Forum ciobanesc german
June 13, 2010, 01:12:45 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Stafilococ auriu  (Read 338 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
misi_11
Newbie
*

« on: September 03, 2009, 01:26:35 PM »

Buna ziua!
sunt nou pe acest forum, si as incepe cu faptul ca acum 3 saptamani am luat un pui de CG de la o colega de servici, avand 4 saptamani, frumos...dragalas...(sambata se intampla asta);

luni am observat ca i se umflase un pic partea de jos a boticului, dar am zis ca este de la mancare.. de la ceva...( este primul caine pe care-l avem) si nu am dat importanta...azi asa-maine-asa, joi deja era umflat tot boticul, cu ochi cu tot....
vineri dau fuga la doctor, imi spune: bine ca ai venit, ca putea sa moara....ceva injectii,aplicari externe cu un spray albastru cu antibiotic in el cu albastru de metil....initial s-a crezut ca este o alergie de la vata minerala(m-am gandit ca poate se atinse-se prin cas pe undeva);
 luni (peste o saptamana) ii schimba antibioticul, il administreza pana miercuri (3 doze)...boticul deja incepuse sa fie bine, la modul da se desumflase, si incepuse sa-i cada pielea aceea de deasupra-se regenera...super zic...am scapat....
vineri dimineata,am sesizat pe partea din spate deasupra pulpelor 2 umflaturi destul de mari lunguete, si cam 3-4 cm lungime groase cam cat un deget;ma uit mai etent...a, e de la injectii ; ma gandeam eu, si plec linistit la servici....cand vin acasa, una dintre ele "explodase" gaura de aproape 7-9mm si ce mai curgea puroi din ea......il sun pe vet. imi spune sa-l sterg sa-l curat cu apa oxigenata si sambata sa ma duc la el.....zis si facut.....nu peste mult timp a spart si cealalta basica....
ma duc la doctor, si incepe procedura cu solutii externe gen cicatrisol, si ceva tot pe baza de eter si ion.....sprey albastru...si cu cefalexim ( administrat oral);marti acum 2 zile,  iau mai aparut inca 2 galci dintre care una deasupra gatului, si un alta in  lateralul gatului, care a pocnit azi dimineata;
ieri mi s-a confirmat ca este vorba de stafilococ auriu;
de ieri am intrat pe un antibiotic (Sinulox)...insa nu stiu cum o sa reactioneze.....

in rest catelulsul manaca, bea, se joaca si doarme.....ma cam uraste seara si dimineata cand ii fac tratamentul direct pe plagile acelea deschise cu cicatrisol, dar  pe urma ne jucam....
astept si parile voastre;la ce antibiotice reactioneaza sau alte detalii care ne-ar fi de folos; s-a mai intalnit cineva cu asa ceva???

multumesc frumos!!! sper sa se faca bine!!!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: