dana40
Jr. Member

|
 |
« on: January 06, 2010, 09:10:03 AM » |
|
Ingerul familiei noastre, Miky, ne-a parasit in data de 26 dec. 2009.
Este cumplit; nici unul dintre noi nu reuseste sa constientizeze realitatea. Plecand, a luat cu ea o parte din inima fiecaruia dintre noi. Universul nostru era constituit in jurul ei. Acum avem senzatia ca nimic nu-si mai are rostul. O cautam inca prin casa, facem gesturi si lucruri instinctiv legate de ea. Pentru noi, Miky nu a fost un catel, a fost al treilea copil al nostru si asa va ramane, sau cum obisnuiam eu sa-i spun, Ingerul meu negru.
Cu permisiunea voastra, am sa va spun pe scurt povestea acestui inger. Familia noastra este alcatuita din doi adulti , eu si sotul meu, si doi copii, o fata si un baiat. La inceputul existentei noastre ca si cuplu, priveam caini ca pe niste animale, fiind chiar impotriva cresterii lor in preajma copiilor. Cu timpul, cumnatul meu isi ia un mascul CG si vine cu el in vizita la noi. Eu, rea si fara suflet, l-am pus sa-l inchida in balcon pentru ca nu suportam caini in casa. Atunci cumnatul meu mi-a spus ca-si doreste sa ma atasez si eu de un caine pentru a realiza ce inseamna dragostea pentru aceste animale. Eu am ras sarcastic, spunindu-i sa nu ma confunde. Timpul a trecut, copiii nostri au crescut, iar fata mea si-a dorit sa-i aduca mosul un caine. Dupa multe discutii si negocieri am acceptat si cumnatul meu s-a infiintat la usa noastra cu un ghem negru ca smoala. Din acel moment Miky a intrat in sufletul nostru si timp de aproape 11 ani noi nu am facut nici un concediu departe de casa pentru a nu sta fara Miky. Un singur concediu l-am facut la munte toti cinci, cu cortul si alte doua am plecat la mare lasand-o acasa cu cumnatul meu. Era un adevarat membru al familiei, statea cu noi in casa, dormea cu mine si cu sotul meu in pat, toata lumea o adora. In vremuri grele am impartit o bucata de paine copiilor si ei. In 2003 am hotarat sa emigram in Canada. Pentru a face acest pas conditia pusa de mine a fost ca Miky sa mearga cu noi, altfel as fi refuzat. Bineinteles ca toata lumea a fost de acord. In februarie 2005 ne-am imbarcat in avion toti cinci si am aterizat in Canada. Cand ne-am recuperate catelul pe aeroport, ea era in al noualea cer de fericire ca era din nou impreuna. Miky era un catel bun, intelept, cu un bun simt pe care rar il intalnesti la oameni. Comunica intr-un mod aparte cu mine. Intotdeauna reusea sa-mi transmita ce vrea. Niciodata nu ne-a suparat, nu a ros nimic nu a stricat nimic, numai ne-a umplut vietile de bucurie. Scopul ei ere sa ne apere pe noi tot timpul, sa se asigure ca nimeni nu vrea sa ne faca ceva rau. Obisnuiam s-o intreb cum poate fi un ingeras negru, caci ingerasi sunt albi, iar ea ma privea cu o privire plina de intelepciune adunata parca de secole. De cand a venit la noi si pana astazi traiesc cu convingerea ca ea a fost un suflet de copil pus gresit intr-un corp de catel. Suntem cu totii constienti ca datorita ei noi suntem acum bine, cu totii impreuna, deoarece ne-a ajutat foarte mult in primii nostri 3 ani de acomodare in Canada. Nu a fost niciodata bolnava, singurul lucru care a suparat-o a fost o otita cronica pe care a dobandit-o de mica in urma bailor in raul Arges. In schimb, in data de 17 dec. 2009, s-a simtit foarte rau, a vomitat si nu mai avea puterea sa se tina pe picioare. Am dus-o la clinica, iar medicul dupa un prim consult ne-a spus ca are ficatul marit si ca suspecteaza o sangerare interna datorita gingiilor decolorate. I-a facut o radiografie si analize de urina si sange, in urma carora a reiesit o infectie puternica. Ni s-a recomandat sa-i facem un ecograf, ceea ce am si facut peste 2 zile cand am reusit sa obtinem o programare la urgenta. Diagnosticul medicului a fost nemilos : cancer la ficat si splina. Nu mai puteam face nimic pentru ea, ni s-a spus ca nu mai putem vorbi de ani ci de luni de viata. In tot acest timp, Miky avea stari de oboseala, nu mai manca la fel ca inainte, bea apa multa, iar in seara de Craciun, cand am vrut sa o scoatem afara, a venit pana la usa unde sa lasat usor pe o parte si nu s-a mai miscat. Am dus-o in brate pe pat si am stat cu ea toata noaptea. A facut putina febra si respire f greu, refuza sa bea apa si ma privea incontinuu. Avea burtica tare si fierbinte. Am reusit sa o fac sa bea apa cu siringa si asa a baut de doua ori aproape jumatate de castron. Dimineata am plecat cu fiul meu sa vorbim cu medicul, care ne-a sfatuit sa o aducem la spital. Cand am ajuns acasa sa o luam, sotul si fata mi-au spus ca s-a fortat sa se ridice, fara sa reuseasca si de atunci privirea ei nu mai era stabila. Am plecat imediat cu ea si cand am ajuns acolo asistentele au anuntat cod rosu de urgenta moment in care o doctora si trei asistente ne-au luat in primire. Doctora a studiat dosarul, ne-a spus ca a facut hemoragie cerebrala si ca este in metastaza. Miky era la capatul drumului pe acest pamant. Am hotarat impreuna cu doctora sa o eutanasiem cat mai repede posibil, trecand peste durerea si socul nostru, pentru a-i scurta suferinta cat mai repede. Am ramas toti in jurul ei, tinand-o in brate, sa stie ca suntem langa ea pana la final. Doctora a spus ca prima data ii va face un calmant, somnifer si apoi injectia letala. Dupa ce i-a facut calmantul Miky a noastra a facut stop cardiac, parca vrand sa nu ne lase cu o povara pe suflet. A decis sa moara demn, fara sa o eutanasiem, dar noi de teama ca sufera am rugat doctora cu lacrimi in ochi sa-i faca injectia. Ne-am intors acasa singuri, cu sufletele pustiite, cu inimile sangerand si cautand-o prin toata casa, asteptand-o sa vina. Speram sa nu ne uite niciodata, sa fie sigura de iubirea noastra si sa ne astepte acolo sus pana ce Dumnezeu va hotara ca a venit timpul so o reintalnim. Zburda in Pace iubita noastra si iarta-ne daca ti-am gresit cu ceva!
|