Forum ciobanesc german
March 02, 2013, 11:25:59 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: AJUTOR!!!/ CG - probleme cu urechile  (Read 8297 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
athos3
Newbie
*

« on: April 06, 2006, 06:27:45 PM »

AJUTATIMA SI PE MINE !Am un ciobanesc de 3 ani si are probleme cu urechile!cam de 1 an!si tot mai rau!am fost cu el la veterinar si lau adormit , lau curatat si atat! mor dat niste unguienti dar degeaba nu ia trecut ,am mai folosit vreo doua felur de unguenti si tot nu ia trecut .Acum arata nasol si nu mai stiu ce sa fac!problema e ca nu am nici un veterinar bun! care sa lucre si dupamasa!!!ajutatima daca puteti!va multumesc!

Am editat eu titlul.

Kintasha

* 2005-04-05 (18).jpg (67.95 KB, 640x445 - viewed 195 times.)
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #1 on: April 06, 2006, 06:44:46 PM »

Ce probleme cu urechiile? Este murdar? Se scarpina? Cauta 'otoclin', si cu ajutorul unor betisoare cu vata curata-l in urechi.
Daca sunt alte probleme, numai un medic te poate ajuta. De unde esti?

//later
Cabinete veterinare Arad
Astea sunt inscrise in director, daca mai stii altele ....

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
salvanim
athos3
Newbie
*

« Reply #2 on: April 06, 2006, 07:01:53 PM »

"otospectrine" asta mau dat sa al ung! si tot nu ia trecut ! e murder "infectat" tot interiorul urechi!

* 2005-04-05 (20).jpg (5.8 KB, 82x90 - viewed 1001 times.)
dsh
Hero Member

« Reply #3 on: April 10, 2006, 05:58:52 PM »

presupun ca e vorba de otita - se scarpina des, scutura din cap, eventual se freaca cu urechea de sol... sfaturile de pe net nu te pot ajuta prea mult; teoria e cam cea de mai sus, insa atentie! afectiunea, netratata corespunzator se agraveaza, respectiv cronicizeaza; cauta un vet cu un laborator, pentru o analiza si un tratamen ,,personalizat"

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #4 on: April 13, 2006, 09:17:13 AM »

In cazul unei otite, obligatoriu trebuie examen microscopic al secretiei(parazitara?micotica?etc)..altfel tratamentul este facut la nimereala;pare a fi din Banat athos3  Wink

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #5 on: April 13, 2006, 09:43:58 AM »

pare a fi din Banat athos3
de ce?

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Ariana
Administrator

« Reply #6 on: April 13, 2006, 10:27:02 PM »

pt. ca...asa cred eu, felul exprimarii ma duce cu gandul spre Timisoara si regiunile apropiate Timisoarei    Smiley

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #7 on: April 14, 2006, 06:53:25 AM »

pt. ca...asa cred eu, felul exprimarii ma duce cu gandul spre Timisoara si regiunile apropiate Timisoarei    Smiley
Pe aproape .... Arad Grin

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
brick
Newbie
*

« Reply #8 on: April 21, 2006, 09:44:32 AM »

Am un ciobanesc german care are aproape 6 ani.De cateva luni ii cad unghiile de la labe, i se desprind de deasupra de carne.Unghia cade , sangereaza o perioada apoi creste la loc.Din examenul bacteriologic nu i/a iesit nimic.Stiti ceva despre aceasta boala?Medicii din Timi;oara nu stiu ce are, spun ca este o boala atipica si ca ar fi lipsa de zinc?
   Daca ati auzit despre asa ceva va rog scrieti_mi/Degeaba il tot ung cu diferite alifii si ii fac bai de picioare,cainele sufera si unghiile ii cad pe rand.
   Va multumesc anticipat
Cristina
Dixie
Newbie
*

« Reply #9 on: July 10, 2006, 02:14:18 PM »

Am aceeasi problema cu urechile ciinelui meu in virsta de 7 ani. De vreo 3-4 ani se infecteaza la interior mai ales vara. Nu-mi dau seama care este cauza si nici veterinarul nu a putut sa-mi spuna. "Banuaia" ca ar putea fi otita dar nu prea putea sa fie sigur... L-a curatat de citeva ori pina acum si i-a prescris medicatie cu ceva antibiotice si spalaturi cu apa oxigenata. Au avut efect doar o scurta durata. Din pacate pe mine Dixie nu ma lasa sa-l curat in urechi (probabil a ramas cu o trauma de prima data cind l-a curatat medicul "pe viu"). Nu stiu cum sa procedez pentru a-l putea curata eu. Puteti sa-mi dati vreun sfat? Mi-e tare teama sa nu se agraveze problema...
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #10 on: July 10, 2006, 03:07:23 PM »

Am avut si eu probleme cu Sasha, acum 2 saptamani, a facut otita la urechea externa cu risc de a se extinde la cea medie. Dar nu am avut probleme deosebite cu ea. A stat cuminte cand a curatat-o veterinarul sau cand am curatat-o eu (3 zile a durat tratamentul, curatat, spalaturi + antibiotic injectabil, apoi inca 3 zile am curatat-o eu si i-am administrat un unguent).
Ca sa o cureti iti invelesti un deget in tifon, pui cainele in sezi si incepi sa cureti urechea din interior spre exterior. Atentie sa nu patrunzi prea adanc in canalul auditiv. Ca sa eviti treaba asta, degetul aratator de la cealalta mana trebuie pozitionat la baza urechii, langa cap, si sa preseze putin, in asa fel incat sa simti daca degetul cu compresa patrunde mai adanc in canal.
Pe cateaua mea am pus-o in sezi si cand incerca sa se fereasca sau sa-si traga capul, o corectam cu o comanda de interdictie. Dar nu a dat semne de nervozitate excesiva si nici de agresivitate.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
athos3
Newbie
*

« Reply #11 on: February 26, 2007, 06:50:17 PM »

va salut pe toti!eu am uitat sa va scriu ca athos al meu s-a vindecat!!!dar cu o problema s-a rezolvat doua!!!acum 3-4 luni i sa rupt caninul din cauza botnitei!!!(sa agatat an iel cu colti!!!)asa ca sa aveti grija la botnite!!! si asa l-am dus la medic si lau anesteziat partial si iau facut opturatie si sa rezolvat si problema cu urechiile ,ni sa dat o injectie si un unguent si dupa o saptamana nu a mai avut nimic!dupa un an de suferinta!!!serul se numeste"diproposh!!!(injectia)si picaturile "mitex"ancercati , dar anainte sa le spuneti la veterinar!!! pt. ca ar trebui sa le faceti un test ca sa vada daca asta trebe!!!va urez succes!!!
scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #12 on: February 26, 2007, 07:44:18 PM »

MITEX, picaturile-minune. Le-am recomandat si eu la prieteni; cu ele am scapat de un inceput de otita. Doctorul meu a zis ca e bine sa punem cate 2-3 picaturi in fiecare ureche, o data pe luna, preventiv. Cred ca n-ar trebui sa lipseasca din trusa medicala a catelului.

Leader of a screwed-up pack
lesty
Newbie
*

« Reply #13 on: July 16, 2008, 03:53:56 PM »

sal ,am un(o) cb de 18 luni si de 2 saptamani i s-a inrosit o ureche ,apoi au aparut niste cojite ,am fost la veterinar dar nu a stat sa se uite in urechea ei ...si mi-a dat otto cleans ...ceva sfaturi???
 ps alimentatia cu  chappi  umeda i-am intrerupt-o ...
Ariana
Administrator

« Reply #14 on: July 16, 2008, 03:57:51 PM »

Chappy este o hrana de o calitate deloc stralucita, mai bine-i da-i hrana gatita in casa. In ce priveste urechiusa...posibil sa fi fost o iritatie de la murdarie (praf, poate sunteti in constructii) iar medicul a considerat necesara doar toaleta locala, in acest caz otto cleans fiind ok.  Wink

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof