Forum ciobanesc german
October 18, 2016, 12:59:43 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Am nevioe de un sfat si apelez la experienta voastra  (Read 4456 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
danutz_bv2006
Jr. Member
**

« on: October 11, 2009, 04:45:17 PM »

Femela mea de CG care acum are 4.5 luni cred ca are niste probleme dar nu stiu de la ce.
In primul rand "face moale" . Mancarea este hrana uscata Proplan pentru pui , branzeturi (branza topita, cascaval, mozzarela) si pe langa acestea ii mai dau niste vitamine pe care mi le-a dat medicul veterinar acum 2 saptamani si acum 3 zile am terminat de dat niste pastile VET Star (mi-au fost date pentru Calciu).
Un alt semn care ma ingrijorat este faptul ca are nasul uscat si bea foarte multa apa.

In rest nu pot sa zic ca are si altceva pentru ca este foarte vioaie, se joaca, musca, se balaceste.

Ce imi recomandati in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat.
sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #1 on: October 13, 2009, 10:43:20 AM »

Sa mergi la medicul veterinar si sa ii spui toate aceste lucruri. Asa il poate si examina si sa iti spuna exact ce are. Pentru diaree poti folosi enteroguard sau ceai de menta in locul apei. Dar mai bine te duci la vet cu el si iti va spune el ce e de facut.
Sanatate multa.
danutz_bv2006
Jr. Member
**

« Reply #2 on: October 15, 2009, 05:00:47 PM »

Am fost la medic si i-a facut o deparazitare injectabila si o injectie cu vitamine si calciu. In rest nu mi-a dat nimic ca sa ii dau. Am intrebat-o de mancare Akana si mi-a spus ca nu e asa de buna calitativ. Am schimbat acum mancarea boabe (de la Proplan am trecut la Royal Canin).  I-am dat si orez fiert cu morcov dar inca nu s-au schimbat multe in ceea ce rezulta dupa ce le consuma.(este tot la fel de moale)
O sa incerc si cu ceai de menta sa vedem daca se modifica ceva.
Ea este tot la fel de vioaie si cu chef de joaca. Are si pofta de mancare.....
Nu stiu ce sa ma mai fac cu ea.
pepe
Hero Member

cann van pavora

« Reply #3 on: October 15, 2009, 05:04:23 PM »

enteroguardul este foarte bun si eu le mai dau la ai mei cateodata e si antibiotic nu are ce sa-i faca daca ii faci un tratament de trei zile  parerea mea
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #4 on: October 15, 2009, 11:17:00 PM »

Am fost la medic si i-a facut o deparazitare injectabila si o injectie cu vitamine si calciu. In rest nu mi-a dat nimic ca sa ii dau. Am intrebat-o de mancare Akana si mi-a spus ca nu e asa de buna calitativ.

Intreaba-l cum explica aceasta afirmatie, a studiat hrana, analiza compozitiei(ma indoiesc ca a aprofundat-o, in cel mai bun caz a ramas la Prot% si grasime%) sau citeste o eticheta fara sa inteleaga nimic? Fiindca toate studiile si analiza compozitiei arata cu totul altceva, fiind cel putin la fel de buna calitativ ca Royalul in care predomina cerealele(sincer orez pot fierbe si eu acasa)...abia apoi carnea.

later.........N-am nici o problema cu colegii mei dar ma scot din sarite afirmatiile intr-o ureche, bazate pe nimic afirmatii care induc in eroare oamenii de buna credinta. Majoritatea tipurilor superpremium sunt de calitate superioara(existand totusi diferente mari de principii), fiecare catel simtindu-se bine cu un anumit tip(sau mai multe) de hrana. De exemplu femelei mele ii merge excelent pe Orijen de mai bine de un an.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
danutz_bv2006
Jr. Member
**

« Reply #5 on: October 16, 2009, 08:50:22 AM »

Multumesc, pentru sfat. O sa incerc si eu Orijen sa vad cum se acomodeaza.Nu prea stiu de unde sa achizitionez aceasta hrana din Brasov pentru ca am auzit ca variaza foarte mult pretul de la magazin la distribuitori. Ma puteti ajuta cu o recomandare si cu un pret aproximativ pentru aceasta hrana.
...Si o alta intrebare ...daca femela mea are acum 5 luni ce sortiment din aceasta hrana imi recomandati sa ii cumpar.
Multumesc frumos .
Leo Brisan
Sr. Member

« Reply #6 on: October 16, 2009, 08:54:59 AM »

Normal ca Acana nu e asa buna calitativ ca probabil el vindea Royal Canin in cabinet. Spune-i doctorului respectiv sa invete sa citeasca lista de ingrediente la mancarurile uscate si apoi sa-si dea cu parerea.
Acana e superioara Royalului, mai ales celui adus la noi in tara care e facut in Rusia.

O zi buna

Am fost la medic si i-a facut o deparazitare injectabila si o injectie cu vitamine si calciu. In rest nu mi-a dat nimic ca sa ii dau. Am intrebat-o de mancare Akana si mi-a spus ca nu e asa de buna calitativ. Am schimbat acum mancarea boabe (de la Proplan am trecut la Royal Canin).  I-am dat si orez fiert cu morcov dar inca nu s-au schimbat multe in ceea ce rezulta dupa ce le consuma.(este tot la fel de moale)
Ea este tot la fel de vioaie si cu chef de joaca. Are si pofta de mancare.....
Nu stiu ce sa ma mai fac cu ea.
sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #7 on: October 16, 2009, 09:36:39 AM »

Daca vetul a facut doar deparazitarea si cetelul este vioi dar face tot moale dai 3 zile enteroguard, asa cum a spus si pepe, si vei vedea ca e mai bine. E posibil ca ceaiul de menta sa nu il accepte asa usor.
danutz_bv2006
Jr. Member
**

« Reply #8 on: October 16, 2009, 10:28:35 AM »

Acest enteroguard il iau de la farmacie umana sau veterinara?
Multumesc.
andra_m
Jr. Member
**

« Reply #9 on: October 16, 2009, 10:42:58 AM »

Nu te apuca sa ii schimbi mincarea. Si schimbarea mincarii provoaca diaree. Da-i in continuare Pro Plan.
Enteroguard cred ca il iei de la farmacia veterinara. Poti sa ii iei de la farmacia umana Debridat si sa ii dai 4ml de 2 ori pe zi.
In plus, in loc de apa, da-i ceai de menta. Daca nu vrea sa il bea , da-i cu seringa. Succes
sheeba_roxy
Sr. Member

« Reply #10 on: October 16, 2009, 10:55:30 AM »

Enteroguar gasesti la farmacia veterinara, dar nu as sugera sa ii dai amandoua (enteroguard si ceai) odata este posibil sa ajungi in cealalta extrema. Enteroguardul isi face foarte bine treaba, eu am folosit la cetei cand am avut astfel de probleme si a functionat fara sa mai fie nevoie de ceai sau alte tratamente.
Si asculta ce a spus si andra_m referitor la mancare, schimbarea mancarii nu se face brusc ci treptat amestecat hrana noua cu cea veche, la alimentatie cred ca gasesti si niste proportii. Sanatate catelului.
hans
Sr. Member

« Reply #11 on: October 16, 2009, 11:14:55 AM »

Pe langa tot ce s-a scris aici, tine cont si de faptul ca o mancare bogata in proteine poate duce la diaree, in special daca este administrata in cantitati mai mari decat cele recomandate.
Dupa ce m-am luptat mai bine de o luna si jumatate cu diareea la puii mei ( enteroguard, orez, ceai de menta etc ), numai schimbarea hranei a fost solutia.
La momentul respectiv ii hraneam cu Acana Puppy Junior , cu un procent mare de proteine. Erau foarte vioi, aratau foarte bine, dar aveau diaree. La sfatul unui prieten veterinar le-am dat cateva mese Pedigree Junior ( stiu, toata lumea va fi indignata ) dar efectul a fost imediat, cainii nu mai aveau diaree. Am continuat apoi cu Belcando, care a fost ok, acum ne-am intors la Acana, fara a mai avea probleme cu diareea.
Mihais
Newbie
*

« Reply #12 on: October 17, 2009, 08:38:29 PM »

nu dau sfaturi pentru ca nu am experienta dar iti spun ce am patit eu
am o femela care acum are 4luni si este la mine de 2luni, am hranit-o tot cu Acana si facea moale, medicul veterinar parea ca nu e sigur ce are si mi-a sugerat sa-i schimb mancarea, am cerut examen copro la sfatul Arianei si s-a dovedit ca avea isospora, am urmat un tratament de 21zile dupa care am repetat copro, rezultatul a fost ok, am mai facut o deparazitare interna pentru ceva viermisori, dupa care am reusit sa-i fac si vaccinurile
acum o hranesc cu Acana si e foarte bine
danutz_bv2006
Jr. Member
**

« Reply #13 on: October 19, 2009, 11:11:50 PM »

astazi am inceput sa ii dau euroguard dar doctorita de unde l-am luat mi-a spus sa ii dau o pastila la 3 kg adica i-am dat 8 pastie o data. Oare este mult? Tratamentul este pentru 3 zile.
Sper sa isi revina si sa nu ii fac rau daca ii dau odata cate 8 pastile.
danutz_bv2006
Jr. Member
**

« Reply #14 on: October 19, 2009, 11:29:04 PM »

acum are aproape 5 luni si arata cam asa. Eu zic ca arata bine dar daca nu ar avea si problemele cu burtica atunci totul ar fi perfect. Sper sa isi revina.

* la 4.5 luni.jpg (37.88 KB, 538x399 - viewed 122 times.)
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: