dorutzu
Hero Member

Vanilly
|
 |
« on: July 01, 2010, 10:08:37 PM » |
|
Am deschis acest topic pentru ca ma confrunt cu o problema,pe care nu am mai avuto cu nici un cg.din cati am avut de 15 ani ,sau poate nu am pus atata suflet.Problema este ca am observat ca de cate ori apare canicula,bato vina,Vany refuza hrana,sau isi injumatateste portia,ceea ce dupa cateva zile se vede si pe aspectul ei.Mai mult de atat data trecuta cand a venit un val de calduri,a facut si diaree.Am chemat medicul,ia cautat temperatura,a consultat-o,nimic deosebit,stare generala foarte buna,dar ce are???A trecut valul de caldura,si i-a venit pofta de mancare ,ia trecut si dearea.Acuma de o zi de cand este cald iarasi, nu avem pofta de mancare si cand avem ,e numai noaptea.Intrebarea mea este:s-a mai confruntat cineva cu asa ceva,este posibil sa fie din cauza caldurii.Ce ma sfatuiti sa fac,in afara de a-mi zice sa-i asigur temperatura constanta in padoc(clima)
|
|
|
|
|
|
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare,nu te va musca.Aceasta este cea mai importanta diferenta dintre un caine si un om."
|
|
|
iubescg
Sr. Member

Nu exista caine prost,doar frustrari ale rabdarii!
|
 |
« Reply #1 on: July 01, 2010, 10:51:48 PM » |
|
Si eu patesc asa cu Max ... e de la caldura foarte mare, multa apa si eu personal ii las mancare in castron tot timpul zilei Multa bafta!
|
|
|
|
|
|
CG-loialitate devotament perseverenta rabdare iertare ajutor iubire neconditionata! Desti viata lor e cat cea a unei flori in comparatue cu sufletul lor mare o traiesc de 10 ori mai demn , mai loial si mai curat decat ceea ce pe pamanta inca se numeste OM!
* Alex M*
|
|
|
|
stephanitz
Jr. Member

|
 |
« Reply #2 on: July 02, 2010, 12:33:20 AM » |
|
foarte rau faci. nu se lasa mancarea in castron daca nu o mananca. din cauza caldurii acea mancare se altereaza si apoi va mirati ca se imbolnavesc de stomac....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iubescg
Sr. Member

Nu exista caine prost,doar frustrari ale rabdarii!
|
 |
« Reply #3 on: July 02, 2010, 01:48:40 AM » |
|
Boabele nu se altereaza ... nu am zis ca ii las mancare gatita desi pe caldura asta mai mult supa de pui mananca dar cand si cand mai vrea boabe.... in concluzie nu fac rau deloc si fiecare isi creste cainele cum considera . Bafta tuturor!
|
|
|
|
|
|
CG-loialitate devotament perseverenta rabdare iertare ajutor iubire neconditionata! Desti viata lor e cat cea a unei flori in comparatue cu sufletul lor mare o traiesc de 10 ori mai demn , mai loial si mai curat decat ceea ce pe pamanta inca se numeste OM!
* Alex M*
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #4 on: July 02, 2010, 06:46:29 AM » |
|
foarte rau faci. nu se lasa mancarea in castron daca nu o mananca. din cauza caldurii acea mancare se altereaza si apoi va mirati ca se imbolnavesc de stomac....
Mincarea nu se lasa la discretie in castron nu numai din aceasta cauza, dar in principiu ai dreptate, cainele nu trebuie sa aiba in permanenta la dispozitie decat apa (mai ales vara), altfel nu mai poti face un program riguros de masa asa cum cere regula
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #5 on: July 02, 2010, 09:19:23 AM » |
|
Nu se imbolnavesc de la mancare alterata. Se imbolnavesc pentru ca sunt prea cocolositi de mici. Lasati cainii sa manance toate prostiile de mici si o sa vedeti ca nu o sa aveti probleme digestive cu ei. (mai putin lucruri toxice). Stramosii cainelui modern, in speta lupii sunt considerati sanitarii padurilor - adica nu ramane nici un hoit nevizitat de ei si cu siguranta sunt mult mai sanatosi decat cateii nostri.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #6 on: July 07, 2010, 10:15:29 AM » |
|
Nu se imbolnavesc de la mancare alterata.
Nu baga mana in foc Bogdane! Cainii nu sunt de fier iar bacteriile care se multiplica in mancarea alterata de multe ori nu pot fi infrante de ph-ul acid al sucului gastric. Eu chiar sunt convinsa ca se imbolnavesc de la mancarea alterata..bineinteles conteaza si cat de alterata....
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
nelyy
|
 |
« Reply #7 on: July 26, 2011, 05:04:38 PM » |
|
Si noi avem aceeasi problema cu mancarea in fiecare an, vara, desi il ducem pe Athos la mama mea la sat unde este frumos si racoare. Este normal si sa slabeasca putin in perioada torida, eu o pun pe mama sa-i faca, pe langa bobite, cate o tava pe saptamana de drob, ficat de porc piert, orez si legume, toate la cuptor apoi. Este foarte bun(chiar si pentru noi) si combinat cu boabele, il mananca.Iar mesele sunt dimineata cand este cat de cat racoare si seara mai tarziu, la pranz un castron de lapte rece, nu-l refuza niciodata si doua oua crude cu coaja cu tot pe saptamana.Un pic de atentie cu laptele ca poate face diaree, in week-end am fost acasa sa-l vedem pe maimutoi si am inteles de la mama ca facuse diaree saptamana trecuta si se tot lingea sub codita, m-am uitat si zona era un pic umflata si cu trei pete micute mai rozalii, de la caldura, combinat cu diareea s-a inflamat.Acum este mai bine, el e cumintel si sta sa-l tratezi, il dau cu ceva unguent cu antibiotic si pudra, ceva de copii. Sper sa te ajute cat de cat, dar ideea este ca nu poti sa-i lasi asa, sa nu manance ca apar tot felul de probleme, eu chiar cred ca ciobanescul german trebuie alimentat si vitaminizat foarte bine.
|
|
|
|
|
|
"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
|
|
|
|