe mine m-au amenintat  , ca scap de cainele meu ca daca nu ma scapa ei de el. Dar uite ca am facut 2.5 ani si nimeni nu a scapat de nimeni 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Auka
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: February 03, 2012, 03:08:45 PM » |
|
 Super ca ai reusit sa nu-i iei in seama! Atunci, la cat mai multi ani alaturi de scumpica! Ciao!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|