Forum ciobanesc german
October 12, 2016, 11:33:22 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Poveste cu maidanezi  (Read 21537 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« on: March 14, 2006, 11:59:37 AM »

Haideti sa va spun o povestioara draguta, care pe mine m-a umplut de draci 
Ieri seara, am plecat cu Sasha la o plimbare scurta. In ultima vreme nu prea am avut timp sa o scot in lume, si ieri am gasit o perioada buna pentru socializare Smiley In timp ce noi faceam orasul la pas, linistiti, a inceput sa ploua destul de tare, fapt care m-a facut sa ma grabesc innapoi spre casa. In timp ce faceam slalom cu cainele printre baltile, masinile, gurile de canal desfundate si gropile de pe trotuar, cand treceam pe langa un bloc, unde cred ca era sedinta de asocie sau ceva de genul asta, pt ca era strans un grup de persoane la scara care vociferau si gesticulau, tabara pe mine si pe caine o haita de vre-o 5-6 maidanezi latrand violent. Am strans cainele cu strangulanta si am luat o pozitie defensiva cu fata la ei, incercand sa ma retrag cat mai repede. In momentul ala, doi caini mai tupeisti au sarit la Sasha si la mine ajungand la o distanta mai mica decat lungimea lesei, care era de fpt inexistenta, mana mea fiind imediat langa zgarda. In momentul ala, Sasha a prins cainele care era cel mai aproape, a lasat apoi s-a intors si a facut priza pe laterala gatului la celalalt, care era un pic lateral. Am tras-o cum am putut, ca ala se zbatea si nu asculta de lasa de nici o culoare, si m-am retras spre locul unde erau aia adunati in fata blocului.
Aici intervine partea cea mai idioata. Gloata aia de dobitoci (scuzati expresia, dar simt cum ma apuca dracii si acum) nu numai ca nu au avut bunul simt sa intervina si sa-si cheme sau sa alunge javrele alea crizate de maidanezi (scuzati si expresia asta) dar au inceput sa urle la mine si sa ma injure pe mine si pe Sasha ca le musca maidanezii de care au ei grija in jurul blocului. Ca de fapt aia sunt niste caini extrem de blanzi si iubitori, se mai ia si ei dupa alti caini,  dar asta nu e un motiv sa-mi las cainele sa-i muste. Bineinteles, ca la chestia asta n-am reactionat tocmai frumos, si in fine ... am plecat destul de repede ca sa nu complic situatia.
Ideea e , daca ar fi avut botnita cainele, ce faceam ? Cum pot fii unii atat de tampiti sa-mi reproseze ca nu pun botnita la caine si ca-mi las cainele sa muste javrele crizate care au tabarat pe el ? Ce faceati voi in situatia mea ?

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
dsh
Hero Member

« Reply #1 on: March 14, 2006, 12:18:07 PM »

cunoastem
avem si noi zeci de povesti similare... sunt pline orasele de iubitori de animale - atata timp cat animalele sunt in strada! considera un mare gest si dovada de dragoste aruncarea unui os pe fereastra si pozitia defensiva (cu injuriile de rigoare); de obicei le explic ca daca vor caini sa si-i ia in casa, sa-i spele, sa-i hraneasca, sa-i deparaziteze si vaccineze, sa-i plimbe de cel putin 2 ori pe zi, etc... pana atunci sa taca! dar, asa cum am mai spus, cel mai indicat este sa-i ignori... ma refer la ,,gastile" de babe telenoveliste si la pensionarii simpatici, care, printre expuneri ,,docte" si politica de bordura, iti mai arunca si tie un ,,fir-ai al dracu'" pt. ca cg tau, incoltit de 4 dulai, l-a scuturat pe unul... cat despre caini... ai procedat extrem de elegant! in nici un caz n-as fi tinut cainele pe strangulanta! nu-i dau drumul din lesa, dar ii las lungimea necesara pt. a se apara (noi umblam cu zgarda fixa, nu strangulanta)... 

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #2 on: March 14, 2006, 12:43:46 PM »

Eu astept ca Pranos al meu sa creasca si sa nu-i mai bage in seama; pana atuci evit situatiile neplacute, caci nu vreau sa-i stric increderea in sine. Batranul meu avea stilul lui; se zbarlea si incremenea in pozitie de atac, pana cand maidanezii o luau la fuga; daca era vreunul mai obraznic, era tintuit la pamant pana se dadea batut. Rar s-a intamplat sa iasa careva cu muscaturi (minore). Eu cred ca un caine puternic, echilibrat si increzator face fata la cativa maidanezi nenorociti, problema sunt persoanele "iubitoare" de caini fara stapan, asa cum zice si dsh...

Leader of a screwed-up pack
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #3 on: March 14, 2006, 02:47:18 PM »

Ideal ar fi sa-si vada fiecare de treaba lui, sa n-ajungem la faze gen care pe care pune la pamant. Ca asa, ies cu amandoua fetele, si am rezolvat problema. Sincer dupa intamplare am si vrut sa fac o plimbare cu ele pe langa blocul cu pricina, dar asta nu este deloc o solutie si am renuntat la impulsul asta.
Exasperant e modul in care privesc lucrurile semenii nostrii. Vreau sa va spun ca intreaga adunare de locatari sau ce-o fi fost acolo era intrigata de faptul ca saracii maidanezi au fost muscati de cainele meu. Nu ca sarise toata haita pe mine, nu ca statusera toti si se holbasera la noi fara sa ia nici o atitudine, nu ca noi nu facusem nimic altceva decat sa trecem pe acolo in drumul nostru. Halal oameni, halal atitudine. Inca odata sunt mandru ca sunt roman si traiesc intr-o societate civilizata.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #4 on: March 14, 2006, 02:59:07 PM »

Inca odata sunt mandru ca sunt roman si traiesc intr-o societate civilizata.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #5 on: March 14, 2006, 04:41:29 PM »

Sa va mai spun ceva: sotul meu merge cu nesimtire cu cainele la liber prin parc si daca zice cineva ceva putin ii pasa. Ori intra cu cainele in magazin... Culmea e ca putini au curajul sa comenteze. Imi spune ca sunt prea sensibila, ca lui i se falfaie si de-aia oamenii nu comenteaza decat in fata celor cu bun simt, care pun la suflet... Sotul meu provine dintr-o zona civilizata a unei societati libere...

dsh
Hero Member

« Reply #6 on: March 14, 2006, 04:48:20 PM »

Sotul meu provine dintr-o zona civilizata a unei societati libere...
vrem si noi acolo!  :'(

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #7 on: March 14, 2006, 05:38:24 PM »

Eu as prefera zona necivilizata a aceleiasi societati libere Smiley

Neo
Newbie
*

Iubirileeeee

« Reply #8 on: July 09, 2006, 11:26:57 AM »

Al meu se sperie de ei si fuge. Nu a muscat pe nimeni in viata lui  Laughing

Cea mai desteapta fiinta de pe pamant este Cainele Lup. Daca aceasta fiinta putea sa vorbeasca, oamenii erau animale de casa!!
J_F_U
Full Member

« Reply #9 on: July 26, 2006, 06:59:53 PM »

Si eu am o haita de maidanezi care ma deranjasa Angry duar vecina este si mai inervant ca zice ca caini mei trebuie bodnita Angry si eu am fost muscata de 3 or pana acuma  Drac Angry Drac Angry
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #10 on: July 27, 2006, 08:25:02 AM »

duar vecina este si mai inervant ca zice ca caini mei trebuie bodnita
Pentru ciobanescul german NU trebuie botnita, decat daca este agresiv:
http://www.ciobanescgerman.net/articole-cg.php/1/Ordonanta-de-urgenta-55/

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
J_F_U
Full Member

« Reply #11 on: July 27, 2006, 08:51:33 AM »

duar in Cluj cred ca eu trebueie sa am bodnita la mine asa stiam! Huh
TT
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #12 on: January 31, 2007, 01:25:52 PM »

Ce faceati voi in situatia mea ?

Cand nu mai cale de intoarcere ..... INCURAJATI LA MAXIM si chiar o mana/picior de ajutor!

abra
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #13 on: July 03, 2007, 02:27:31 PM »

Eu am primit amenda acum cateva zile ca nu aveam botnita...exact in cot l-a interesat pe jandarm ca ego era operat la ureche si nu puteam sa ii pun botnita ca nu o suporta si se freaca de pamant...si ca urmare isi loveste zona operata si in plus acest caine mare si masiv sau ursulet cum ii mai spun unii nici macar nu stie sa muste.In plus ma enerveaza la culme ca ma amendeaza pe mine care am grija ca ego sa fie vaccinat la timp,deparazitat(intern/extern) dar cei care omoara animale sau le chinuie mai ca sunt felicitati.Nu mi se pare normal...DELOC
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #14 on: July 04, 2007, 01:09:20 PM »

Nu trebuia sa semnezi procesul verbal. Il bagai undeva si ii spuneai sa iti trimita citatie acasa.

Pages: [1] 2 3 4   Go Up
  Print  

Jump to: