Forum ciobanesc german
January 31, 2011, 07:40:55 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
salvanim title=
Anunturi: Cazare cu caini in Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: REPEDE VA ROG MULT  (Read 1373 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
iustin94
Newbie
*

« on: July 15, 2010, 12:49:59 PM »

Salutare, weekendul asta , eu doresc sa cumpar un pui de CG . L-am gasit la o cunostinta ff ieftin , cu 150 ron , vaccinat cu carnet de sanatate si deparazitat. Pot vedea si parintii , deci nu e o problema. Mama mea insa nu e de acord  deoarece , avem deja 3 caini mici , corcituri sa zic asa . Dar nu sunt ai mei ci ai bunicii mele  , caci eu locuiesc la casa si am o curte cam mica . Problema nu e curtea ci faptul ca mama spune ca va costa mult si din astea . Vreau va rog mult sa imi spuneti cam cat costa intretinerea lunara a unu CG . Aproximativ , cu mancare cu solutii de curatat si din astea . Va rog raspuns urgent !!! Sad Sad Sad Sad
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #1 on: July 15, 2010, 01:48:32 PM »

Intretinerea unui caine costa destul de mult. Daca se mai si imbolnaveste atunci costa si mai mult.
Sfatul meu e sa nu-ti iei caine pana cand nu vei avea bani suficienti sa-l intretii.
Nu este o suma fixa pe care o cheltuiesti cu un caine ... eu stiu ca pentru fiecare problema a unui caine scoteam din buzunar cu milioanele.

Salutare, weekendul asta , eu doresc sa cumpar un pui de CG . L-am gasit la o cunostinta ff ieftin , cu 150 ron , vaccinat cu carnet de sanatate si deparazitat. Pot vedea si parintii , deci nu e o problema. Mama mea insa nu e de acord  deoarece , avem deja 3 caini mici , corcituri sa zic asa . Dar nu sunt ai mei ci ai bunicii mele  , caci eu locuiesc la casa si am o curte cam mica . Problema nu e curtea ci faptul ca mama spune ca va costa mult si din astea . Vreau va rog mult sa imi spuneti cam cat costa intretinerea lunara a unu CG . Aproximativ , cu mancare cu solutii de curatat si din astea . Va rog raspuns urgent !!! Sad Sad Sad Sad

My little dog - a heartbeat at my feet.
Thara
Hero Member

« Reply #2 on: July 15, 2010, 02:01:23 PM »

Stiu si inteleg foarte bine nerabdarea de a-ti lua un caine, dar cel mai bine este sa astepti pana vei fi pe picioarele tale sau vei avea o sursa de venit din care sa poti aloca puiului atat cat este necesar. Intre timp poti citi si te poti informa cat mai mult despre rasa.  Wink

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
iustin94
Newbie
*

« Reply #3 on: July 15, 2010, 02:55:46 PM »

Sursa de venit as avea. De curand m-am angajat la un magazin special ca sa pot plati , macar o parte din suma necesara. Dar as fi foarte doritor sa stiu cat costa in general mancarea si produsele de curatat. Eu am mai avut un ciobanesc german si timp de 7 ani nu a avut nici o problema. A fost mereu sanatoasa tun
iustin94
Newbie
*

« Reply #4 on: July 15, 2010, 03:00:10 PM »

ps: Motivul pentru care ma grabesc asa este pentru ca omul mai are doar doi pui si au deja 2 luni si nu vreau sa pierd ocazia.
Rk
Jr. Member
**

« Reply #5 on: July 15, 2010, 04:07:32 PM »

In mare intre 100 si 300 Ron pe luna. Aici intra mancarea si deparazitarea (externa - vara trebuie sa o faci mai des lunar sau max 3 luni; interna - o data la trei luni). Asta daca este sanatos. Daca nu atunci costurile se schimba. In primul an o sa mai si niste vaccinari de facut. Trebuie sa te gandesti si la ele.
iustin94
Newbie
*

« Reply #6 on: July 15, 2010, 04:11:16 PM »

ok , ms mult Smiley
iubescg
Full Member

« Reply #7 on: July 15, 2010, 04:13:02 PM »

daca ai la dispozitie minim 3 sute de lei lunar pt un caine e  ok:)  parerea mea!
   multa bafta!
bobo70
"Un câine recunoscător valorează mai mult ca un om nerecunoscător’’ - Proverb arab.
Hero Member

« Reply #8 on: July 15, 2010, 05:07:08 PM »

Eu cred ca se poate si cu ceva mai putini bani. In primele luni sunt ceva cheltuieli cu schema de vaccinare si deparazitarile interne/externe, dar dupa 6 luni se reduc drastic aceste cheltuieli, daca nu are alte probleme medicale (astea sunt cazuri speciale nu regula).
Altfel..... un caine nu mananca mai mult de 1 sac de mancare superpremium pe luna, asta costa cca. 200 lei/luna (daca ai o cunostinta cu canisa poti cumpara si mai ieftin), iar un deparazitant extern maxim 30 lei/luna. Deci eu cred ca daca ai maxim 300 lei pe luna este arhisuficient, avand loc si de ceva suplimente alimentare, mai ales ca este vara si poti sa-i mai dai o leguma, o fructa etc.
Daca ai vreme sa-i gatesti mancare special pentru el, cred ca incapi si in jumatate din suma asta si va fi si mult mai fericit.

Catelul este sugativa casei. El ne scoate toate petele cand venim murdari din lume.
- Paul Louis Lampert
iustin94
Newbie
*

« Reply #9 on: July 15, 2010, 07:15:41 PM »

aha si cam in ce ar consta sa gatesc pentru el , adica sunt niste retete usor de preparat sau cum?
Mignon
Sr. Member

« Reply #10 on: July 15, 2010, 07:48:28 PM »

E un topic special pe forum, care se refera la alimentatie. Poti sa-l studiezi pe indelete.
Florin93
Sr. Member

Lola &Ursu

« Reply #11 on: July 18, 2010, 01:48:35 PM »

Salutare, weekendul asta , eu doresc sa cumpar un pui de CG . L-am gasit la o cunostinta ff ieftin , cu 150 ron , vaccinat cu carnet de sanatate si deparazitat. Pot vedea si parintii , deci nu e o problema. Mama mea insa nu e de acord  deoarece , avem deja 3 caini mici , corcituri sa zic asa . Dar nu sunt ai mei ci ai bunicii mele  , caci eu locuiesc la casa si am o curte cam mica . Problema nu e curtea ci faptul ca mama spune ca va costa mult si din astea . Vreau va rog mult sa imi spuneti cam cat costa intretinerea lunara a unu CG . Aproximativ , cu mancare cu solutii de curatat si din astea . Va rog raspuns urgent !!! Sad Sad Sad Sad
mancarea : 150-200 lei
deparazitare externa: 40 de lei
deparazitare interna 1 data la 3 luni : 15 lei
+ cat e pui trebuie vaccinari mai dese ...
« Last Edit: July 18, 2010, 02:03:49 PM by Florin93 » Logged

"Poporul care da cu pietre in caini risca sa ramana pentru totdeauna pe treapta de jos a umanitatii." G. Calinescu
Sorina
Hero Member

Bellezza

« Reply #12 on: July 21, 2010, 11:27:50 AM »

deci daca ii gatesti mancare te duce mai putin decat daca ii cumperi intelegi?dar iti trebuie si timp ca sa-i gatesti...poti sa-i faci o ciobita de ex dar fara condimente ii pui si niste oase pt gust(doar pt gust!!! sa nu-i da oase)sau carnita.poti sa-i faci carnita pe grill etc.uita-te pe forum si ai sa vezi.cu deparazitarile nu e scump chiar sunt ieftine.dar trebuie sa-i mai cumperi lesa,ham,zgarda,jucarii,nu sunt scumpe daca nu vrei sa-ti distruga moabila:))Smiley)sa-i cumperi si un patut(culcus)unde sa doarma...unii catei dorm in patut altii nu.are pedigree?i-ai vazut parintii?la 150 lei e mult prea ieftina...poate vrea sa-i dea neaparat oricum...cu mancarea din comert sa nu te joci trebuie sa-i iei super premium care e scumpicica depinde de marca.sa nu-i iei hrana de calitate inferioara fiindca nu poti fi sigur pe ea...nu-i lua chiar daca pretul este mic...cam asta e

”Cand cainii potriviti ajung la oamenii potriviti nici o rasa nu se poate compara cu ciobanescul german.”-Joan Hustace Walker
Mignon
Sr. Member

« Reply #13 on: July 21, 2010, 01:17:56 PM »

E necesar hamul la  ? Vad ca tu l-ai pus pe lista de cumparaturi. Eu stau in dubiu daca sa-i iau sau nu, desi acum, cand  e asa de mic, trage in lesa pana se sufoca si ma tot gandesc la varianta cu hamul.
Am citit intr-o carte a unui autor american, ca e recomandata lesa care se prinde peste cap... Nu am inteles cum este aceea si la noi nici nu stiu sa se gaseasca pe undeva.
Thara
Hero Member

« Reply #14 on: July 21, 2010, 01:24:44 PM »

Mignon, uite aici s-a mai discutat despre utilizarea hamului, poate te ajuta:  http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,4402.0.html

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora  doctorvet