dennys7
Newbie
|
 |
« on: August 23, 2010, 02:14:48 PM » |
|
Buna ,din nou .Pe data de 21 aug  -ul meu a implinit 2 luni ! L-am scos pe afara ,si o femeia m-a intrebat cate luni are ,eu i-am spus ca are 2 ,iar ea mi`a raspuns ca e prea mare pentru varsta lui ! I-am vazut parintii ,tatal este un caine foarte mare ,puternic cu pedigree ,iar mama este o catea de la politie ,nu stiu sigur daca are pedrigree ,dar proprietarul ei mi-a spus ca a fost cu ea la concursuri ,expozitii ,etc ! Si in legatura cu  -ul ,ce fel de ciobanesc este ? ce fel de linie ? Cateva Poze cu el : CAND AVEA aprox 4 saptamani : Cand avea 2 luni :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #1 on: August 23, 2010, 11:21:21 PM » |
|
e minunat!
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
dennys7
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: August 23, 2010, 11:49:26 PM » |
|
Multumesc Ariana ,dar vreau sa aflu cate ceva despre el ... ce fel de linie este ? si as vrea sa stiu ce inseamna termenul "metis" ! Daca este bine ca la 2 luni sa arate ca un cg de 4 luni ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #3 on: August 23, 2010, 11:58:47 PM » |
|
La 2 luni nu arata nicidecum ca un ciobanesc german de 4 luni. Uite aici cum arata Magnus la 4 luni (+/- 2 zile), asa arata majoritatea cateilor, asa va arata si al tau. http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,4239.msg90146.html#msg90146 Femeia aceea nu prea stia cum arata un puiut bine hranit si fericit!  Doar din pozele tale nu ne putem da seama "ce fel de catel ai", daca este metis sau nu. Asteapta sa mai creasca si poate ne mai lamurim. Oricum, va fi doar o parere. Cel mai bine ar fi sa vedem parintii si atunci s-ar mai lamuri enigma ta.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
dennys7
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: August 24, 2010, 12:12:08 AM » |
|
pai ... poze cu parinti nu cred ca pot sa pun dar iti voi spune cam cum arata (pe larg): tatal - un dulau mare ,puternic ,cu blana nu foarte mare ,iar mama este o catea de la politie ,si nu este foarte mare  este normala ... cu blana normala ,medie Iar de hranit ... ii dau branzica dulce ,niste batoane cu calciu ceva ,pedigree ,si mancare gatita ,supica ,legume ,mananca orice ! Mi-a zis cineva sa ii iau de la farmacie calciu ,mi-a spus doua denumuri ale produselor dar le-am uitat  cand imi aduc aminte dau edit , si sa amestec cu branza dulce si sa ii dau sa pape ... Eu cred ca ,calciu are ,ii dau lapte ,cam de vreo 3 4 ori pe saptamana !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #5 on: August 24, 2010, 09:19:06 AM » |
|
NU il mai hrani cu pedigree!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeko17
Daca in rai nu exista caini , atunci cand o sa mor vreau sa ajung unde sunt trimisi ei.
Full Member

REx
|
 |
« Reply #6 on: August 24, 2010, 12:07:20 PM » |
|
dc sa nu l mai hraneasca cu pedigree?
|
|
|
|
|
|
Daca in rai nu exista caini , atunci cand o sa mor vreau sa ajung unde sunt trimisi ei.
|
|
|
dennys7
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: August 24, 2010, 12:16:36 PM » |
|
Pai ... pedigree este singura hrana ce este in oras :| ... stau in judetul Caras Severin ,Moldova Noua ... si nu suntem asa de dezvoltati ... la fel ca Tm ,Buc. etc  ... si cu ce as pute sa`l hranesc ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #8 on: August 24, 2010, 12:21:21 PM » |
|
dc sa nu l mai hraneasca cu pedigree?
Poti citi dezbaterile pe tema aceasta, din sectiunea ALIMENTATIE si te vei lamuri.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mignon
|
 |
« Reply #9 on: August 24, 2010, 12:22:10 PM » |
|
Pai ... pedigree este singura hrana ce este in oras :| ... stau in judetul Caras Severin ,Moldova Noua ... si nu suntem asa de dezvoltati ... la fel ca Tm ,Buc. etc  ... si cu ce as pute sa`l hranesc ? Poti comanda pe internet hrana premium. Nu e musai sa cumperi din magazine de specialitate.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dennys7
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: August 24, 2010, 12:34:37 PM » |
|
E si am uitat sa precizez ... nu ii dau pedigree la masa principala ... ii arunc cate 2 3 bobite ,nu ii dau sa manance sa se sature ! maxim un pumn /zi  EDIT : de la un subiect ,am ajuns la altul  Eu vreu sa vad ... ce ciobenesc am ,ce fel de linie :| ca nu ma prea pricep ... este primul meu cg 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sorina
Hero Member

Bellezza
|
 |
« Reply #11 on: September 01, 2010, 01:02:27 PM » |
|
Mie mie se pare cam putin cat ii dai tu.Sincer...eu ii dau un castron de 280 de grame si tot nu se satura,Purina amestecat cu un sfert de conserva si la 2 sapt. o cantaresc sa vad daca a luat prea mult in greutate.daca trece de limita ii dau mai putin timp de 2 sapt.si referitor la intrebarea ta...cand o sa creasca mai mare o sa-ti dai seama daca e metis sau nu."metis" este neologismul de la popularul "corcitura".Acest cuvant mie mi se pare vulgar si de aceea se foloseste "metis".daca tu spui ca a fost cu mama la expozitii inseamna ca are pedigree metis cred ca nu are cum sa fie din vreme ce si tatal si mama au pedigree.si diin cate stiu cei de la politie nu accepta decat caini cu pedigree si testati comportamental.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sorina
Hero Member

Bellezza
|
 |
« Reply #12 on: September 01, 2010, 01:34:22 PM » |
|
Din ce am citit inainte sa o iau pe Bella pe acest site pedigree-ul nu este bun.Si la articolul despre pedigree am vazut o persoana care a gustat pedigree si a spus ca are puternicul gust dulce si un miros ca de bomboana.Dupa ce a fost aruncata o bobita de pedigree in apa din aceea culoare a bobitei s-a colorat si apa.De curiozitate am gustat si eu din mancarea Bellei (Purina)si am observat ca are gustul acela simplu de pui la gratar.Nu vreau sa te jignesc sau ceva dar te sfatuiesc.Alimentatia cu pedigree duce la afectiuni ale pancreasului,stomacului si alte organe care ajuta la digestie.Deci in loc sa ii iei Pedigree care are foarte multa reclama si o calitate indoielnica,dar si la un pret cam de o mancare premium cand este inferioara mancarii premium,ai putea sa-i oferi catelusului tau Purina,Eukanuba,Hills,Acana care sunt premium sau super-premium si in loc sa traiasca 8-9 ani cu pedigree va trai 12-13 ani cu aceste sortimente enumerate mai sus.Este alegerea ta ce ii vei oferi dar decat sa traiasca putin mai bine sa traiasca mai mult.Acesta este un simplu sfat,avis pentru toti cei care folosesc pedigree.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dennys7
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: September 01, 2010, 11:45:27 PM » |
|
Multumesc mult pentru sfaturi .am aflat ca si tatal are pedigree ,deci acum chiar nu ma insel  ) ,si in legatura cu mancarea ,am incaput sa ii dau si supa ,si ciorba ,mancanca orice ,acum pe la inceputul lui sept. ma duc la tm ,sa fac provizii ,o sa caut din ce mi-ai spus tu mai sus ,dar am auzit si de Royal Canin ,este bun si ala ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sorina
Hero Member

Bellezza
|
 |
« Reply #14 on: September 02, 2010, 10:29:47 AM » |
|
Eu cred ca da.Nu am incercat dar din ce am auzit si ce mi-au spus amicii,spun ca e bun.Foarte bine ca o sa cauti.Este mai bine pentru puiul tau asa,decat cu pedigree.Nici chappy sa nu-i iei,nu este bun deloc.Mai cauta la sectiunea alimentatie.Acolo sunt pareri despre fiecare mancare,una mai buna decat alta.Sa-ti traiasca puiutul si sa te bucure multi an de acum incolo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|