iustin94
Newbie
|
 |
« on: July 15, 2010, 12:49:59 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #1 on: July 15, 2010, 01:48:32 PM » |
|
Intretinerea unui caine costa destul de mult. Daca se mai si imbolnaveste atunci costa si mai mult. Sfatul meu e sa nu-ti iei caine pana cand nu vei avea bani suficienti sa-l intretii. Nu este o suma fixa pe care o cheltuiesti cu un caine ... eu stiu ca pentru fiecare problema a unui caine scoteam din buzunar cu milioanele.
|
|
|
|
|
|
My little dog - a heartbeat at my feet.
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #2 on: July 15, 2010, 02:01:23 PM » |
|
Stiu si inteleg foarte bine nerabdarea de a-ti lua un caine, dar cel mai bine este sa astepti pana vei fi pe picioarele tale sau vei avea o sursa de venit din care sa poti aloca puiului atat cat este necesar. Intre timp poti citi si te poti informa cat mai mult despre rasa. 
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
iustin94
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: July 15, 2010, 02:55:46 PM » |
|
Sursa de venit as avea. De curand m-am angajat la un magazin special ca sa pot plati , macar o parte din suma necesara. Dar as fi foarte doritor sa stiu cat costa in general mancarea si produsele de curatat. Eu am mai avut un ciobanesc german si timp de 7 ani nu a avut nici o problema. A fost mereu sanatoasa tun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iustin94
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: July 15, 2010, 03:00:10 PM » |
|
ps: Motivul pentru care ma grabesc asa este pentru ca omul mai are doar doi pui si au deja 2 luni si nu vreau sa pierd ocazia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rk
Jr. Member

|
 |
« Reply #5 on: July 15, 2010, 04:07:32 PM » |
|
In mare intre 100 si 300 Ron pe luna. Aici intra mancarea si deparazitarea (externa - vara trebuie sa o faci mai des lunar sau max 3 luni; interna - o data la trei luni). Asta daca este sanatos. Daca nu atunci costurile se schimba. In primul an o sa mai si niste vaccinari de facut. Trebuie sa te gandesti si la ele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iustin94
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: July 15, 2010, 04:11:16 PM » |
|
ok , ms mult 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iubescg
Full Member

|
 |
« Reply #7 on: July 15, 2010, 04:13:02 PM » |
|
daca ai la dispozitie minim 3 sute de lei lunar pt un caine e ok:) parerea mea!  multa bafta!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
"Un câine recunoscător valorează mai mult ca un om nerecunoscător’’ - Proverb arab.
Hero Member

|
 |
« Reply #8 on: July 15, 2010, 05:07:08 PM » |
|
Eu cred ca se poate si cu ceva mai putini bani. In primele luni sunt ceva cheltuieli cu schema de vaccinare si deparazitarile interne/externe, dar dupa 6 luni se reduc drastic aceste cheltuieli, daca nu are alte probleme medicale (astea sunt cazuri speciale nu regula). Altfel..... un caine nu mananca mai mult de 1 sac de mancare superpremium pe luna, asta costa cca. 200 lei/luna (daca ai o cunostinta cu canisa poti cumpara si mai ieftin), iar un deparazitant extern maxim 30 lei/luna. Deci eu cred ca daca ai maxim 300 lei pe luna este arhisuficient, avand loc si de ceva suplimente alimentare, mai ales ca este vara si poti sa-i mai dai o leguma, o fructa etc. Daca ai vreme sa-i gatesti mancare special pentru el, cred ca incapi si in jumatate din suma asta si va fi si mult mai fericit.
|
|
|
|
|
|
Catelul este sugativa casei. El ne scoate toate petele cand venim murdari din lume. - Paul Louis Lampert
|
|
|
iustin94
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: July 15, 2010, 07:15:41 PM » |
|
aha si cam in ce ar consta sa gatesc pentru el , adica sunt niste retete usor de preparat sau cum?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #10 on: July 15, 2010, 07:48:28 PM » |
|
E un topic special pe forum, care se refera la alimentatie. Poti sa-l studiezi pe indelete.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Florin93
Sr. Member

Lola &Ursu
|
 |
« Reply #11 on: July 18, 2010, 01:48:35 PM » |
|
mancarea : 150-200 lei deparazitare externa: 40 de lei deparazitare interna 1 data la 3 luni : 15 lei + cat e pui trebuie vaccinari mai dese ...
|
|
|
|
« Last Edit: July 18, 2010, 02:03:49 PM by Florin93 »
|
|
"Poporul care da cu pietre in caini risca sa ramana pentru totdeauna pe treapta de jos a umanitatii." G. Calinescu
|
|
|
Sorina
Hero Member

Bellezza
|
 |
« Reply #12 on: July 21, 2010, 11:27:50 AM » |
|
deci daca ii gatesti mancare te duce mai putin decat daca ii cumperi intelegi?dar iti trebuie si timp ca sa-i gatesti...poti sa-i faci o ciobita de ex dar fara condimente ii pui si niste oase pt gust(doar pt gust!!! sa nu-i da oase)sau carnita.poti sa-i faci carnita pe grill etc.uita-te pe forum si ai sa vezi.cu deparazitarile nu e scump chiar sunt ieftine.dar trebuie sa-i mai cumperi lesa,ham,zgarda,jucarii,nu sunt scumpe daca nu vrei sa-ti distruga moabila:))  )sa-i cumperi si un patut(culcus)unde sa doarma...unii catei dorm in patut altii nu.are pedigree?i-ai vazut parintii?la 150 lei e mult prea ieftina...poate vrea sa-i dea neaparat oricum...cu mancarea din comert sa nu te joci trebuie sa-i iei super premium care e scumpicica depinde de marca.sa nu-i iei hrana de calitate inferioara fiindca nu poti fi sigur pe ea...nu-i lua chiar daca pretul este mic...cam asta e
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #13 on: July 21, 2010, 01:17:56 PM » |
|
E necesar hamul la  ? Vad ca tu l-ai pus pe lista de cumparaturi. Eu stau in dubiu daca sa-i iau sau nu, desi acum, cand e asa de mic, trage in lesa pana se sufoca si ma tot gandesc la varianta cu hamul. Am citit intr-o carte a unui autor american, ca e recomandata lesa care se prinde peste cap... Nu am inteles cum este aceea si la noi nici nu stiu sa se gaseasca pe undeva.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #14 on: July 21, 2010, 01:24:44 PM » |
|
Mignon, uite aici s-a mai discutat despre utilizarea hamului, poate te ajuta: http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,4402.0.html
|
|
|
|
|
|
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
|
|
|
|