In curand voi achizitiona primul meu caine(cg) si as vrea sa stiu ce acte primesc odata cu el si cam cum arata ele.Carnetul de sanatate ce ar trebui sa contina, cam cum arata,pedigree-ul este un carnet, o foaie? Ce ar trebui sa contina?O poza ar fi foarte buna,sfaturi pentru depistarea falsificarii acestora(doar traim in romania,nu?)Am inteles ca trebuie inregistrat undeva pedigree-ul de propietar sau crescator, sau nu?
Vreau cat mai multe detalii pentru ca toata treaba sa mearga cat mai bine si a nu avea surprize pe viitor.Multumesc.
In primul rand, felicitari pentru decizia de a achizitiona un CG.
Voi incerca sa-ti raspund cat pot de bine. Puiul trebuie luat dupa varsta de 2 luni (pentru ca este prea mic si este si ilegala vanzarea puilor mai repede de aceasta varsta). Dupa varsta de 2 luni ar trebui sa aiba minim 1 vaccin si deparazitare facute. Deci ar trebui sa primesti carnetelul cu datele vaccinului si a deparazitarilor facute atunci cand iei acasa puiul.
Pedigree-ul, actul de origine, atesta apartenenta cainelui la rasa, dar pentru a fi sigur ca parintii trecuti in pedigree sunt cei adevarati se recomanda un test adn. Actul arata precum cel postat mai sus. De asemenea, acesta se inregistreaza de catre crescator, nu proprietar.
Si, daca doresti sa eviti o eventuala tzeapa "frumoasa" , NU cumpara din pet shop in nici un caz!
In tzara sunt destui crescatori, unul serios si pe placul tau tot trebuie sa gasesti, totul este sa ai rabdare si sa cauti, nu te grabi, sa nu faci vreo greseala, cainele il vei cumpara pt urmatorii 12-14 ani. Cerceteaza piata, vezi ca majoritatea crescatorilor posteaza aici pe forum, deci poti sa-ti faci o parere.
Multa bafta!
In Constante sunt trei canise care au/
or sa aibe pui: Canisa Cando-Rosch ; Canisa von Haus Mofli si Canisa de Casa Balta.....ai de unde alege pui

. Succes
Si Canisa Zimbris.