Forum ciobanesc german
February 14, 2011, 06:41:06 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
salvanim title=
Anunturi: Cazare cu caini in Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Calciul...  (Read 1062 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Almagheddon
Newbie
*

« on: July 14, 2010, 02:32:02 AM »

Citind si recitind forumul gasesc o idee repetitiva la nesfarsit: CALCIU !! Cat mai mult calciu ! Trebuie pompat calciu in CG !! Nu mananca ? Calciu ! Nu merge ? Calciu ! Schiopateaza ? Calciu ! Calciu in toate variantele: intravenos, injectabil, in pastile, cu punga de pastile, cu pumnul de pastile, integrat cu MULTE vitamine (nu conteaza de care, ce fel, ce dozaj..multe sa fie) si cu nelipsitul D3 pentru fixarea calciului ! Riguros integrat de la 2 luni pana la adanci batraneti.
Eu inca mai cred ca fiecare boala are leacul ei si nu exista un panaceu universal si daca exista refuz sa cred ar fi calciul, dar va intreb pe voi toti, din experientele voastre directe, cat v'a ajutat Calciul ? (Sau ne-ajutat). Rapiditatea cu care se recomanda a da calciu e bazata pe ceva concret ?
virgil
Full Member

« Reply #1 on: July 14, 2010, 02:35:57 AM »

buna am o intrebare pentru tine nu stii pentru oradea se mai pot face inscrieri  ,sau se poate merge in ziua expozitiei....
virgil
Full Member

« Reply #2 on: July 14, 2010, 02:38:45 AM »

apropo idea cu calciul si vitaminele eu cred caci este foarte buna...
virgil
Full Member

« Reply #3 on: July 14, 2010, 02:46:05 AM »

VETERINARUL UNDE LE FACE LA CATEI MEI VACCINARILE SI DEPARAZITARILE MIA SPUS CACI LA UN CIOBANESC GERMAN ESTE BINE SAI FACI CAM 2CURE DE CITE 10 ZILE PE AN CU CALCIU...
Mignon
Sr. Member

« Reply #4 on: July 14, 2010, 06:26:12 AM »

Si al meu la fel m-a sfatuit: doua cure, de cate zece zile, dar numai primavara si toamna, pentru ca pe timpul verii nu se fixeaza si nu e recomandat.
virgil
Full Member

« Reply #5 on: July 14, 2010, 08:25:19 AM »

eu leam facut la ai mei cura cred caci prin aprilie cindva....
dux
Hero Member

« Reply #6 on: July 14, 2010, 10:39:15 AM »

Citind si recitind forumul gasesc o idee repetitiva la nesfarsit: CALCIU !! Cat mai mult calciu ! Trebuie pompat calciu in CG !! Nu mananca ? Calciu ! Nu merge ? Calciu ! Schiopateaza ? Calciu ! Calciu in toate variantele: intravenos, injectabil, in pastile, cu punga de pastile, cu pumnul de pastile, integrat cu MULTE vitamine (nu conteaza de care, ce fel, ce dozaj..multe sa fie) si cu nelipsitul D3 pentru fixarea calciului ! Riguros integrat de la 2 luni pana la adanci batraneti.
Eu inca mai cred ca fiecare boala are leacul ei si nu exista un panaceu universal si daca exista refuz sa cred ar fi calciul, dar va intreb pe voi toti, din experientele voastre directe, cat v'a ajutat Calciul ? (Sau ne-ajutat). Rapiditatea cu care se recomanda a da calciu e bazata pe ceva concret ?
este cea mai mare greseala sa bombardezi cainele cu calciu si vitamine.eu nu dau cainilor mei calciu si vitamine niciodata.doar in caz de exceptie.multi medici veterinari recomanda calciu si vitamine ca sa-si vanda ei produsele.hipercalcemia este mult mai periculoasa decat hipocalcemia.daca-ti hranesti cainele cu o hrana de calitate totul este o.k.
grosimea osaturii este in primul rand un lucru legat de genetica .exista articole de specialitate in care se combate folosirea calciului in exces.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #7 on: July 14, 2010, 03:30:59 PM »

hai sa fim seriosi, pe forum recomanda calciu ..calciu si iar calciu doar oameni neavizati. Chiar se duce o "campanie" de constientizare a oamenilor/proprietarilor de catei despre efectele "indoparii cu calciu", nu doar eu am scris de nenumarate ori despre asta.  Wink

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Almagheddon
Newbie
*

« Reply #8 on: July 14, 2010, 03:42:22 PM »

hai sa fim seriosi, pe forum recomanda calciu ..calciu si iar calciu doar oameni neavizati. Chiar se duce o "campanie" de constientizare a oamenilor/proprietarilor de catei despre efectele "indoparii cu calciu", nu doar eu am scris de nenumarate ori despre asta.  Wink

Normal ca oamenii neavizati... Dar sunt asa de multi, infiniti, nesfarsiti ! E ca o idee fixa in aproape toate raspunsurile ! Multe topicuri incep cu "Buna, sunt X-ulescu si am un catel de 5 luni caruia ii tremura o ureche, precizez ca ii fac calciu intravenos de la 2 luni cu pauze de 2 zile cand ii dau fixator pentru calciu"...
Iar cu totii sustin ca veterinarii ii sfatuiesc sa bombardeze cu calciu saracul catel. Nu se fac radiografii (normal, costa), nu se fac analize (si alea costa), primul lucru care se face e un intrvenos cu calciu si vitamine si o punga de calciu drept tema pentru acasa.
Mignon
Sr. Member

« Reply #9 on: July 14, 2010, 07:28:33 PM »

In problema asta ar trebui reeducati mai intai acei medicii veterinari care recomanda calciu in orice problema, ca si cum ar fi panaceu universal.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #10 on: July 14, 2010, 10:54:57 PM »

Normal ca oamenii neavizati... Dar sunt asa de multi, infiniti, nesfarsiti ! E ca o idee fixa in aproape toate raspunsurile ! Multe topicuri incep cu "Buna, sunt X-ulescu si am un catel de 5 luni caruia ii tremura o ureche, precizez ca ii fac calciu intravenos de la 2 luni cu pauze de 2 zile cand ii dau fixator pentru calciu"...
Iar cu totii sustin ca veterinarii ii sfatuiesc sa bombardeze cu calciu saracul catel. Nu se fac radiografii (normal, costa), nu se fac analize (si alea costa), primul lucru care se face e un intrvenos cu calciu si vitamine si o punga de calciu drept tema pentru acasa.

aici ai perfecta dreptate! Dar sa stii ca de cele mai multe ori daca nu-i faci/recomanzi calciu parca sunt dezamagiti.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
delica
Newbie
*

« Reply #11 on: July 18, 2010, 07:44:45 PM »

apropo de calciu sau lipsa lui. va rog sa-mi explicati cum sta treaba cu urechiusele CG. al meu are aproape 10 luni si nu le indreapta. este o chestiune importanta, tine de varsta, arata ceva intarzieri in dezvoltare? al meu e metis, tatal CG cu pedigree si mama CG cu Santbernard. oare conteaza asta? astept cu nerabdare raspunsul vostru si daca considerati ca e o problema va rog sa-mi spuneti si o solutie ca eu stau la tara si veterinarul de aici e greeeeeuuuuuu de gasit. va multumesc.
Mignon
Sr. Member

« Reply #12 on: July 18, 2010, 07:58:02 PM »

Daca tatal, care spui ca este Saint Bernard, si-a pus amprenta puternic din punct de vedere genetic asupra puilor, nu e nicio sansa ca puii sa aiba urechile ridicate.
« Last Edit: July 18, 2010, 08:40:28 PM by Mignon » Logged
delica
Newbie
*

« Reply #13 on: July 18, 2010, 08:22:25 PM »

mama e metis cu saint bernard. deci sa nu ma speriu asa de tare. oricum sunt curioasa care e varsta la care ar trebui sa le tine ridicate?
Thara
Hero Member

« Reply #14 on: July 18, 2010, 08:36:22 PM »

Pana la varsta asta(10 luni) trebuia sa le aiba ridicate, de acum sansele sunt extrem de mici...mai ales avand in vedere ca e metis.
Dpdv medical, nu e o problema.

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora  doctorvet