serbo
Newbie
|
 |
« on: April 05, 2010, 06:54:59 PM » |
|
Era odata ca niciodata... Dar nu mai departe de vara trecuta, cind cei 2 cg latrau bucurosi la poarta. Ne-am uitat, insa initial nu am vazut nimic. Cand privim mai bine, vedem o catelusa maidanez,rasa pura. O dulceata de fata, dar foarte sperioasa. Vreo 2 saptamini i-am pus, la poarta, apa si mancare. In acest timp s-a imprietenit cu baietii. Intr-una din zile, intorsi de la serviciu, am gasit-o in curte (intrase printr-o gaura foarte mica din gard). Am fost foarte incantati si am adoptat-o imediat. Iar catelusa a primit numele de alint Lusa. Dar am fost si foarte prosti...Prosti pentru ca nu am sterilizat-o imediat. Si uite asa, prin noiembrie ne-am trezit ca cei 2 cg nu mai dormeau, nu mai mincau, nu mai vroiau joaca. O vroiau doar pe (cate)Lusa, care era in calduri . Oameni buni, cei 2 cg - frati si foarte cuminti, dealtfel, se bateau ca chiorii. Uffff. Ce naiba sa facem? Nu o puteam steriliza pentru ca era in calduri, si oricum incepuse iarna grea si nu aveam unde sa o protejam de frig dupa operatie. Disperati am cautat o solutie, iar singura care ne-a trecut prin cap a fost sa o ducem unei bune cunostiinte, iubitoare de animale. Asa ca am dus-o cu masina, intr-o noapte de noiembrie, la vreo 20 km distanta. Am lasat-o acolo cu inima grea, dar cumva impacati cu gindul ca o va duce foarte bine. La 2 zile catelusa a fugit, somewhere in space, fara ca cineva sa mai stie ceva... Am regretat amarnic gestul nostru, dar... era prea tirziu... Si trecu iarna, cu friguri naprasnice, de - 32 grd... Si a venit primavara ! Ieri dimineata, in prima zi de Paste, ne-am trezit pe la 11, dupa noaptea de Inviere. Stateam la o cafea, cand auzim canii latrind... Ne uitam afara si MINUNE - (cate)Lusa era la coltul gardului si dadea bucuroasa din coada. Ne-am bucurat si noi toti, iar cei 2 cg au inceput sa topaie in jurul ei. Ne-am uitat la ea si ne-am speriat de multimea de capuse si purici. Fetita s-a intors acasa si a ramas si va ramine alaturi de noi, pentru totdeauna. Joi o ducem la vet pentru sterilizare, deparazitare si vaccinare. Catelusa aceasta, o amarita de maidaneza, ne-a uimit prin afectiunea si inteligenta sa. Revenirea ei ne-a luminat sufletele, pentru ca toata iarna ne-am intrebat unde o fi si cum se descurca Lusa. Am mai auzit astfel de povesti, dar nu am vazut pina acum... Cum se explica acest fenomen, cum se ghideaza cainii si reausesc sa se intoarca de la distante mari, uneori zeci sau sute de km ? Dincolo de orice altceva suntem profund impresionati...
|