Forum ciobanesc german
April 29, 2009, 05:10:04 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Euro Dog Show 2012 -Bucuresti, Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Dirofilarioza carnivorelor  (Read 2504 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
smalldog
Full Member

Ciobanesc German

« on: March 28, 2006, 06:31:03 PM »

multumesc  ariana  Smiley   dar  as   fi  preferat  sa   nu  mai  vorbim  de  asta  .  si   inca  un  subiect   pe  care  sa   ni-l prezinti :  saptamina   trecuta   ,o  alta  amica (da  ,evident   tot   cu  ciine  Wink  ) ne  povestea  ca  la  facultatea  de medicina  veterinara   din   bucuresti  avusesera   4  ciini   care murisera   fiiind   infestati   cu  niste   paraziti care   s-au  fixat   la  inima  .  recunosc   cinstit  ca   nu  am  citit  niciodata  cu   grija  despre .. pentru  ca   mi   s-a  parut  prea   "imposibil" si  prea   dur   subiectul  .  ea   ne   spunea  ca  tintarii ar   fi  vinovati  de  asa  ceva   (mea  culpa  ca  nici  nu   stiu  cum  se  cheama )  si  incepuse   o  discutie  despre  advantix  care ar   proteja  ciinii   si   de intepatura  de   tintari . ciinii  erau  de   prin   jurul  bucurestiului  ,ciini  cu   stapin  si   bine  ingrijiti .
nu  vorbesc   cu  saptaminile  si   cind   ma  trezesc  sa  o   fac   apar  cu  subiecte  d'astea ....
« Last Edit: March 28, 2006, 10:33:12 PM by Ariana » Logged

"Adevarul nu  se  confunda intotdeauna  cu dreptatea." W.F.
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg & Tzitziri de Catalina

« Reply #1 on: March 28, 2006, 11:09:45 PM »

4  ciini   care murisera   fiiind   infestati   cu  niste   paraziti care   s-au  fixat   la  inima  .  recunosc   cinstit  ca   nu  am  citit  niciodata  cu   grija  despre .. pentru  ca   mi   s-a  parut  prea   "imposibil" si  prea   dur   subiectul  .  ea   ne   spunea  ca  tintarii ar   fi  vinovati  de  asa  ceva 
...da, este vorba despre Dirofilarioza carnivorelor (Filarioza cardiovasculara).Este o boala frecvent intalnita la carnivorele din zonele cu climat cald dar se intalneste si in zonele cu clima temperata-vara, in teritoriile invadate de tantari. Este produsa de Dirofilaria immitis.
   Parazitii adulti traiesc in cordul drept si artera pulmonara la carnivore. Este posibila si contaminarea omului. Formele tinere sunt preluate de tantari in timpul hranirii devenind infestante in corpul acestora. Contaminarea carnivorelor se produce hematogen in timpul hranirii tantarilor. De la nivel sanguin parazitul se indreapta spre cordul drept.
   Boala se manifesta prin tulburari cronice cardiovasculare(cu manifestari cutanate sau nu..noduli cutanati pe cap, pe piept,apoi dupa cateva luni inapetenta, abatere, oboseala la efort mic, dilatatia cordului, edeme ale membrelor..)  iar in ultima faza este exprimata de o insuficienta cardiaca grava( anemie,ascita, edeme subcutanate, hematurie)..
  P.S.Mentionez ca  m-am folosit de manulal meu de  Paraziltologie pentru  detalii dar personal nu am vazut pana acum nici un caz.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'

dsh
Administrator

« Reply #2 on: March 29, 2006, 01:55:47 PM »

P.S.Mentionez ca  m-am folosit de manulal meu de  Paraziltologie pentru  detalii dar personal nu am vazut pana acum nici un caz.
din cate stiam, in europa cazurile au fost (pana acum, din pacate), extrem de rare;
daca ai un pic de timp, poate te interesezi - am inteles ca boala se trateaza cu succes, depistata din timp, insa este fatala descoperita tarziu; ar fi bine sa cunoastem niste simptome (vizibile pt. simpli proprietari); cineva imi spunea ca in timpul zilei parazitii nu parasesc cordul, dar noaptea migreaza si ar putea fi observati la nivel cutanat - e corect?
exista pe piata vreun deparazitant specializat?
si da, advantixul protejeaza, teoretic si de intepaturile tantarilor
multumim mult si te asteptam

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora