Forum ciobanesc german
June 12, 2010, 11:40:58 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: Rezultate si Poze Examen de Lucru BH-IPO cu arbitru S.V

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: deparazitarea interna influenteaza apetitul??  (Read 343 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
aanastasiei
Newbie
*

Alma

« on: April 22, 2010, 03:55:04 PM »

salut , am primit cadou acum vreo 4 zile un pui de CG e femela cica are 2 luni si vreo 2 sapt (dar cred ca are mai mult dupa cum ii stau urechile).Problema e ca nu are nici un vaccin facut am dus-o la veterinar si i-a dat o pastila pt deparazitare, chestia e ca de acum 3 zile de cand a luat-o nu prea are pofta de mancare si mananca cam putin .e posibil ca de la acea pastila sa-i fi scazut pofta de mancare?
multumesc
gladiatorul
Sr. Member

« Reply #1 on: April 22, 2010, 08:23:37 PM »

probabil ca urmeaza sa elimine parazitii....incearca si alt tip de mancare "mai gustoasa"  poate o sa manance Smiley a mea s-a simtit rau dupa ce i-am dat pastila

Nu mor cainii cand vor caii !
aanastasiei
Newbie
*

Alma

« Reply #2 on: April 22, 2010, 09:37:58 PM »

mersi ...de eliminat a eliminat saracutza Wink)....stii cumva de ce nu sunt indicate oasele de pui pentru ca Almea mea se pare ca le prefera (am scapat din greseala un os de la o pulpa si in 2 sec era gata)
crb
Hero Member

« Reply #3 on: April 22, 2010, 09:49:43 PM »

mersi ...de eliminat a eliminat saracutza Wink)....stii cumva de ce nu sunt indicate oasele de pui pentru ca Almea mea se pare ca le prefera (am scapat din greseala un os de la o pulpa si in 2 sec era gata)

se sparg in aschii si pot perfora intestinele.... interzis orice fel de os tubular !

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
aanastasiei
Newbie
*

Alma

« Reply #4 on: April 23, 2010, 10:12:20 AM »

vaiii.....mersi.....dar totusi am inteles ca se pot da oase la catei , de care?presupun ca de vita caci cele de porc mi se par cam greu de digerat
gladiatorul
Sr. Member

« Reply #5 on: April 23, 2010, 11:33:53 AM »

oasele de vita sunt cele mai indicate ,dupa parerea mea osul nu este aliment...este doar sa se distreze si sa se sature de ros

Nu mor cainii cand vor caii !
aanastasiei
Newbie
*

Alma

« Reply #6 on: April 23, 2010, 02:25:33 PM »

uite ce am gasit(e in dieta BARF) si mi-a spus si un tip de la o farmacie veterina ca cica oasele sunt foarte bune in alimentatie:
""Intreg corpul unui caine este schitat din oase si are nevoie de oase pentru a functiona corect. Oasele sunt tesuturi vii compuse din celule vii. Din cauza faptului ca ele sunt tesuturi vii, la fel ca orice alta parte a corpului, sunt o sursa complexa de o mare varietate de nutrienti. Oasele contin minerale care sunt incastrate in proteine. Contin, de asemenea, grasimi. Cantitatea de grasimi din oasele de pui si de porc este foarte ridicata – grasime formata din acizi esentiali. Pe langa grasimi, oasele contin si vitamine solubile. Partea centrala a celor mai multe oase contine maduva, un amestec cu nivel nutritional ridicat, format din elemente care alcatuiesc sangele, inclusiv fier. Oasele crude furnizeaza antioxidanti naturali/factori anti-imbatranire incluzand enzime.

„Nu e greu sa deosebesti cainii care mananca oase. Arata si se comporta sanatos.
Testul care se poate face, este sa te uiti in gura lor si sa le mirosi respiratia. Fac asta ca parte din examinarea zilnica a tuturor cainilor care intra in cabinetul meu…”

Oasele sunt un depozit natural de minerale pentru cainii dvs. Daca se adauga si carne odata cu oasele, metionina si majoritatea vitaminelor din complexul B sunt asigurate.. Cainii care mananca oase au o viata mai lunga si mai sanatoasa. Se pare ca, astfel, sunt feriti in mod special de boli degenerative ale batranetii

acum mai e o chestie pe bune deci mi se pare dificil sunt mama am un baietel de 6 ani dar nu mia fost asa greu cu alimentatia cum mi-e cu piticania asta ce e drept e primul cate;l de rasa pe care l-am avut vreodata si mi-e draga ca ochii din cap de asta incerc sa mai aflu cate una si cate alta caci ca orice mama vrea sa-si vada puiutul mare si sanatos .Am in cartierul unde stau eu cateva familii care au ciobanesti la curte in tarc , sunt de acum mariiiii si frumosi si mi-au spus ca le-au cumparat (pe linga grauntele de hrana uscata industriala) si gaturi de pui sau gheare .voi ati auzit de asa ceva? se poate da?
Mignon
Jr. Member
**

In memoria Irmei 17.03.1997-9.03.2010

« Reply #7 on: April 23, 2010, 02:46:45 PM »

Nu se recomanda, poate doar sa le fierbi si sa-i dai "zeama". Provoaca aceleasi probleme digestive, care pot sa fie chiar foarte grave, ca si restul oaselor de pasare.
RaluMaya
Sr. Member

« Reply #8 on: April 23, 2010, 02:58:33 PM »

Nu sunt recomandate? Eu ii mai dau oasele dupa ce fierb carnea de pui sa-i fac mancare, ii mai dau un os doua sa-l rontaie. Nu stiam ca nu sunt recomandate.
crb
Hero Member

« Reply #9 on: April 23, 2010, 05:45:38 PM »

... s-a mai scris de "n" ori pe diverse topicuri :

PERMIS : oase de vita, sira spinariii, in general toate oasele care nu se aschiaza (exclus porc)
Contraindicat: oasele de pasare (toate pasarile), iepure si miel, tubulare....

Concluzia : gaturi si spate de pasare = OK, picioare, aripi = NONOK

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
aanastasiei
Newbie
*

Alma

« Reply #10 on: April 24, 2010, 09:36:55 AM »

am inteles .....hai sa traiesti multam fain ,... Cheesy
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: