Forum ciobanesc german
June 16, 2010, 08:24:21 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ce se intampla daca imperechez femela CG cu CG negru  (Read 1431 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Thara
Hero Member

« Reply #15 on: December 21, 2009, 04:46:03 PM »

atunci mai bine nu o montezi deloc.mai ales daca urmeaza sa fie sterilizata,e cea mai buna varianta pe care o poti alege,scotand monta din ecuatie.
de ce?pentru ca : desi femela are acte,nu a fost testata in vreun fel,nu are test de displazie facut si nici drept de monta nu are.de ce sa reproduci niste pui care ar putea avea la un momentdat probleme?
parerea mea este sa te limitezi doar la a steriliza femela.

si sa aduci pe lume niste pui care necesita niste eforturi mari,financiare mai ales in perioada cat stau la tine,femela care din nou are nevoie de un tratament special in perioada de gestatie...cand tu ai descris cum sunt parintii tai...scuza-ma dar ar fi un lucru iresponsabil - asta in opinia mea.n-as face niciodata asa ceva,sa fiu in situatia expusa de tine.
Jessy1april2009
Newbie
*

Everything 4 Jess

« Reply #16 on: December 21, 2009, 04:56:20 PM »

Chestia cu monta va fi decisa la momentul respetiv

Eu doar am vrut sa stiu ce iese din mix pt ca mama mi-a dat ideea asta.. era doar o idee nu am zis ca o sa o pun in practica

Recunosc ca in conditiile actuale nu as fi in stare sa fac fata unor pui dar asa aflu informatii noi si poate i momentul montei o sa reusesc sa fac si testele si poate o sa am si dreptul de monta

Oricum multumesc pt sfaturi si o sa caut mai multe sespre testul de displazie pe care mi-ar placea sa il fac lui jess 

Sarbatori fericite
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #17 on: December 21, 2009, 05:32:26 PM »

Thara...enough

Cainele are conditii excelente, poate chiar mai bune decat Tara. E drept, nimeni de pe acest forum nu cred ca incurajeaza montarea femelei fara drept de monta si/sau cu un mascul fara pedigree. Deci, Jessy te rugam sa nu mai umpli curtile oamenilor cu animalute ciobanesc german neselectionate, care cel mai probabil pot prezenta in timp multe probleme sau care risca sa nu fie crescute conform necesitatilor lor in niste curti care au nevoie de niste suflete anonime. Daca vrei s/o castrezi, nu insista sa/ti expui cainele la niste chinuri fara sa fie nevoie, n/o mai monta, vei gasi mereu CG perfect. Toti sunt perfecti la timpul potrivit. Ai putea sa/i spui tatalui tau ca in timpul gestatiei si alaptarii, catelusa nu va mai putea patrula si observa toata curtea, fiindca va fi coupata cu puii, deci nu prea are rost s/o luati de la "serviciu".

Revenind, Thara sa lamurim niste lucruri, cainele e facut sa umble in tovarasia omului, asta e principala conditie: iubirea, nu mancarea, nu locul, nu conditiile familiale, nu conjuncturile.

Si 2, atat timp cat tu ai conditii mai bune nu mai "marai" la cei care o duc mai rau, ci ajuta/i. Poate Jessy are nevoie de un luptator impotriva parintilor ei, cu totii avem/am avut nevoie. Uneori te arunci cu ochii deschisi, nu poti fi 100% rational si NICI NU E RECOMANDAT. Gadeste/te ca Jessy poate a facut mai multe sacrificii pentru cainele ei decat ai facut tu pentru Taruta. Vezi ca e urat, oricum ai incerca s/o spui, sa/i acuzi voalat parintii ("presupun ca stiai ce fel de parinti ai dinainte sa iei cainele"). Si ca sa "critici" ceva pertinent, trebuie intai sa te pricepi, sa simulezi sau sa traiesti conditia omului cu cainele respectiv, in acele perioade din toate punctele de vedere.

Doamne fereste sa te afli tu vreodata intr/o situatie atat de proasta incat, exclusiv dupa normele tale, sa nu o mai poti creste pe Tara. Ce/ai face, ai da/o? Sau ti/ai reprosa ca nu te/ai gandit inainte la asta?

cuget, deci exist!
Thara
Hero Member

« Reply #18 on: December 21, 2009, 05:41:40 PM »

n-am spus nimic cu rautate,imi pare rau ca asta se intelege de fiecare data.
nu o condamn,dar totusi nu ar trebui sa ne gandim inainte sa luam un caine?chiar ea sustine ca parintii ei urasc animalele,sau ma rog,nu le accepta.lucru care cred ca nu s-a intamplat peste noapte.
este parerea mea - vis a vis de ceea ce am spus,nu am dat la nimeni in cap,n-am jignit.
dar intr-o asemenea situatie,aducerea unor pui pe lume,chiar daca ea ii doreste,nu cred ca este o idee buna.
la urma urmei,face cum doreste,ea a cerut o parere,iar eu n-am omorat pe nimeni.
Jessy1april2009
Newbie
*

Everything 4 Jess

« Reply #19 on: December 21, 2009, 06:50:46 PM »

kena are dreptate. Nimeni nu stie ce sacrificii am facut pentru cainele asta si cat de mult o iubesc... Eu mi-am sacrificat fiecare week-end in 5 luni (am tinut-o in bucuresti pe jess pana a terminat vaccinurile si pe urma am dus-o la tzara k nu mai avea loc pe balcon -parintzii nu au lasat-o decat pe balcon-). 5 luni in fiecare week-end sa mergi la tzara sa muncesti de iti sar capacele doar k sa itzi vezi cainele cand ash fi putut sa merg in mall-uri cu prieteni mei... cate distractii am ratat eu DAR culmea e ca nu regret nimic si sunt fericita cand sunt cu cainele meu.

Miercuri plec din nou la tzara deabea ashtept sa ajung la jess. I-am cumparat o groaza de cadouri pentru craciunul asta
Elena08
Sr. Member

« Reply #20 on: December 21, 2009, 07:02:31 PM »

Eu una te admir pentru sacrificiul ce l-ai facut.Bravo!
Jessy1april2009
Newbie
*

Everything 4 Jess

« Reply #21 on: December 21, 2009, 08:09:46 PM »

Jess merita orice, este un caine absolut extraordinar...
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #22 on: December 22, 2009, 12:15:40 PM »

@ Thara: Te rog doar sa fii mai diplomata si nu mereu indignata de ce fac ceilalti, ii faci sa se simta prost, mai ales pe unii pe care nu/i nevoie. Toti ne imbolnavim, toti traim rau, uneori nu sunt bani de doctor pentru copii, pentru oameni, uneori nu sunt nici pentru caini. De multe ori facem voluntariat si la nevoie primim servicii medicale voluntar, deci nu trebuie mereu sa ne gandim ca nu facem, nu dregem ca n/avem bani. Totul e posibil atat timp cat dai de la tine, ca sa primesti la nevoie. Hai sa ne luam de manuta inainte de a ajunge la off topic.
PS: In nici un caz nu am incurajat/o pentru pui fara drept de monta, si cu atat mai mult fara test de displazie. Christmas time!

@ Jessy: Posesorii de CG din Bucuresti nu merg la Mall, ci cu patrupezii in parc. "Sacrificiul" tau e pe masura recunostintei ce o primesti de la catel, deci nu mai e "sacrificiu". Stiu ca sunteti generatia de mall, dar mall/ul nu e un lucru asa important in viata, belive me. In plus, la tara te faci mai sanatoasa decat lancezind in Bucuresti. Nu imperechea cainele fara ca ambii parinti sa aiba macar testul de displazie facut. Displazia e o boala ereditara, iar previziunile sunt sumbre in cazul unor catei diagnosticati cu asa ceva.

cuget, deci exist!
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: