danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #15 on: July 21, 2010, 01:25:15 PM » |
|
De ce sa nu-i dea oase? Oase de vita de exemplu are voie ... oase de pui insa nu deci daca ii gatesti mancare te duce mai putin decat daca ii cumperi intelegi?dar iti trebuie si timp ca sa-i gatesti...poti sa-i faci o ciobita de ex dar fara condimente ii pui si niste oase pt gust(doar pt gust!!! sa nu-i da oase)sau carnita.poti sa-i faci carnita pe grill etc.uita-te pe forum si ai sa vezi.cu deparazitarile nu e scump chiar sunt ieftine.dar trebuie sa-i mai cumperi lesa,ham,zgarda,jucarii,nu sunt scumpe daca nu vrei sa-ti distruga moabila:))  )sa-i cumperi si un patut(culcus)unde sa doarma...unii catei dorm in patut altii nu.are pedigree?i-ai vazut parintii?la 150 lei e mult prea ieftina...poate vrea sa-i dea neaparat oricum...cu mancarea din comert sa nu te joci trebuie sa-i iei super premium care e scumpicica depinde de marca.sa nu-i iei hrana de calitate inferioara fiindca nu poti fi sigur pe ea...nu-i lua chiar daca pretul este mic...cam asta e
|
|
|
|
|
|
My little dog - a heartbeat at my feet.
|
|
|
Sorina
Hero Member

Bellezza
|
 |
« Reply #16 on: July 21, 2010, 01:36:30 PM » |
|
pai de aceea am si zis a mea pana am invatat-o cu lesa tragea ff tare si apoi am cumparat ham si asa nu mai avea ce rau sa-i faca.cu lesa cand trage puternic am vazut ca dupa 1-2 minute oboseste f tare si se pune jos sa se odihneasca,chiar daca nu a fost un efort f mare si de acolo am dedus...nu este obligatoriu sa-i ia dar cu timpul trebuie s-o invete cu lesa si daca vede ca se smuceste f tare ii pune hamul.eu zic ca nu o poate afecta in nici un fel hamul.de lesa aceea nu am auzit ma duc peste o zi doua sa intreb de lesa asta dar nu cred ca se gaseste...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sorina
Hero Member

Bellezza
|
 |
« Reply #17 on: July 21, 2010, 01:42:33 PM » |
|
nu mi-a trecut prin minte sa specific ce oase.apropo ca veni vorba de oase unii oameni sunt pro oase de porc iar altii contra.Am avut un prieten care avea un cg caruia ii dadea oase de porc chiar si cu putina carne cruda sau oasele de la friptura chiar si de pui(dar nu i le dadea pe cele exagerat de mici care pareau mai mult niste ace putin mai groase).deci pro sau contra,eu nu m-am riscat.el zicea ca nu are cum sa-l afecteze fiindca nu sunt tubulare si nu se sparg si probleme digestive nu avea nici blana nu avea nimic(unii spun ca de la carne,grasime sau oase de porc i se ingrasa blana sau ii cade f des)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #18 on: July 21, 2010, 02:22:00 PM » |
|
Multumesc frumos, am sa-l studiez.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #19 on: July 21, 2010, 03:25:57 PM » |
|
De ce sa nu-i dea oase? Oase de vita de exemplu are voie ... oase de pui insa nu
Oasele ar trebui evitate pe cat posibil, indiferent daca sunt de vita, porc sau mai ales pui. Cu ani in urma un prieten care avea un restaurant dadea cainelui din cand in cand cate un os de vita crud, isi facea cainele de lucru ore in sir cu osul. Intr-una din dati cainele a ros aproape tot femurul de vita si a facut un fecalom de toata frumusetea. Au incercat cu ulei de parafina, medicamente, nimic. Cainele nu a facut nimic vreo 3 zile desi manca normal, se scremea si urla de durere, ceva ingrozitor. L-am dus de urgenta la FMV la dl. Elefterescu care a spart fecalomul cu dalta si ciocanul in rectul cainelui, fara anestezie, dupa care a scos cu clestele bucati uriase de fecale ca cimentul de tari. 5 oameni au tinut cainele pe masa, eu il tineam strans de cap si simteam fiecare lovitura de ciocan parca ma lovea pe mine, nici nu vreau sa ma gandesc prin ce dureri trecea bietul caine. Cainele ala a ros oase ani de zile si n-a avut nimic, dar cand a fost sa se intample...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #20 on: July 21, 2010, 03:31:16 PM » |
|
 Uau, Irina, ma sperii. Stiam ca oasele pot provoca constipatia, dar chiar asa! Eu ii mai dau la a mea cate un os de vita cam odata sau de 2 ori pe luna, dar niciodata nu il roade pe tot, decat la capete, dupa care se plictiseste, iar scaunul ramane normal. Dar ai dreptate, cand este sa se intample, se intampla!
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
|
|
bobo70
"Un câine recunoscător valorează mai mult ca un om nerecunoscător’’ - Proverb arab.
Hero Member

|
 |
« Reply #21 on: July 21, 2010, 03:40:55 PM » |
|
 Uau, Irina, ma sperii. Stiam ca oasele pot provoca constipatia, dar chiar asa! Eu ii mai dau la a mea cate un os de vita cam odata sau de 2 ori pe luna, dar niciodata nu il roade pe tot, decat la capete, dupa care se plictiseste, iar scaunul ramane normal. Dar ai dreptate, cand este sa se intample, se intampla! Probabil ca a reusit sa sparga acel os de vita si sa-l ingereze in totalitate. De regula nu se poate intampla sa sparga osul de vita. Eu personat am patit treaba asta cu Bull- ul meu, dar ii dadusem o coloana vertebrala intreaga de oaie. Nu m-am gandit ca o sa o si termine in aceeasi zi si drept urmare am ajuns cu el la radiografii, anestezie totala si scos tot asa cu clestele direct din rectu bietului animal. Totusi cred ca principala cauza a fost osul de oaie si cantitatea prea mare pe care a reusit sa o ingereze.
|
|
|
|
|
|
Catelul este sugativa casei. El ne scoate toate petele cand venim murdari din lume. - Paul Louis Lampert
|
|
|
Sorina
Hero Member

Bellezza
|
 |
« Reply #22 on: July 21, 2010, 03:59:35 PM » |
|
eu m-am referit la oase de dimensiuni medii ca ii dadeau.dar in orice caz e bine de stiut sa nu exageram cu oasele si sa-i lasam sa manance.imi imaginez prn ce chinuri a trecut bietul animal.  (
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bengy
|
 |
« Reply #23 on: July 21, 2010, 04:20:35 PM » |
|
Cainii mei nici nu stiu ce sunt alea oase .Acum cateva luni, de curiozitate le-am dat pe la nas cu un os mare de vita ,pe care l-au mirosit putin ,si doar unu dintre ei la si lins...de rontait nici vorba.Eu nu prea le vad rostul...mai bine o halca de carne. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #24 on: July 21, 2010, 04:24:31 PM » |
|
Cainii mei nici nu stiu ce sunt alea oase .Acum cateva luni, de curiozitate le-am dat pe la nas cu un os mare de vita ,pe care l-au mirosit putin ,si doar unu dintre ei la si lins...de rontait nici vorba.Eu nu prea le vad rostul...mai bine o halca de carne.  Ce pot spune despre oasele de vita este ca la a mea ii curata dintii fantastic. La 8 ani, are dintii atat de curati incat cei care au vazut nu le-a venit sa creada ca n-am dus-o niciodata pentru detartraj la vet. A mea primeste de cel mult 2 ori pe luna, iar acum de cand cu caldurile, nu i-am mai luat pt ca nu mi-a placut ce-am gasit. Vorba aceea, ce-i prea mult, strica. 
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
bobo70
"Un câine recunoscător valorează mai mult ca un om nerecunoscător’’ - Proverb arab.
Hero Member

|
 |
« Reply #25 on: July 21, 2010, 04:29:30 PM » |
|
eu m-am referit la oase de dimensiuni medii ca ii dadeau.dar in orice caz e bine de stiut sa nu exageram cu oasele si sa-i lasam sa manance.imi imaginez prn ce chinuri a trecut bietul animal.  ( Pai tocmai cele de dimensiuni medii spre mici sunt mai periculoase...., acestea putand fi mai usor sparte. Un os foarte gros este aproape imposibil de spart (numai pe capete, in zona cartilagiilor) si deci nu poate sa manance prea mult. Binenteles ca si cantitatea de oase este importanta, nu poti sa-i dai multe oase sa roada. Eu ii dau oase de vita, dar destul de rar si atunci cateva vucati mai mici, cca. 150-200g., dar sunt de acord si cu cei care nu doresc sa dea deloc. Eu personal le prefer pentru curatarea dintilor, mai bine decat oasele de piele din magazin....
|
|
|
|
|
|
Catelul este sugativa casei. El ne scoate toate petele cand venim murdari din lume. - Paul Louis Lampert
|
|
|
|
nucuta
|
 |
« Reply #26 on: August 17, 2010, 05:35:23 PM » |
|
Si eu spun ca Thara, oasele curata dintii ceva fantastic! A mea e tinerica si avea dintii curati (eu am crezut ca asa erau ei curati fiindca e tanara) dar vreo doua-trei luni nu i-am mai luat oase si am observat ca i se depusese tartru pe masele, desi manca morcovi si hrana uscata de calitate. Cum i-am dat os saptamana trecuta, cum i s-au albit dintii la loc! Deci e "pe verificate".
|
|
|
|
|
|
There is no psychiatrist in the world like a puppy licking your face
|
|
|
|