Forum ciobanesc german
January 30, 2011, 08:46:23 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
salvanim title=
Anunturi: Cazare cu caini in Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: se sperie de scari.  (Read 698 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
brendade huedin
Newbie
*

« on: May 31, 2010, 08:09:39 PM »

am o problema cu  .se sperie de scari.ea sta la curte ...dar eu stau la bloc la etajul 4 chiar.odata am adus-o acasa si urca cu frica pe scari.la medic cand merge la fel are de urcat ceav scari si le urca cu frica.c sa fac in sensul acesta?
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #1 on: June 01, 2010, 12:48:53 AM »

Uite un articol care te va ajuta:
http://www.dresajprinjoaca.ro/dresaj/scari.php

am o problema cu  .se sperie de scari.ea sta la curte ...dar eu stau la bloc la etajul 4 chiar.odata am adus-o acasa si urca cu frica pe scari.la medic cand merge la fel are de urcat ceav scari si le urca cu frica.c sa fac in sensul acesta?

My little dog - a heartbeat at my feet.
iubescg
Full Member

« Reply #2 on: June 01, 2010, 08:36:57 AM »

si eu am aceeasi problema,  totul se poateb rezolva cu recompensa, desi la inceput  o sa spui cab e inutil, cu repetari si rabdare lucrurile se vor indrerpta. BAFTA  Smiley
brendade huedin
Newbie
*

« Reply #3 on: June 01, 2010, 08:39:56 AM »

nu se intampla foarte des sa urce pe scari deoarece a fost crescuta la curte si de mica nu a fost obisnuita cu scarile.voi incerca metodele voastrre.multumesc de sfat
crazywind
Newbie
*

« Reply #4 on: June 02, 2010, 11:01:11 AM »

e chestie de obisnuinta. al meu le urca dar ii era frica sa le coboare. si cum era mai micut (vreo 9 kg) il coboram in brate. lui nu ii prea place sa fie dus in brate, asa ca a incercat incet-incet si singur, doar sa nu-l mai iau in brate. acum are o viteza si o tehnica de zici ca-i pantera nu caine.
Ares_CG
Newbie
*

« Reply #5 on: June 02, 2010, 11:12:23 AM »

incearca si metoda mea si vezi daca merge
pune-i cate o recompensa pe fiecare scara si sa speram ca la vederea lor va urca scarile...
cristimate
Full Member

« Reply #6 on: June 02, 2010, 05:53:51 PM »

am avut aceiasi problema

am incercat si eu cu recompensa... urca 2 -3-4 trepte dupa care se chinuia sa ajunga la recompensa dar nu mai urca
la mine frica cred (sunt sigur de fapt) era datorita faptului ca atunci cand era mic l-am baricadat la parter si a invatat ca nu are voie sus.

Cum am rezolvat? pai curios, sotia a rezolvat: pe ea o iubeste mult de tot si ce-a facut l-a luat si l-a urcat scara cu scara; intai labutele de sus, apoi labutzele de jos, si inca odata asa... si tot asa pana a ajuns sus
de 2 ori. dupa care eu l-am luat in brate si l-am pus la mijlocul sacrilor si l-am lasat acolo. a doua zi i-am dat drumul in casa... eu am revenit in pat (la etaj) si l-am auzit cum efectiv plangea dar dupa 10 min a aparut langa pat cu o fata foaaarte multumita

asa am rezolvat noi problema...
Ronin
Jr. Member
**

« Reply #7 on: November 16, 2010, 05:14:28 PM »

Blanosul meu de 9 saptamani si 11 kg, pana ieri nu cobora scarile. Am incercat mai intai sa l pun la jumatatea distantei si sa l chem sa coboare, dar o lua in sus. Apoi i am dat recompensa in capatul scarilor, si l am chemat cu mana intinsa, a coborat fara probleme in timp ce se intindea sa agate papica. Si asta a fost. apoi am exersat de cateva ori, sus jos, si a urcat si coborat fara probleme si fara sa revendice vizibil recompensa.  Smiley
Te0
Full Member

Ziggy

« Reply #8 on: December 21, 2010, 02:07:04 AM »

Al meu a avut aceiasi problema, mai ales ca in casa alor mei scarile nu au contratreapta deci vedea pana jos si nu prea mai conta recompensa de pe treapta, se bloca si incepea sa tremure. Am rezolvat cu o abordare similara cu cea descrisa de Cristimate, il urcam o treapta, stateam langa el pana se calma apoi inca una si tot asa pana sus. Foarte important nu il mangaiati cand este speriat pt ca va intelege ca e bine sa-i fie frica. 

fa ce e mai bine pentru caine nu ce e mai comod pentru tine
BRUNNO
Newbie
*

« Reply #9 on: January 08, 2011, 02:24:12 PM »

si lui brunno ii era frica cand era mai mic,dar cand nu vroia sa urce sau sa coboare,ii dadeam drumul la lesa si mergeam inainte,cand a vazut ca ma indepartez de el a inceput sa urce si sa coboare toate scarile,acum la 8 le coboara mai repede ca mine dar de fiecare data cand urca sau cobora il mangaiam ii spuneam bravo si de tunci nu mai am probleme cu el,sper sa mearga si la voi,sa va traiasca balanosii!!!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora  doctorvet