ratiu marius
Sr. Member

Rissy von Ursus
|
 |
« on: April 01, 2006, 12:13:48 PM » |
|
Este obligatoriu examenul de lucru IPO pentru obtinerea dreptului de reproductie la femele ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #1 on: April 02, 2006, 04:56:47 PM » |
|
2xFB + BH
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #2 on: April 02, 2006, 07:16:35 PM » |
|
...scurt si la obiect...+ un detaliu :cele cel putin 2 FB trebuie obtinute la clasa junior (12-18 luni), sau Tineret (18-24 luni),ca mai sus..., cum clasa deschisa (+24 luni) e ca si desfiintata...mai ramaine clasa munca adicatelea de-a dreptul... Sch1...good luck
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #3 on: April 03, 2006, 06:31:24 AM » |
|
am auzit bine ca nu se mai trec calificativele de club, mai ales cele din strainatate, pe pedigree, asta de o saptamana??
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )
|
 |
« Reply #4 on: April 03, 2006, 04:45:58 PM » |
|
Asta trebuia sa postezi la "Stupoare- Nu mai inteleg nimic!"!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #5 on: May 15, 2006, 09:56:07 AM » |
|
Va rog sa-mi spuneti care este situatia actuala in ce priveste dreptul de monta la ciobanescul german. Pe mine ma intereseaza la femela dar sigur sunt interesati si proprietarii de masculi. Am auzit tot felul de variante. Sunt sau nu valabile tilurile de la juniori? trebuie sau nu si exam. de lucru? ma intereseaza exact situatia actuala cat si hotararile care se vor lua in viitorul apropiat in aceasta privinta. Multumesc! :c1
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #6 on: May 15, 2006, 10:08:30 AM » |
|
Potrivit regulamentului la femele 2xFB + BH, la baieti 2x Excelent+BH (IPO daca atrecut de 2 ani). Calificativele trebuie sa fie obtinute dupa varsta de 15 luni. Cealalta varianta este examenul de selectie, care presupune IPO si HD. Astea sunt variantele oficiale. Sper ca n-am gresit. Sunt curios si eu cum stau lucrurile in realitate.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RHR
|
 |
« Reply #7 on: May 15, 2006, 11:05:29 AM » |
|
Potrivit regulamentului la femele 2xFB + BH, la baieti 2x Excelent+BH (IPO daca atrecut de 2 ani). Calificativele trebuie sa fie obtinute dupa varsta de 15 luni. Cealalta varianta este examenul de selectie, care presupune IPO si HD. Astea sunt variantele oficiale. Sper ca n-am gresit. Sunt curios si eu cum stau lucrurile in realitate.
Sunt cam multe condiţii pe care le-ai enumerat.Chestia cu selecţia ar fi valabilă doar în cazul în care clubul ar emite pedigree şi ar avea această condiţie stipulată in regulamentul de creştere(ca şi în Germania) dar cred că noi suntem cam departe de acest deziderat , dar cam acolo ar trebui să ajungem. cît condiţiile minime ar trebui să fie stipulate undeva in reg COR daf vă spun sincer nu am găsit scris alb pe negru care sunt mai nou condiţiile minime ce trebuie să le îndeplinească un  pentru a avea drept de montă?!?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #8 on: May 15, 2006, 11:25:17 AM » |
|
Ai dreptate. In regulamentul de crestere Achr, sunt prevazute conditii minime 2x Fb pentru femele, 2xexcelent pentru masculi. Dar tot acolo spune ca la rasele unde exista cluburi acestea pot stabili reguli bazate pe cele ale Achr, eventual mai restrictive. Eu asa am auzit ca la cg asta este situatia. N-am gasit ce-i drept negru pe alb. In ce priveste selectia ce am scris eu apare in regulamentul de selectie al CNCG. Poate ne lamureste cineva cum sta treaba in realitate.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RHR
|
 |
« Reply #9 on: May 15, 2006, 11:55:07 AM » |
|
Nu cred că clubul nostru de  ar fi transmis ceva măsuri restrictive COR ului şi chestiile cu rezultate pest 15 luni şi BH -ul obligatoriu sunt nişte lucruri impuse doar unora de unii din Chinotehniştii asociaţiilor... Eu am primit fără probleme pedigree la căţei unde mama are doar 2 calif de Ex. Tata are de toate(Selecţie) Deci se poate. Cred că vîrsta este un criteriu dar nu mai stiu exact 20 luni Masculii si 18 Femelele cred.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #10 on: May 15, 2006, 12:01:56 PM » |
|
Daca/mi aduc bine aminte in regulamentul de selectie se precizeaza minim 14 luni atat femele cat si masculi. 14 luni este cam devreme, cred eu. In rest nu pricep de ce la unii se impune la altii nu. Este regulament sau ce este ? Face fiecare cum vrea ? Iar nu mai inteleg nimic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #11 on: May 15, 2006, 12:06:12 PM » |
|
Completare. Cristian Stefanescu presed. Achr intr-un interviu din Dog Magazin nu stiu ce numar, punea conditia calificativelor luate dupa 15 luni. Pe ce se bazeaza nu stiu. In regulamentul de crestere nu apare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #12 on: June 02, 2006, 12:25:34 PM » |
|
....jungle...so ...jungle's law (rules)...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #13 on: July 06, 2006, 03:04:37 PM » |
|
Ai dreptate, cainii fara drept de monta nu trebuie montati.
adica? asta ar insemna ca eu sa nu-l las pe Ares sa monteze ?!  fiind un exemplar cu parul lung nu va obtine drept de monta...si atunci ?!  ...no way !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #14 on: July 06, 2006, 03:13:07 PM » |
|
...e adica? asta ar insemna ca eu sa nu-l las pe Ares sa monteze ?!  fiind un exemplar cu parul lung nu va obtine drept de monta...si atunci ?!  ...no way ! ...daca il lasi sa monteze, ar fi interesat de vazut cu ce catea, si ce vei face cu puii...cit de responsabili vor fi viitorii proprietari...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|