Forum ciobanesc german
November 04, 2012, 02:13:47 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Boli care se transmit de la caine la om  (Read 2954 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
stefanca-23
Newbie
*

« on: January 16, 2010, 03:59:39 PM »

Am un CG si am avut tot timpul de cand ma stiu caini. Nu am luat nici o boala de la caine pana acuma, cel putin nu una de care sa stiu Smiley , dar am un prieten care a luat de la caine ceva paraziti, viermi mai exact. Tratamentul a durat cateva luni pana s-a vindecat. Culmea ca Led, cainele lui era vaccinat, deparazitat si la analize a reiesit ca nu are acei viermi, deci a luat de la cainele altcuiva, caci se intalneste periodic cu alti proprietari de caini.      Rugamintea mea este: daca exista cineva printre noi care are cunostiinte despre boli care se transmit de la caine la om, prevenire, simptome, mod de transmitere, sa le prezinte aici (macar numele bolilor ca mai cautam si noi pe google). Cele mai cunoscute se cam stiu, sunt prezentate si de veterinarii de la cabinete, se dau si vaccinuri la caine, dar sunt multe care nu sunt cunoscute de multi dintre noi, pentru un medic veterinar sau cei care au studiat in acest sens li se pare ceva banal, dar este important sa cunoastem si acest aspect.
Sorina
Hero Member

Bellezza

« Reply #1 on: July 18, 2010, 06:06:32 PM »

Catelul, cel mai bun prieten al omului si unul dintre animalele de companie preferate, este si cel care ne poate transmite o multitudine de boli. Este foarte important, atunci cand hotaram impreuna cu familia sa luam in crestere un caine, sa ne asiguram ca acesta va avea un carnet de sanatate verificat la zi si ca se poate adapta in mediul familiei noastre, intr-un mod optim. Dincolo de diferitele boli care se pot transmite de la cainele bolnav sau nevaccinat, nu trebuie sa uitam de muscaturi. Dupa cum bine stim, cainele nu se spala pe dinti, motiv pentru care este esential sa fie foarte bine dezinfectata plaga - un cuib de germeni ! Cainele poate fi purtatorul unor paraziti intestinali precum Larva migrans, pe care o va elimina in fecale, motiv pentru care manevrarea excrementelor sale din laditele cu nisip sau din locurile publice, trebuie facuta cu manusi sterile. Mult mai grava este insa infectia cu Echinococcus granulosus, altfel spus tenia cainelui. Aceasta determina chistul hidatic.

Cate ceva despre chistul hidatic...
Chistul hidatic este provocat de un parazit numit Echinococus Granulosus. Sursa principala de infestare este cainele, care se contamineaza la randul sau de la unele ierbivore. De la caine este usor transmisa la om daca nu se respecta regulile de igiena (motiv pentru care este numita si “boala mainilor murdare”). Omul poate contacta boala si in cazul in care consuma alimente si zarzavaturi nespalate. Nu lasati cainii sa bea apa din balti ori din toaleta si nu ii lasati sa manance de pe strada orice. {i daca tot a venit vorba de mancare... poate ca va suna ciudat (insa nu putine sunt cazurile intalnite)... nu mancati din aceeasi farfurie cu cainele

”Cand cainii potriviti ajung la oamenii potriviti nici o rasa nu se poate compara cu ciobanescul german.”-Joan Hustace Walker
petshop4you
Sorina
Hero Member

Bellezza

« Reply #2 on: July 18, 2010, 06:11:51 PM »

Impotriva leptospirozei catelul poate fi vaccinat incepand cu a 8-a saptamana de viata; vaccinul se se repeta anual. Bruceloza se transmite de la cainele bolnav la cel sanatos sau la om prin contactul cu secretiile acestuia; bruceloza este o boala care se transmite si pe cale sexuala - prin contactul sexual al animalului sanatos cu un animal bolnav (aviz "amatorilor" care isi lasa din cand in cand cainele liber pe strazi sa monteze maidaneze!). Tuberculoza nu se transmite pe cale sexuala, dar se transmite prin contactul cu animale bolnave. Supravegheaza-ti deci cainele si alege-i cu grija partenerii de joaca! Si nu lasa nici o zgarietura, cat de mica, nedezinfectata - poti preveni astfel tetanosul

”Cand cainii potriviti ajung la oamenii potriviti nici o rasa nu se poate compara cu ciobanescul german.”-Joan Hustace Walker
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof