Forum ciobanesc german
February 14, 2011, 06:55:01 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
salvanim title=
Anunturi: Cazare cu caini in Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Informatie despre spatele CG-ului  (Read 968 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
rockydog
Newbie
*

« on: February 11, 2010, 12:53:54 PM »

Buna ziua! Cand discutam cu fostul stapan al lui Rocky, pe langa alte detalii mi-a povestit si despre spatele acestei rase de caine, pretinzand ca dupa o varsta inaintata (7-9 ani) spatele acestora "paralizeaza", si ca este nevoie de un tratament pentru sistemul osos in perioada aceea (sau aceasta) care ar impiedica acest lucru. Nu stiu daca ce spune este adevarat sau este doar un zvon, sau nu e un caz general. Daca stiti ceva despre aceasta presupunere, v-as ruga sa imi raspundeti. Multumesc Undecided Shocked
Thara
Hero Member

« Reply #1 on: February 11, 2010, 02:32:54 PM »

Eu una n-am auzit despre asa ceva, dar este adevarat ca dupa o anumita varsta pot aparea tot felul de afectiuni cu spatele si nu numai. Nu cred ca problemele acestea pot fi evitate sau prevazute si se poate intampla chiar si celui mai ingrijit si bine intretinut caine, pentru ca odata cu inaintarea in varsta, inevitabil imbatraneste si organismul, iar din pacate nu putem pacali timpul.  Grin
Probabil ca sansele sunt mai mici in cazul cainilor bine intretinuti dar asta nu inseamna ca sunt feriti de astfel de probleme.

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #2 on: February 13, 2010, 12:27:10 AM »

ceva a vrut sa spuna omul.....cum ca....sigur cu varsta "paralizeaza" neuronii.  Grin

Lasand gluma la o parte apar asa zisele "ciocuri pe coloana" insa nu e o specificitate de rasa....apar in general la mamifere odata cu varsta inaintata, pe baza unei predispozitii, anumiti factori favorizanti...si la om si la caini si la alte specii. Mai sunt si alte afectiuni ...

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
rockydog
Newbie
*

« Reply #3 on: February 15, 2010, 12:29:05 AM »

multumesc ca m-ai lamurit. Dar oare exista niste tratamente preventive..stiu ca e mic are abia 6 luni, dar nu vreau sa se intample ceva cu el. Am auzit ca exista tratamente anuale care ar putea impiedica astfel de probleme
Thara
Hero Member

« Reply #4 on: February 15, 2010, 01:57:06 AM »

Am auzit ca exista tratamente anuale care ar putea impiedica astfel de probleme
Tot de la persoana care ti-a spus ca le paralizeaza spatele?  Grin
In opinia mea, tot ce poti sa faci este sa ii asiguri o alimentatie sanatoasa, miscare zilnica(eventual si posibilitatea de a inota odata la o oarecare perioada de timp, este sanatos) si dragoste.Iar pe masura ce inainteaza in varsta, sa ai grija la greutate. Sa se mentina pe cat posibil in forma, pentru a nu solicita oasele. Cum zicea si Ariana, nu este o problema specifica rasei - deci nu are un tratament preventiv in mod special. Se poate sa dezvolte probleme cu spatele,se poate sa nu. Odata cu varsta imbatranesc si oasele,afectiuni pot aparea de orice fel si oricarui caine.

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
hkitty
Jr. Member
**

« Reply #5 on: September 04, 2010, 12:39:09 AM »

deocamdata este mult prea mic ca sa stai sa te ingrijorezi de pe acum pt el. bucura-te de el cat mai mult timp si nu te mai gandi. problemele astea incep de la 10 ani in sus. a mea are 12 ani are cv problemute cu soldurile i-am facut injectii si un tratament cu K9 dar dupa cum vezi e destul de maricica. nu te mai gandi la probleme de pe acum si bucurati-va unul de celalalt. va pup.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora  doctorvet