Forum ciobanesc german
June 13, 2010, 01:24:37 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: probleme grave dupa vaccinare  (Read 606 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
irina22
Newbie
*

« on: January 12, 2010, 03:13:05 AM »

Va rog mult ajutati-ma sa inteleg.....
am avut 2 catei metisi nascuti pe 13 noiembrie 2009; pe 8 ianuarie i-am dus la veterinar pentru ca nu prea aveau pofta de mancare, dar erau destul de vioi; li s-a facut vaccin "Nobivac" si le-a dat cate o pastilutza "pratel"; ajunsa cu ei acasa am observat o inrautatzire a situatiei: unul a eliminat vreo 6-7 viermi destul de mari (10-12 cm) iar celalalt mai putin, mai rar si viermi mai micutzi, dupa care au inceput sa vomite si sa faca un fel de diaree rosiatica. Sambata m-am intors la veterinar si mi-a dat niste antibiotice, nu stiu cum se numesc (niste pastilutze roz) sa le dau cate una la fiecare pentru 3 zile si picaturi de metroclopramid - cate 3 picaturi o data pe zi. Aceasta e a 4-a zi de cand nu mananca si nu beau nimic, unul a murit acum vreo jumatate de ora, iar celalalt.... sper sa ajunga pana maine dimineata macar....
Ma puteti ajuta cu niste raspunsuri? : este posibil ca vaccinul sa le fi provocat aceasta reactie? trebuiau intai deparazitatzi si apoi vaccinati? (asa cum am vazut pe mai multe site-uri), este posibil ca veterinarul sa fi exagerat cu medicamentele?
Va rog din suflet sa ma lamuriti, imi este f greu, dar mai mult decat atat ....mai am o catea, un labrador, si nu as vrea sa risc sa o mai duc la acest veterinar......
Irina2007
Hero Member

« Reply #1 on: January 12, 2010, 05:23:26 AM »

Imi pare foarte rau pentru bietii catelusi. Dar, dupa parerea mea, cateii erau deja bolnavi cand i-ai dus la veterinar. Dupa cum descrii situatia, se poate sa fi avut parvoviroza.
Daca i-ai fi dus inapoi la doctor imediat dupa ce au avut diaree ar fi avut totusi ceva sanse sa scape. Daca e intr-adevar parvo, la o varsta asa de mica sansele sunt foarte mici. Eu am tratat si salvat o femela de 8 saptamani, dar a ramas cu ceva sechele.

Ce varsta are labradorul? Daca e deja adulta nu va pati nimic. Daca e si ea puiut fuga la doctor imediat ce apare primul semn (apatie, lipsa poftei de mancare, voma, diaree, etc). Nu mai aduce acasa catei nevaccinati cel putin un an de acum incolo si fa o curatenie generala cu detergent si Virkon. 
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #2 on: January 12, 2010, 06:01:14 PM »

categoric trebuiau deparazitati cu cel putin 3 zile inainte de a fi vaccinati. Un organism parazitat nu produce optim anticorpii in urma vaccinarii, in plus...nefiind sanatos 100% vaccinul reprezinta un stres in plus ajungand sa incarce sistemul de aparare al organismului. De asemenea, niste catei care nu au fost niciodata luati in vizor de veterinar, in viata carora nu s-au respectat niste aspecte foarte importante, nu trebuie vaccinati urgent, trebuie doar deparazitati si administrat un complex de vitamine pentru a pregati un organism sanatos pentru vaccin precum si tinuti intr-o perioada "de carantina" cum imi place mie sa spun....7 zile...perioada in care li se interzice proprietarilor sa coata cateii afara, perioada in care daca sunt deja contaminati cu virusul parvo faza de incubatie va trece si boala se va declansa. Daca in 7 zile de la deparazitare(de la examinarea de catre medic) cateii nu prezinta nici un semn de slabiciune si boala (cu siguranta vor elimina viermisori) se poate recurge la vaccinarea lor fara probleme si riscuri. Daca insa cateii sunt deja contaminati cu v. parvo iar noi intervenim cu vaccinul nu facem decat sa grabim aparitia bolii ,cred ca asa s-a si intamplat. Vaccinul nu a produs boala, cateii erau deja contaminati, oricum se imbolnaveau in maxim 5-6 zile.
In aceasta boala...fara perfuzii (i.v sau s.c.) nici n-are rost sa povestim. Doar niste simple injectii cu antibiotic si pastilute nu tin loc de energie si lichide, fac doar parte din tratamentul complex. Chiar si cu un tratament complex si costisitor sansele cateilor pana la aparitia diareei hemoragice sunt 50%-50%..iar dupa aparitia ei cu cat sunt mai mici cu atat scad mai dramatic.
Nu cautam vinovati insa cateii erau responsabiliatea proprietarului si trebuiau deparazitati la 3 saptamani prima data (daca mama nu era deparazitata in ultimele 2-3 luni dinaintea montei)..pana la 5 saptamani daca mama era deparazitata inaintea montei. Apoi prima vaccinare trebuia facuta la fel...la 6 saptamani daca mama nu era vaccinata polivalent in ultimul an sau la 8 saptamani cel tarziu daca mama era cu schema de vaccinare completa.
Medicul nu este devina ca s-au imbolnavit cateii in cazul de fata insa nu a urmat un protocol destept; daca era precaut si urma niste reguli de baza poate altfel era situatia.
« Last Edit: January 12, 2010, 06:03:27 PM by Ariana » Logged

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
irina22
Newbie
*

« Reply #3 on: January 13, 2010, 03:43:13 PM »

Din pacate si al doilea a murit a doua zi dimineata....eu nu cautam un vinovat, ci doar niste raspunsuri. Nu acuz medicul si sunt convinsa ca erau bolnavi amandoi cateii, tocmai de asta i-am dus...erau apatici, fara pofta de mancare.....dar culmea este ca eu ii cerusem veterinarului parerea in legatura cu deparazitarea si vaccinarea lor si la sfatul lui am asteptat cele 8 saptamani. Oricum nimeni nu-i mai aduce inapoi. Preocuparea mea majora a fost apoi pentru Luna, labradorul de 7 ani, dar din fericire are toate vaccinarile la zi (Nobivac CEPPI, Nobivac Lepto si Nobivac Rabbia). Virkon unde se gaseste? in farmaciile veterinare? Multumesc Irinei si Arianei pentru raspunsuri.
Irina2007
Hero Member

« Reply #4 on: January 13, 2010, 05:19:29 PM »

Imi pare asa de rau .... Si eu am trecut de doua ori prin probleme asemanatoare cu parvo, e un cosmar. Luna va fi ok, nu-ti face griji. La varsta ei este exclus sa ia parvo.

Ceea ce poti insa sa faci tu este sa nu mai intri o perioada in contact cu catei mici, pentru ca poti sa imprastii virusul de pe haine, pantofi, etc. Dezinfecteaza absolut tot cu clor sau virkon (clorul din pacate pateaza dar e bun pentru suprafete de ciment, linoleu), spala hainele, pantofii, masina, absolut tot ce ai atins in ultimele 2 saptamani. Asteapta minim un an si apoi poti incerca din nou cu catei, de preferinta ceva mai mari de varsta. Bafta multa si nu mai suparata, se mai intampla si necazuri.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: