Forum ciobanesc german
October 16, 2016, 04:31:40 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Acte pedigree  (Read 4013 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Rotorniku
Newbie
*

« on: June 05, 2010, 01:31:52 AM »

In curand voi achizitiona primul meu caine(cg) si as vrea sa stiu ce acte primesc odata cu el si cam cum arata ele.Carnetul de sanatate ce ar trebui sa contina, cam cum arata,pedigree-ul este un carnet, o foaie? Ce ar trebui sa contina?O poza ar fi foarte buna,sfaturi pentru depistarea falsificarii acestora(doar traim in romania,nu?)Am inteles ca trebuie inregistrat undeva pedigree-ul de propietar sau crescator, sau nu?
Vreau cat mai multe detalii pentru ca toata treaba sa mearga cat mai bine si a nu avea surprize pe viitor.Multumesc.
iubescg
Sr. Member

Nu exista caine prost,doar frustrari ale rabdarii!

« Reply #1 on: June 05, 2010, 01:45:09 AM »

Bine ai venit!  Alege cu atentie canisa de unde achizitionezi! (asta rezolva multe din intrebarile pe care le pui) indicat ar fii sa achizitionezi un pui de la o canisa  de incredere(vezi forum ..CANISE CIOBANESC GERMAN sau  ANUNTURI CUMPARARE-VANZARE, multa bafta!

CG-loialitate devotament perseverenta rabdare  iertare ajutor iubire neconditionata!
Desti viata lor e cat cea a unei flori in comparatue cu sufletul lor mare o traiesc de 10 ori mai demn , mai loial si mai curat decat ceea ce pe pamanta inca se numeste OM! 

* Alex M*
Rotorniku
Newbie
*

« Reply #2 on: June 05, 2010, 12:08:40 PM »

Bine ai venit!  Alege cu atentie canisa de unde achizitionezi! (asta rezolva multe din intrebarile pe care le pui) indicat ar fii sa achizitionezi un pui de la o canisa  de incredere(vezi forum ..CANISE CIOBANESC GERMAN sau  ANUNTURI CUMPARARE-VANZARE, multa bafta!
Da, dar tot vreau sa stiu lucrurile astea poate cumpar de la un crescator sau petshop oricum ar fi folositoare informatiile in orice caz.
kike
Hero Member

Diana v Haus Mofli & Argus di Ca San Marco

« Reply #3 on: June 05, 2010, 12:43:39 PM »

Da, dar tot vreau sa stiu lucrurile astea poate cumpar de la un crescator sau petshop oricum ar fi folositoare informatiile in orice caz.
Daca vrei un ciobanesc german cu pedigree NU CUMPARA DE LA PETSHOP. In Constante sunt trei canise care au/or sa aibe pui: Canisa Cando-Rosch ; Canisa von Haus Mofli si Canisa de Casa Balta.....ai de unde alege pui  Wink . Succes

R.I.P Oscar...nu te vom uita niciodata
Rotorniku
Newbie
*

« Reply #4 on: June 05, 2010, 12:45:35 PM »

Ok,dar imi poate raspunde cineva la intrebarile mele?
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #5 on: June 05, 2010, 12:49:20 PM »

Ok,dar imi poate raspunde cineva la intrebarile mele?
Ia legatura cu un crescator din Constanta si o sa iti arate cu siguranta toate aceste acte si cum trebuie sa arate ele.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
iubescg
Sr. Member

« Reply #6 on: June 05, 2010, 12:51:38 PM »

Pedigree(in romaneste=certificat de origini) este un act care, atesta ca un animal este intr-adevar de \"rasa pura\". Pedigree-ul se elibereaza de asociatia chinologica la care este inscris proprietarul mamei catelului dumneavoastra si poate fi obtinut doar de catre acesta pe baza unei cereri depuse cu circa 2 luni inainte de fatarea puilor .In mod normal, atunci cand ati achizitionat puiul trebuia sa vi se inmaneze si acest act.

sper sa te ajute poza

* ruscor1.jpg (40.7 KB, 500x363 - viewed 492 times.)

CG-loialitate devotament perseverenta rabdare  iertare ajutor iubire neconditionata!
Desti viata lor e cat cea a unei flori in comparatue cu sufletul lor mare o traiesc de 10 ori mai demn , mai loial si mai curat decat ceea ce pe pamanta inca se numeste OM! 

* Alex M*
Rotorniku
Newbie
*

« Reply #7 on: June 05, 2010, 12:54:11 PM »

Ia legatura cu un crescator din Constanta si o sa iti arate cu siguranta toate aceste acte si cum trebuie sa arate ele.
Pe forum ma refer.
Rotorniku
Newbie
*

« Reply #8 on: June 05, 2010, 12:56:42 PM »

Pedigree(in romaneste=certificat de origini) este un act care, atesta ca un animal este intr-adevar de \"rasa pura\". Pedigree-ul se elibereaza de asociatia chinologica la care este inscris proprietarul mamei catelului dumneavoastra si poate fi obtinut doar de catre acesta pe baza unei cereri depuse cu circa 2 luni inainte de fatarea puilor .In mod normal, atunci cand ati achizitionat puiul trebuia sa vi se inmaneze si acest act.

sper sa te ajute poza
Multumesc mult, dar un carnet de sanatate cam cum arata?Ce este el mai exact?
Thara
Global Moderator

« Reply #9 on: June 05, 2010, 02:02:29 PM »

In curand voi achizitiona primul meu caine(cg) si as vrea sa stiu ce acte primesc odata cu el si cam cum arata ele.Carnetul de sanatate ce ar trebui sa contina, cam cum arata,pedigree-ul este un carnet, o foaie? Ce ar trebui sa contina?O poza ar fi foarte buna,sfaturi pentru depistarea falsificarii acestora(doar traim in romania,nu?)Am inteles ca trebuie inregistrat undeva pedigree-ul de propietar sau crescator, sau nu?
Vreau cat mai multe detalii pentru ca toata treaba sa mearga cat mai bine si a nu avea surprize pe viitor.Multumesc.

In primul rand, felicitari pentru decizia de a achizitiona un CG.
Voi incerca sa-ti raspund cat pot de bine. Puiul trebuie luat dupa varsta de 2 luni (pentru ca este prea mic si este si ilegala vanzarea puilor mai repede de aceasta varsta). Dupa varsta de 2 luni ar trebui sa aiba minim 1 vaccin si deparazitare facute. Deci ar trebui sa primesti carnetelul cu datele vaccinului si a deparazitarilor facute atunci cand iei acasa puiul.
Pedigree-ul, actul de origine, atesta apartenenta cainelui la rasa, dar pentru a fi sigur ca parintii trecuti in pedigree sunt cei adevarati se recomanda un test adn. Actul arata precum cel postat mai sus. De asemenea, acesta se inregistreaza de catre crescator, nu proprietar.
Si, daca doresti sa eviti o eventuala tzeapa "frumoasa" , NU cumpara din pet shop in nici un caz!
In tzara sunt destui crescatori, unul serios si pe placul tau tot trebuie sa gasesti, totul este sa ai rabdare si sa cauti, nu te grabi, sa nu faci vreo greseala, cainele il vei cumpara pt urmatorii 12-14 ani. Cerceteaza piata, vezi ca majoritatea crescatorilor posteaza aici pe forum, deci poti sa-ti faci o parere.
Multa bafta!

In Constante sunt trei canise care au/or sa aibe pui: Canisa Cando-Rosch ; Canisa von Haus Mofli si Canisa de Casa Balta.....ai de unde alege pui  Wink . Succes
Si Canisa Zimbris.  Wink
marius_bl
Hero Member

« Reply #10 on: June 05, 2010, 02:54:01 PM »

Multumesc mult, dar un carnet de sanatate cam cum arata?Ce este el mai exact?
Actele pentru obtinerea pedigreelor se depun doar dupa ce se nasc puii ,nu inainte pentru ca nu stie nimeni ce pui va avea.
 Astfel sunt sanse ca la varsta de 2 luni (a cateiilor) sa nu fie gata actele mai ales daca crescatorul a declarat cuibul mai tarziu. Cheesy
Pe forum ma refer.
Angry
oare chiar asa greu o fi pt. unii sa vorbesca direct cu un crescator?

*Link Removed*
Rotorniku
Newbie
*

« Reply #11 on: June 05, 2010, 03:01:29 PM »

Actele pentru obtinerea pedigreelor se depun doar dupa ce se nasc puii ,nu inainte pentru ca nu stie nimeni ce pui va avea.
 Astfel sunt sanse ca la varsta de 2 luni (a cateiilor) sa nu fie gata actele mai ales daca crescatorul a declarat cuibul mai tarziu. Cheesy Angry
oare chiar asa greu o fi pt. unii sa vorbesca direct cu un crescator?
Nu e greu dar este mai rapid si primesc mai multe parareri si opinii.
iubescg
Sr. Member

« Reply #12 on: June 05, 2010, 05:18:12 PM »

daca imi permiti o intrebare....? Tu de unde te-ai gandit sa achizitionezi puiul? Te-ai axat pe o canisa anume?

* Alex M*
Thara
Global Moderator

« Reply #13 on: June 05, 2010, 09:45:04 PM »

pe baza unei cereri depuse cu circa 2 luni inainte de fatarea puilor .In mod normal, atunci cand ati achizitionat puiul trebuia sa vi se inmaneze si acest act.
Vorba lui dsh, mare atentie la ce sfaturi primiti...
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,4810.msg104118.html#msg104118

@Rotorniku : Du-te la asociatia chinologica din Constanta si intereseaza-te de acolo de aceste aspecte, ai totusi sanse mai mari sa primesti niste raspunsuri valabile, asta pana te decizi asupra unei canise.
Rotorniku
Newbie
*

« Reply #14 on: June 05, 2010, 10:33:14 PM »

Nu m-am hotarat catre o canisa anume si acest topic a fost postat in speranta de a invata cate putin si mai important de a vedea cum arata un act ca sa nu fiu luat de fraier in cazul in care ma decid sa iau de la un crescator.Am cautat pe net si am gasit adresa asociatiei chinologice in caz ca mai are cineva nevoie.Strada Sulmona 17, Constanta.Daca poate cineva sa uploadeze o poza cu un carnet de sanatate ar fi nemaipomenit.Multumesc
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: