Forum ciobanesc german
February 14, 2011, 07:04:01 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
salvanim title=
Anunturi: Cazare cu caini in Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Pernute crapate  (Read 1071 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Storm
Newbie
*

« on: November 17, 2009, 02:30:52 AM »

Va salut. Stie cineva vre-un tratament pentru a vindeca fisuri ale pielii pernutelor (talpilor)? S-a mai ,,lovit'' cineva de problema asta ?
Multumesc anticipat.
man
Hero Member

. A u s b r u c h .

« Reply #1 on: November 17, 2009, 08:53:32 AM »

Va salut. Stie cineva vre-un tratament pentru a vindeca fisuri ale pielii pernutelor (talpilor)? S-a mai ,,lovit'' cineva de problema asta ?
Multumesc anticipat.

Daca acele fisuri au aparut in urma unui accident - stai linistit se vor vindeca foarte repede, de urmarit ca podeau boxei (sau unde sta ) sa fie cat mai uscata, daca nu, atunci cred ca ai o problema cu podeaua acolo unde sta.

pentru incurajare... am avut o femela care si-a prins piciorul in grilajul de la boxa si "a reusit" sa-si sfasie toata pernuta cea mare - exact in doua. Initial am crezut ca se va vindeca asa in doua bucati dar nu a fost asa. Cam intr-o luna si jumatate s-a vindecat complet.

Ce nu te doboara te face mai puternic.
Storm
Newbie
*

« Reply #2 on: November 17, 2009, 02:58:35 PM »

Salut. Multumesc pt raspuns. Nu a fost accident, fisurile sunt foarte fine, la ambele labe anterioare si schiopateaza doar de laba dreapta/fata. Podeaua e din lemn. In padoc insa are ciment. In ultima vreme sta mai mult liber pt a avea posibilitatea sa-si aleaga culcusul. Problema cred ca e(imi dau si eu cu parerea) de la faptul ca inca de la 7 luni, (acum avand 8,5) are 36 kg. La sfaturile unui cunoscator i-am uns talpile cu un unguent cu Vitamina A, pentru piele si unghii, de 2 ori pe zi, dar fara succes. Un veterinar mi-ar putea rezolva problema, sau trebuie sa am rabdare pana se vindeca ?!
« Last Edit: November 17, 2009, 03:05:38 PM by Storm » Logged
man
Hero Member

. A u s b r u c h .

« Reply #3 on: November 17, 2009, 03:06:40 PM »

lemnul folosit la pardoseala este f ok.
daca fisurile au mai mult de cateva zile si nu ai vazut nicio imbunatatire ... o parere avizata nu strica niciodata...

Ce nu te doboara te face mai puternic.
Storm
Newbie
*

« Reply #4 on: November 17, 2009, 03:31:35 PM »

Multumesc. Il duc la cabinet.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #5 on: November 17, 2009, 07:28:38 PM »

Si rabdare. Din cauza umezelii din ultima perioada pernutele au devenit mai sensibile, fiind mult mai usor iritabile. Ar fi foarte bine sa puneti talaj peste tot unde este ciment fiind mai bland cu labutele. Un unguent f. bun este Hemorzonul (la farmacia de oameni, costa vreo 3-4 lei; este si analgezic si antiinflamator pe langa antibioticul care nu e foarte important in cazul de fata.. este recomandat oamenilor cu hemoroizi...o problema tare spinoasa), il ungi dimineata si seara si astepti pana se calesc pernutele. Si Nati a mea a patit in prasgul primei ei ierni, apoi niciodata!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Storm
Newbie
*

« Reply #6 on: November 17, 2009, 07:54:51 PM »

Adevarul este ca exact dupa inceperea sezonului ploios au inceput problemele. O sa cumpar unguentul. Am verificat pernutele si nu se vede vreo urma de infectie, doar cate un ,,firicel'' de fisura care le traverseaza. Cand alearga liber uita de durere, dar cand merge ,,la pas'' pune piciorul in pamant cu grija. Ma bucur ca nu e ceva grav si multumesc inca odata pentru sfaturi.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora  doctorvet