Necro21
Newbie
|
 |
« on: July 14, 2010, 07:27:44 PM » |
|
Va rog sa mi spuneti si mie varsta optima pt a lua puiutu de la mama lui.... am vazut si la 5 saptamani luati de la mama lor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #1 on: July 14, 2010, 08:06:31 PM » |
|
La doua luni, adica 8 saptamani, e varsta optima. Pana atunci mai are de invatat cate ceva de la mama lui, lucru esential in dezvoltarea lui psihica si fizica viitoare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Necro21
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: July 14, 2010, 08:09:24 PM » |
|
Am citit mult despre asta...am vazut si la 5 sapamani...desi sunt de parere ce e cam gresit...obea astept sa imi vina puiutu acasa  dar mai am de asteptat.. o sa postez cand o sa ajunga acasa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #3 on: July 14, 2010, 08:25:12 PM » |
|
Si noi suntem curiosi... ce e, fetita sau baietel?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Necro21
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: July 14, 2010, 08:38:33 PM » |
|
 este baietel  dar cam dupa 15 august il pot lua de la mama lui  face 2 luni pe 19 august tata in scoala de politie a avut pe mana un  aveam 3 ani atunci ... acum e randu meu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sven1976
Newbie
|
 |
« Reply #5 on: July 14, 2010, 10:29:54 PM » |
|
Va rog sa mi spuneti si mie varsta optima pt a lua puiutu de la mama lui.... am vazut si la 5 saptamani luati de la mama lor...
Eu as recomanda varsta de 10 saptamani, daca aveti posibilitatea sa va alegeti puiul inainte sa plece primul pui din cuib si crescatorul este dispus sa pastreze puiul ales de dumneavoastra alaturi de mama acestuia si eventual fratii puiului pana la aceasta varsta. Motivul acestei recomandari este efectul favorabil pe care il are convietuirea mai lunga alaturi de la mama (de la care are multe de invatat) si alaturi de frati (de asemenea cu efect benefic). Multa bafta!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #6 on: July 15, 2010, 10:16:39 AM » |
|
Eu din contra..... Nu sunt de acord cu mentinerea prea mult timp langa mama. Sunt crescatori care dupa 8 saptamani separa puii de mama si ei nu mai intra in contact cu aceasta decat ocazional, la joaca sau impreuna cu alti caini. Fac acest lucru tocmai pentru a stimula dezvoltarea ulterioara a puiului.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #7 on: July 15, 2010, 11:55:05 AM » |
|
O mama echilibrata stie cum sa-si educe puii si sa-i puna la respect cand o cere natura. Ii intarca ea si ii tine tot mai mult la distanta invatandu-i "bunele maniere" fara ajutorul crescatorului. Majoritatea separa puii de femela din alte considerente, pentru a menaja femela in principal.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Necro21
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: July 15, 2010, 05:48:25 PM » |
|
 Cred ca o sa incerc la 8 saptamani  O sa fie primul meu  nu prea am experienta cu cainii dar am baza pe ce am citit .... o sa postez poze cu el dar mai e pana atunci sper sa nu ma uitati 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #9 on: July 15, 2010, 06:19:13 PM » |
|
Da Ariana are dreptate, marea majoritate a crescatorilor separa puii de mama mai ales pentru a proteja cateaua, insa eu cunosc o canisa de CG de lucru care face acest lucru pentru stimularea caracterului puilor, care imediat vor manifesta schimbari comportamentale vizibile atunci cand nu mai sunt in preajma catelei. Cel putin asa spune crescatorul si are cate 6-7 cuiburi pe an, atunci cand nu vrea sa scoata multi pui.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #10 on: July 16, 2010, 10:15:23 AM » |
|
crescatorii fac multe..." bune si nebune"....daca exista caracterul nu are nevoie de prea multe stimulente pana la intarcare. Parerea mea... subiectiva...cum ziceai tu!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
|
fedor
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: August 18, 2010, 04:02:46 PM » |
|
urmeaza sa iau 2 pui de cg acum au 5 saptamani pe tata il detin eu...oare ar fi prea devreme sa ii iau de la mama inainte sa implineasca 8 saptamani??asta avand in vedere ca aici vor fi in contact cu tatal si in plus sunt 2 pui nu unul.credeti ca vor avea tulburari de comportament?intentionez sa ii iau la 6 saptamani adica saptamana ce vine luni
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GClaudiu
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: August 18, 2010, 04:31:55 PM » |
|
Toti crescatori iti vor zice sa ii iei la 8saptamani,stiu ca asteptarea doare dar mai poti asteapta putin si tu.
Chiar daca este tatal,mama este mai ocrotitoare.. Bafta 1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fedor
Newbie