Forum ciobanesc german
June 21, 2010, 09:13:06 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Muscat sau otravit?  (Read 623 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
9Stars
Newbie
*

« on: October 15, 2009, 06:59:59 PM »

Are 3 luni si ceva, acum aproximativ o ora l-am lasat sa se plimbe prin curte cu celalalt caine, mai baga in gura cate ceva...dar nu am vazut decat sa manance cateva boabe de la cel mare.
Dupa ceva timp a inceput sa i se umfle partea stanga a botului si usor usor toata fata.
L-am dus repede la veterinar care a zis ca a fost muscat de o albina, i-a facut 2 injectii si a zis ca ii trece in 2-3 ore.
Si totusi nu sunt sigur Sad
Irina2007
Hero Member

« Reply #1 on: October 15, 2009, 07:05:15 PM »

Are 3 luni si ceva, acum aproximativ o ora l-am lasat sa se plimbe prin curte cu celalalt caine, mai baga in gura cate ceva...dar nu am vazut decat sa manance cateva boabe de la cel mare.
Dupa ceva timp a inceput sa i se umfle partea stanga a botului si usor usor toata fata.
L-am dus repede la veterinar care a zis ca a fost muscat de o albina, i-a facut 2 injectii si a zis ca ii trece in 2-3 ore.
Si totusi nu sunt sigur Sad

Probabil e o reactie la o intepatura de albina, viespe, etc. Daca il musca celalalt caine vedeai clar urmele coltilor, plus ca i-ar fi curs sange. Sanatate multa bolnavului  Smiley
9Stars
Newbie
*

« Reply #2 on: October 15, 2009, 07:08:16 PM »

Celalalt caine nu putea sa il muste pentru ca am stat tot timpul cu ei.
Dar mi-a fost frica sa nu fi gasit vreo otrava de sobolani etc sau sa ii arunce cineva ceva peste gard.
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #3 on: October 15, 2009, 07:59:02 PM »

E o reactie alergica cel mai probabil. In urmatoarele ore ar trebui supravegheat. Recatia poate fi de la o intepatura de insecte sau a consumat (mancat, tras pe nas) o substanta la care e alergic. Cel mai probabil a luat contact si alta data cu respectiva substanta, iar acum "s/au trezit" anticorpii sa faca galagie. Reactii alergice serioase fara tratament pot duce la soc anafilactic si moarte. Cainele ar trebui sa se dezumfle incet, dar sigur. Daca i s/a administrat hidrocortizon, apa din tesuturi se va elimina si va urina mai des. Cainele nu ar trebui sa manance sarat.

cuget, deci exist!
9Stars
Newbie
*

« Reply #4 on: October 15, 2009, 08:16:11 PM »

Cel mai probabil a luat contact si alta data cu respectiva substanta
Poate ai dreptate. Cateodata a mai avut putin umflat in locul in care a inceput si azi, dar cand ma uitam mai atent nu observam nimic.
De obicei mananca Eukanuba si Orez cu morcovi, mere (Cateodata si carne de vita). Ar trebui sa renunt la ceva din acestea pe viitor?
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #5 on: October 16, 2009, 10:12:02 AM »

Nu! reactia zic eu ca a fost singulara. A facut de la ceva ce nu inhaleaza, mananca sau i se injecteaza zilnic. Daca ar fi facut o reactie de intoleranta la eukanuba sau mancarica de rutina, ar fi avut alte simptome: mancarimi, blande.

cuget, deci exist!
9Stars
Newbie
*

« Reply #6 on: October 16, 2009, 01:39:31 PM »

Bine multumesc Smiley Acum si-a revenit la normal, sper sa nu se mai repete Sad
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #7 on: October 16, 2009, 10:14:10 PM »

trebuie sa descoperi acel ceva ce i-a produs o puternica reactie alergica. De exemplu am avut un caz, Cg de 1 an la care "i s-a umflat capul" dupa ce a consumat o hrana care continea vegeta/delikat ( glutamatul monosodic mai mult ca sigur a fost vinovat posibil si alte E-uri din vegeta a produs reactia alergica). Daca noi ne sinucidem de bunavoie cu asa zisele "imbunatatiri ale gustului" macar de cateii nostri sa avem mila.  Smiley
Ai grija fiindca oricand, expus din nou factorului alergizant poate avea o reactie mai puternica.
« Last Edit: October 16, 2009, 10:28:47 PM by Ariana » Logged

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: