Forum ciobanesc german
February 25, 2013, 04:39:52 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Pipi in casa  (Read 3962 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
deck_lacy
Newbie
*

« on: March 16, 2006, 02:34:22 PM »

sal ,,mi-am luat si eu un ciobanesc german de 2 luni jumate ,,al am de 2 zile dar a disperat toata casa cu miros de pipi si nu numai ,,,  l-as scoate afara dar crescatorul de la care l-am cumparat mi-a recomandat sa nu pentru ca mai tre sa-i fac o deparezitare si un vaccin ,,familia mea e disperata mi-au spus sa plec cu tot cu caine unde stiu Smiley   .ce tre sa fac sa-l invat sa faca macar intrun loc sau pe balcon pana pot sa-l scot afara ?  va rog sa-mi scrieti ca daca nu tre sa ma duc cu tot cu el in munti Smiley !  multumesc
Cristina
Full Member

« Reply #1 on: March 16, 2006, 02:48:13 PM »

Il scoti pe balcon, sau unde vrei tu sa faca el pipi si kk, imediat dupa ce se trezeste, dupa fiecare masa, si de fiecare data cand observi ca miroase prea insistent pe jos (probabil isi cauta locul unde sa faca). Daca ai posibilitate - incearca cam o data la 2 ore sa-l scoti sa faca nevoile. De fiecare data cand face acolo unde vrei tu - il lauzi cu intonatie. Sa simta si el ca te bucuri pentru el. Cu rabdare reusesti sa-l inveti. Daca stai la parter, eu zic ca poti sa-l scoti langa bloc si sa-l tii langa tine (asta ca o alternativa la balcon), dupa ce face ce trebe, il bagi imediat in casa, nu inainte de a-l lauda. Nu-l certa daca face in casa, n-are rost, ca nu o sa inteleaga de ce-l certi. O sa creada ca-l certi pentru ceea ce a facut, nu pentru ceea ca a facut unde nu trebuia. Succes, nu-i greu.
salvanim
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German

« Reply #2 on: March 16, 2006, 03:16:27 PM »

si daca nu anticipezi momentul....atunci  daca se intampla sa-l surprinzi asupra faptei il iei si-l duci in locul unde-i este permis sa-si faca nevoile ,pe balcon de ex. iar dupa ce a terminat ceea ce a inceput il lauzi,eu asa am procedat ,cum il vedeam ca face il certam si rapid il luam si-l plasam in balcon unde-si continua "activitatea".eu a am avut norocul sa invete extrem de repede si atat de bine incat uneori il mai apuca dorul si acum sa faca in balcon  Grin
crb
Hero Member

« Reply #3 on: March 17, 2006, 02:46:10 PM »

Pe linga cele de mai sus, mai este un aspect.... sa ii inlaturi mirosul precedentei "udari"... noi am trait cca 3 luni cu miros de OTZET in casa.... a parut o optiune mai buna.... Adica, daca tot a facut , pe unde a facut , imediat ce il vezi, stergi locul... sunt diverse optiuni, eu am preferat otzetul ca sa previn eventuala decolorare a covorului... si,... oricum, daca nu stai 24 din 24 cu el, in functie de cum ti-e norocul or sa treaca luni bune pina sa scapi de beleaua asta... Mai e aspectul hranirii: cate mese pe zi ii dai? in mod normal, ciclul digestiv e de cca 24 ore => 5 mese = cel putzin 5 KK... la "treaba mica", e mai greu... de urmerit o ciclicitate...

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
Neo
Newbie
*

Iubirileeeee

« Reply #4 on: May 02, 2006, 08:39:24 AM »

Hihi. Al meu facea pe hol unde era linoleu... Nu aveam ce sa fac.. Sad( balconul e mic, si ala e locul lui. De ex cand il cert ii zic "treci la locul tau!!" si fuge pe balcon Tongue

Cea mai desteapta fiinta de pe pamant este Cainele Lup. Daca aceasta fiinta putea sa vorbeasca, oamenii erau animale de casa!!
morgana
Full Member

Sky

« Reply #5 on: May 02, 2006, 09:15:25 PM »

an si eu o metoda care mi-a reusit... in 4 saptamini.prima saptamina am iesit o data la 2 ore fie zii sau noapte, a doua , la 3 ore  ... deci in ordine crescatoare in a patra sapt  am ajuns la 5 ore si examenul l-a "trecut" in a 5 sapt. cu o data 12 ore. de atunci nu mai am probleme.a invatat sa se ceara si cu timpul are orele fixe,Dar important e , o data cu cinele "creste si stapinul.ma refer daca esti la inceput, inveti sa "citesti" semnele.Una nu oricep,de ce atita tinut in casa,dupa prima injectie nu mai prezinta pericol de boli,mai ales daca e si dezinfectat de viermi.Totul e sa nu ia ceva de pe jos(roada), si sa nu intre in contact cu alti cini.Si asa se poate sparui "minunile" in casa.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #6 on: May 02, 2006, 10:11:26 PM »

"prima injectie" este doar impotriva parvovirozei, in cazul unui puiut si imunitatea nu este bine pusa la punct doar dupa primul vaccin. Sunt cazuri in care, daca vaccinul este facut prea devreme ( la 5-6 saptamani), anticorpii maternali interfereaza cu antigenele vaccinului si lasa sistemul imun al catelului complet descoperit. Toata aceasta precautie,uneori chiar excesiva, exista in principal din cauza parvovirozei care poate lovi foarte crunt chiar si dupa primul vaccin. Deparazitarea interna nu prea are legatura cu "tinutul in casa".

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
morgana
Full Member

Sky

« Reply #7 on: May 02, 2006, 10:25:38 PM »

s-ar putea, dar atunci cum se explicaca desi i-am facut injectiile abia de la 3 luni jumate,era sanatoasa bocna (atunci am "salvat-o" )iar iesirile la nevoi pot sa spun ca au si calit-o...
morgana
Full Member

Sky

« Reply #8 on: May 02, 2006, 10:27:44 PM »

o exceptie?
ulck
Hero Member

« Reply #9 on: May 03, 2006, 06:54:50 AM »

Doar noroc !
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #10 on: May 15, 2006, 08:06:27 AM »

s-ar putea

chiar se poate! Afirmatiile mele se bazeaza pe cercetari si realitate, din pacate e foarte mare numarul cateilor nevaccinati si infestati si 90% din puiutii cu Parvo pleaca in rai, exceptie cei diagnosticati precoce si tratati adecvat. Oricum, tratamentul in parvo e doar unul de sustinere al organismului. Cu cat e organismul mai puternic si se intervine  din timp,cresc sansele.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof