Forum ciobanesc german
October 19, 2016, 07:28:47 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: insuficienta pancreatica  (Read 1532 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
arina333
Newbie
*

« on: August 18, 2009, 12:41:25 PM »

salutare!
va rog, ma poate ajuta cineva cu o recomandare pentru un doctor decent care nu ma va lasa fara bani iar cainele la fel de bolnav?
se suspecteaza din cate am inteles de la doctorii pe care i-am incercat, ca are o tulburare digestiva in urma careia nu asimileaza ceea ce mananca, cele mai multe sanse sunt sa fie insuficienta pancreatica.este vorba de un pui mascul de 10 luni, care e foarte slab si pitic.
va rog, nu mai stiu ce sa fac.am incercat cativa doctori si toti ii fac vitamine si te mai miri ce injectii, am dat sume colosale fara sa vad vreun rezultat.unde sa merg sa fiu tratata ca un om decent si nu o sursa de venit din cauza lipsei de cunostinte specializate in domeniul veterinar?
Irina2007
Hero Member

« Reply #1 on: August 18, 2009, 04:25:14 PM »

salutare!
va rog, ma poate ajuta cineva cu o recomandare pentru un doctor decent care nu ma va lasa fara bani iar cainele la fel de bolnav?
se suspecteaza din cate am inteles de la doctorii pe care i-am incercat, ca are o tulburare digestiva in urma careia nu asimileaza ceea ce mananca, cele mai multe sanse sunt sa fie insuficienta pancreatica.este vorba de un pui mascul de 10 luni, care e foarte slab si pitic.
va rog, nu mai stiu ce sa fac.am incercat cativa doctori si toti ii fac vitamine si te mai miri ce injectii, am dat sume colosale fara sa vad vreun rezultat.unde sa merg sa fiu tratata ca un om decent si nu o sursa de venit din cauza lipsei de cunostinte specializate in domeniul veterinar?

Imi pare foarte rau pentru catelul tau. Vitaminele nu ajuta in aces caz, are nevoie urgent de enzime digestive sub forma de praf (nu tablete). Nu stiu exact cum se numesc in Europa, dar aici denumirea comerciala este Viokase-V sau Pancrezyme. De la caz la caz o cura de antibiotice nu ar strica. In cazul in care gasesti enzimele va trebui sa i le dai toata viata amestecate cu mancare, nu este un tratament de scurta durata. In plus trebuie pus pe dieta, o mancare uscata cu procent mic de fibre si grasimi.
Poti gasi informatii din abundenta pe internet, boala se numeste Exocrine Pancreatic Insufficiency (EPI) si este o boala genetica. Daca ai luat catelul de la un crescator serios ar trebui sa iti dea al pui, nu ca te-ai ajuta cu ceva in cazul asta. Aici tratamentul lunar costa in jur de 70$ asa ca probabil si in tara, daca ai norocul sa gasesti medicamentele, probabil costa cam tot atat.
Bafta multa.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: