MIDIA
Newbie
|
 |
« on: September 15, 2009, 08:41:13 AM » |
|
HELP! Are 4 ani, e la mine de 2 ani. Foarte agresiv, selectiv (sare mai la toata lumea dar cu unii "comunica" pe cai de el stiute). Foarte inteligent si deosebit de loial mie si sotiei mele. Daca il lovesti ( nu cu parul, se intelege, cu palma) te infrunta, e ostil, maraie. Nu a muscat pe nimeni dar ataca, simuleaza muscatul, maraie, face urat. Ultima faza, a sarit la fii-mea care statea la masa cu mine (o cunoaste dar nu foarte bine). Poate din gelozie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #1 on: September 15, 2009, 08:44:28 AM » |
|
Intrebarea e cine/i sefu'? Intr/o familie, cu un caine crescut ca animal de companie, cainele trebuie sa fie in ierarhie mai mic decat oricare dintre membrii familiei.
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
|
MIDIA
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: September 15, 2009, 08:47:55 AM » |
|
Stau la casa, cainele e in curte. Eu sunt seful, fii-mea nu sta cu noi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
irish boy
Hero Member

irish boy-max
|
 |
« Reply #3 on: September 15, 2009, 09:28:19 AM » |
|
la 4 ani e deja dulau serios si daca nu ati reusit pina acum sa-l struniti in asa fel incit sa nu-si permita sa fie agresiv in apropierea voastra si daca miriie cind e `atentionat`,eu zic ca el e sefu`  .poate va sfatuieste un dresor ce sa faceti
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MIDIA
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: September 15, 2009, 09:30:58 AM » |
|
Da, asa e , noi nu am locuit acolo, e o casa in constructie si mergem doar in wkend.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
irish boy
Hero Member

irish boy-max
|
 |
« Reply #5 on: September 15, 2009, 09:37:58 AM » |
|
si eu am o fetita de 9 anisori care e tot timpul in apropierea lui max dar la orice semn de nesupunere in fata ei,nu agresivitate,max e corectat. e greu sa ceri unui ciine pe care il vezi o data pe saptamina sa se comporte asa cum vrei tu daca nu i s-a aratat consistent ce astepti de la el .ai asteptat cam mult ca sa faci cava tu personal,eu zic ca e timpul sa vina un dresor in peisaj 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hemu-ha
Jr. Member

|
 |
« Reply #6 on: September 30, 2009, 10:47:05 AM » |
|
Pana una-alta, asigura-i activitati interesante cand esti acolo, scoate-l in lesa pe afara cu voi (asa va invata sa va si asculte mai bine), alearga-l cu o minge pana nu mai poate. Daca e agresiv si mai e si plin de energie/frustrare ca se plictiseste, cresc sansele sa faca o prostie si sa nu dea inapoi. Muscatul simulat poate fi doar incercarea lui disperata de atentie, sa va aduca la joaca, dar poate fi si altceva. E greu daca va vedeti asa rar, profita de momentele cat sunteti cu el, nu-l lasa sa topaie in jurul vostru, trimite-l dupa minge.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MIDIA
Newbie
|