Forum ciobanesc german
October 13, 2016, 10:07:25 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Poveste cu maidanezi  (Read 21543 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
M_Luiza
Hero Member

« Reply #30 on: December 02, 2007, 09:49:16 AM »

Dar tot nu ne putem inabusi un strigat de revolta, tunam si fulgeram mai departe, pentru orice si pentru nimic: automatism lamentabil, care explica de ce suntem cu totii niste Luceferi de duzina Celui ce s-a revoltat peste masura ii este dat sa nu mai aiba putere decat pentru dezamagire." (Emil Cioran-"Demiurgul Cel Rau) adica .. ce putem noi face... eu am inteles ca orice lucru pe care vrei sa l schimbi fie in familie tara in societate  etc trebuie sa incepa de la tine ..  ok.. dar mai departe ..  ce pot face eu de exemplu ..Huh?  si cred ca daca intrebarea asta e pusa in mod cat mai serios de tot mai multe pesoane poate  poate reusim sa gasim  calea sa ne revoltam .. pe masura..

ps  inteleg foarte bine  pericolul cainilor abandonati  pt ca am fost muscata cand eram mai mica ,(am inteles ca nu era vina cainelui  si nu am crescut cu frica sau ura fata de caini sau animale ) si tata a fost muscat si fratele meu .. (nu de acelas caine) si tot timpul aud ca cineva a fost  muscat
Ringo
Full Member

« Reply #31 on: December 02, 2007, 12:42:42 PM »

Maysa (scuza-ma ca te-am botezat anterior!) inteleg frica omului vizavi de caine, mai ales cand i s-a intamplat sa fie muscat odata in viata lui. Daca mie nu imi este frica de caini asta nu inseamna ca nu trebuie sa ii inteleg pe ceilalati.
Ce  putem face fiecare? Daca iti dau exemplu meu foloseste la ceva? Pentru ca eu ma implic dupa mintea si inima mea. La nivelul meu. Sunt convinsa ca fiecare posesor de CG ingrijeste, intr-un fel sau altul si un suflet vagabond!
dogangel
Newbie
*

« Reply #32 on: December 02, 2007, 07:18:02 PM »

Problema asta nu exista numai in Romania. Credeti-ma ca si pe aici e aceeasi poveste.... Locuiesc in sudul Statelor Unite, si sunt mii, da MII de catei perfect sanatosi si frumosi eutanasiati in fiecare an numai in oraselul asta mic. Din aceleasi motive ca si in tara - prea multi catei, prea putini stapani (cu creier in teasta).
Mijlocul cel mai elegant si eficient de rezolvare mi se pare ca l-au gasit orasele mari (mai ales din nordul SUA). Acolo exista taxa anuala la primarie pentru fiecare catel. Daca este sterilizat(a) taxa e de 10 ori mai mica decat pentru un animal nesterilizat. In cativa ani s-a ajuns la situatia de a nu avea aproape nici un catel maidanez, pentru ca mai toata lumea si-a sterilizat cateii. Se pare ca peste tot pana nu-l lovesti la buzunar, omul nu intelege... 
Ringo
Full Member

« Reply #33 on: December 02, 2007, 07:43:48 PM »

Este si aici corect pentru ca vezi, tu adesea am vazut oameni ce cum ajung in zone unde isi pot lasa cainele liber o si fac, iar daca prin apropiere este si o amarata de maidaneza sunt chiar fericiti ca la anul cand vor mai trece pe acolo o sa vada puisorii de la cainele lui!!? Nu se gandesc la ce urmeaza si in egoismul lor, la atat se limiteaza. Imi este jena sa apostrofez pe cei ce gresesc (pentru ca eu consider ca gresesc), ii atentionez pe cei ce ii cunosc ca frumosii lor cu pedigree pot sa faca o boala fara pedigree, procedand astfel.
Am fost in SUA in 2000 si nu am vazut nici un caine pe strada in New York, Philadelphia, Washington DC, Miami, Los Angelos, San Francisco si Las Vegas. 
dogangel
Newbie
*

« Reply #34 on: December 02, 2007, 09:10:55 PM »

Uite un mic filmulet despre prea multii CG in shelter aici. N-am sa inteleg niciodata cum poate cineva sa-si abandoneze prietenul cel mai bun sa moara nevinovat... dupa parerea mea dragostea unui caine este cea mai asemanatoare cu dragostea lui Dumnezeu. Cainele te adora neconditionat, doar pentru ca existi...
Din nefericire lumea e plina de nesimtiti si oameni fara suflet...

Luna_Mina
Hero Member

« Reply #35 on: December 03, 2007, 01:32:02 AM »

Impresionant filmuletul. Nu-mi vine sa cred ca si acolo oamenii pot sa-si abandoneze cu atata usurinta prietenul blanos, fara nici un fel de remuscari.
In orasele mari din SUA s-a gasit o solutie prin acele taxe, insa aici... cei mai multi si-ar abandona cainii in strada decat sa plateasca taxe. Nu ma refer la cei care au animale de companie de rasa sau macar cu un carnet de sanatate, ci la cei care tin prin curti niste amarati de caini vesnic infometati si legati cu lant de gat. Acestia, decat sa plateasca taxe pentru caine, mai bine i-ar abandona ca deh, se descurca bietii caini.
Ringo
Full Member

« Reply #36 on: December 03, 2007, 06:56:02 PM »

dupa parerea mea dragostea unui caine este cea mai asemanatoare cu dragostea lui Dumnezeu. Cainele te adora neconditionat, doar pentru ca existi...

Mi-am copiat in pad-ul meu cuvintele tale - si o sa le folosesc la cateva postere pe care o sa le asezam langa cutia cu contributii pentru refiugiul de animale, acum de sarbatorile de iarna.
Nu te superi, nu?
dogangel
Newbie
*

« Reply #37 on: December 04, 2007, 06:22:11 PM »

Nu te superi, nu?

Nu, deloc!!! Cum o sa ma supar? Mai ales pentru o cauza asa de buna...
Nu mi-am imaginat niciodata ca o sa ajung "un clasic".... he-he-he...
Ringo
Full Member

« Reply #38 on: December 04, 2007, 07:52:33 PM »

Clasic in viata, se zice!
Cand termin posterele le postez aici!
Thara
Global Moderator

« Reply #39 on: December 28, 2007, 01:00:44 PM »

legat de filmuletz:impresionant intr-adevar...nu cred ca o sa inteleg vreodata cum poate cineva abandona un caine asa cum arunci un sac de gunoi...si nici nu vreau sa-i inteleg pe oamenii asti(de fapt nu-s oameni)... :'( :'(
Ringo
Full Member

« Reply #40 on: December 28, 2007, 02:00:03 PM »

Am promis ca o sa atasez un poster aici!

* Logo _A3a.jpg (98.11 KB, 565x800 - viewed 118 times.)
dogangel
Newbie
*

« Reply #41 on: December 28, 2007, 06:16:23 PM »

Foarte bun posterul.  Wink Dar ceva imi spune ca cei care vor intelege ceva din el vor fi tot cei care oricum simt ceva. Idiotii si nesimtitii vor colcai mai departe in nemsitirea lor....  Angry
Ringo
Full Member

« Reply #42 on: December 28, 2007, 07:18:33 PM »

Doamne ajuta sa gresesti! Desi viata de zi cu zi iti da tie dreptate!
Exemplu: caine comunitar (botezat de noi Moshul pentru blandetea sa), castrat prin contributia a o mana de oameni, insanatosit tot datorita unui pumn de oameni era gardianul unui mic bazar (imprejmuit) din spatele pietii centrale a orasului. Noul paznic al bazarului detesta cainii drept care l-a inmanat hingherilor. Am stiut ca au fost hingherii pentru ca alti patru cainii din zona noastra au disparut in aceeasi noapte. L-am cautat pe Moshul, fiecare  dupa cum s-a priceput. Vet-ul de la primarie ce are in custodie Adapostul pentru caini, iritat, ne-a spus ca hingherii nu i-au mai adus caini de o luna. Numai ca vetul nu stia ca noi aflasem de o istorie cu caini adusi cu o saptamana inainte in Adapostul primariei de hingheri si de o poveste cu cantec unde era implicat si un caine luat din curtea unei doctorite, caine pe care acesta l-a recuperat impreuna cu inca unul comunitar pe care l-a plasat intr-o gospodarie.
Concluzionand, cainii tarati si batrani nici nu mai ajung la Adapost - au soarta pecetluita de cum sunt inhatati de hingheri!
Si, totusi! Doamne ajuta sa gresesti!
dogangel
Newbie
*

« Reply #43 on: December 28, 2007, 07:24:52 PM »

Doamne ajuta sa gresesti!

Amin!!! E un lucru foarte bun sa incercam macar sa schimbam felul in care oamenii privesc animalele fara stapan. Nu e vina lor ca s-au nascut. Si daca nu sunt de rasa nu inseamna ca nu sunt tot asa de iubitori si credinciosi.
Ringo
Full Member

« Reply #44 on: December 28, 2007, 07:39:06 PM »

Am avut si eu un dar de Craciun, pretios!

Acum o luna, o catelusa, combinatie caniche-bichon, recuperata de pe strada (traumatizata de pierderea stapanilori), debusolata, flamanda si murata de o ploaie urata ce tinea de cateva zile, a fost in fine ademenita de un suflet milos in curtea lui. L-a hranit, l-a adapostit intr-o anexa a casei si a chemat vetul care i-a facut deparazitarea si a vitaminizat-o. Am dat anunt la ziarul local pentru a afla cine ii este stapanul, dar pana in Craciun nu am aflat nimic. Surpriza a fost cand o familie m-a contactat si mi-a spus ca vrea sa ii ofere un Craciun frumos, Bellei, cum am botezat-o eu. Bucuria este ca, deocamdata, familia adoptiva chiar ar vrea sa o treaca pe numele lor daca nu o revendica nimeni!
Pages: 1 2 [3] 4   Go Up
  Print  

Jump to: