tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #15 on: February 16, 2011, 10:23:53 AM » |
|
Mi-am aruncat ,,multi ochi" si pe google si pe forum,ai dreptate,fiecare blanos cu preferinete lui dar in afara de Acana, Hills si Orijen nu stiu ce mai pot incerca...in afara de hrana gatita la care se comporta foarte bine,totusi, e greu de obtinut proportiile care trebuie si doresc sa-i dau macar o masa/zi hrana uscata. Ms
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #16 on: February 16, 2011, 11:14:02 AM » |
|
In mod normal un catel perfect sanatos n-ar trebui sa prezinte probleme hranit fiind cu Orijen. Totusi, fiecare individ este unic, uneori mai sensibil. Exista afectiuni putin studiate si rar diagnosticate care pot fi cazua acestor semne; De obicei sunt afectiuni ale aparatului digestiv(esofagita de reflux, gastrita, etc...)mai putin o afectiune hepatica/pancreatica la varsta ei dar nu e total exclus. Eu m-as orienta spre niste analize si o hrana cu un continut mai redus de grasimi.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #17 on: February 16, 2011, 01:45:04 PM » |
|
Multumesc Ariana, asa mi-a spus si medicul meu veterinar ca are inceput de gastrita si i-a prescris Ranitidina si Dicarbocalm si oasele excluse din alimentatie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan.gavan
Newbie
|
 |
« Reply #18 on: September 13, 2011, 01:52:44 PM » |
|
Am avut aceeasi problema cu cainele meu, inca de cand era mic. Doctorita de la facultate care a avut grija de el inca de la 2 saptamani ne-a recomandat orez fiert cu legume (morcov, mazare) si cu bucatele de carne de vita separat fierte. L-am tinut asa 2 ani de zile si odata la 3 luni voma galben si il durea stomacul. Am eliminat din alimentatie oasele de vita si mancarea gatita. Am trecut pe Biomill - miel si orez pentru adulti sensibili. Are 3 ani de cand mananca Biomill si nu mai are nici o problema cu stomacul, voma, sau diaree. Iese afara chiar de 3 ori pe zi, culoarea e potrivita si intotdeauna tare. Cand aveam probleme ii ieseau si niste exeme pe labe. La o analiza de sange poti vedea exact daca are probleme la ficat, de obicei de acolo pleaca problema. Al meu cand era pe mancare gatita si oase avea transaminazele duble ca valoare.
Parerea mea ar fi sa incerci Biomill, la mine a dat rezultate. Mai sunt variante de la Royal Canin, insa nu prea e recomandat...
Multa sanatate!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andrakris
Newbie
|
 |
« Reply #19 on: November 18, 2011, 04:29:33 PM » |
|
Buna ziua,
Si eu am probleme asemanatoare cu cainele meu. L-am luat de la canisa la varsta de 3 luni si prima data a vomitat o spuma/ un lichid galben la o saptamana sau doua dupa ce l-am adus. Si a tot vomitat cam o data pe saptamana sau la doua saptamani. Initial am crezut ca e din cauza ca roade bete si nu l-am mai lasat. Erau perioade cand vomita si de doua-trei ori pe saptamana. Veterinarul mi-a zis sa nu ma ingrijorez prea tare, ca e el mai sensibil la alimentatie. Nu manca decat Royal Canin Junior si orez fiert cu legume si cu oase, carne si bojoc (plaman) de vita. Oasele, carnea si bojocul i le fierbeam inainte si aruncam apa in care au fiert. I-am eliminat oasele din alimentatie, dar tot a vomitat. In martie i-am facut analize de sange si amilaza pancreatica si bilirubina i-au iesit mult mai mari decat valorile maxime normal. I-am dat dieta speciala de la Hills si orez fiert cu legume si carne de vita si tratament RX Zyme vreo doua luni. I-am repetat analizele si i-au iesit valorile normale. Medicul veterinar mi-a recomandat sa trec inapoi pe hrana normala (Royal Canin Maxi Adult) pentru ca nu ar fi bine sa il tin pe dieta permanent (si cam mult pentru buzunarul meu, ce-i drept). Acum vreo trei luni am tot citit despre Orijen si i-am luat un sac. Nu stiu daca are legatura si proteina prea multa l-a dat peste cap, desi am vorbit cu veterinarul inainte si mi-a zis ca nu i-ar face rau, dar iar a inceput sa vomite. Acum trei zile insa a vomitat de patru ori intr-o seara, iar ultima data spuma era un pic roz, banuiesc ca avea sange. Nu a mancat nimic de pe jos pentru ca il scot tot timpul cu botnita. Ii dau metoclopramid si ranitidina. Si scaunul e foarte inchis la culoare, am inteles ca indica hemoragia. Luni o sa ma duc cu el la ecografie la clinica Facultatii de Medicina veterinara. Mi s-a recomandat sa-l caut pe domnul dr. Mario Codreanu si sper sa reusesc sa-l prind pe dumnealui sa-i faca ecografia. Va rog, daca puteti sa-mi dati sfaturi in legatura cu mancarea, ce gresesc (nu stiu bojocul si oasele fierte in mancare daca ii fac bine, dar tare ii plac si nu mananca orezul doar cu legume). Stiu ca in primul rand conteaza ce spune medicul veterinar, dar vreau sa stiu daca a mai trecut cineva prin asta, care a fost diagnosticul si tratamentul. Sincer, nu prea mai am incredere in medici. Acum doi ani am pierdut un ciobanesc german de 9 ani care incepuse sa tuseasca, iar diagnosticele (si tratamentele aferente) au fost pe rand raceala, tuse de canisa (aveam un singur caine in casa!!!), tuse cardiaca, iar in urma unei radiografii la o clinica pretentioasa, bronsita acuta, cord marit si ciocuri pe coloana. Urmatorul medic mi-a zis ca el in afara de coaste si vertebre nu vede nimic pe radiografie si m-a trimis la UMF. Cainele meu avea metastaze multiple la plamani si intr-o saptamana a murit. Nu vreau sa mai trec prin acelasi lucru si cu acest caine. Amandoi au fost, respectiv sunt, copiii mei. Va multumesc in primul rand ca ati avut rabdarea sa cititi, dar m-am mai descarcat si eu!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #20 on: November 18, 2011, 04:45:04 PM » |
|
Orijenul are un procent mare de grasimi si proteine si nu e suportat de toti cainii. Catelul meu a a vut scaune cam moi de la Taste of the Wild si l-am trecut inapoi pe Royal. Celalalt catel avea diaree de la Acana puppy large breed in schimb ii mergea bine cu Taste. Ca sa numa compliccu sapte tipuri de hrana le dau amandurora Royal si vad ca nu au nici o problema, nu vomita, nu au diaree. Nu spunca Royalul e cel mai bun, vreau sa accentuez ca fiecarui caine ii prieste un anumit tip de hrana. Incazulcainelui tau, e clar ca are o sensibilitate la ficat sicred ca ar trebui sa te orientezi catre bobite cu grasime si proteina mai putina. Ai putea incerca Artemis sau altceva care sa nudepaseasca 13-14% grasimi. O perioada sa-i dai dieta intestinal si un protector hepatic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andrakris
Newbie
|
 |
« Reply #21 on: November 18, 2011, 06:24:07 PM » |
|
Sa vad ce imi zice la ecografie. Daca va trebui sa stea pe dieta speciala, asa o sa facem, numai sa ii fie lui bine. Sper sa nu fie ceva mai grav.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
steffy
Hero Member

Tod von Bismack
|
 |
« Reply #22 on: January 24, 2012, 09:58:39 AM » |
|
si Tod vomita cam o data pe saptamana sau 2 saptamani numai dimineata , spuma alba, foarte rar galbena. mananca RC german shepherd junior si cate 2 pulpe de pui dezosate pe zi sau o pulpa si 150 gr ranze si inimi de pui.ii mai dau iaurt sau branza de vaci. are pofta de mancare e extrem de jucaus. inca nu ma alarmez ca se intampla destul de rar sa vomite dar ma intreb de la ce oare? mananca zilnic acelasi meniu dar vomita la o saptamana sau doua...ma gandesc ca nu-i de la mancare....
|
|
|
|
|
|
In viata nu e important sa ai carti bune, ci sa le joci bine pe cele pe care le ai.
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #23 on: January 24, 2012, 12:20:57 PM » |
|
Poate ar fi bine sa-i dai doua mese pe zi. Eu am incercat sa-l trec pe cainele meu la o masa pe zi si incepuse sa vomite suc gastric care este un lichid incolor, vascos. Daca e cu galben e cu bila si nu ar fi rau sa-i faci niste analize la ficat, mai ales daca e trecutde 5 ani dar fiindca spui ca ii hrana junior banuiesc ca are sub un an. Incearca cu alt tip de hrana sa vezi daca mai vomita.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #24 on: January 24, 2012, 03:33:07 PM » |
|
Din cate stiu eu Tod are 7-8 luni si nu cred ca poti sa treci inca la o singura masa pe zi, dar "freddy25" are dreptate ca problema pare a fi de la bila. Deci..., cred ca ar trebui sa consulti un medic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
steffy
Hero Member

Tod von Bismack
|
 |
« Reply #25 on: January 24, 2012, 05:04:47 PM » |
|
Tod are 4 luni jumate' si mananca 3 mese pe zi. suntem foarte atenti cu alimentatia lui. spuma galbena vomita rar...cred ca o singura data a vomat intr-o luna. spuma alba la vreo 2 saptamani..numai dimineata. ma gandesc ca poate si de la par... ca am vazut si cateva fire de par in ea. el tocmai si-a schimbat blana si i-a cazut mult puf( de ala de bebe)  . il periem da na....se mai linge si el
|
|
|
|
|
|
In viata nu e important sa ai carti bune, ci sa le joci bine pe cele pe care le ai.
|
|
|
ral_uk
Newbie
|
 |
« Reply #26 on: January 24, 2012, 05:09:26 PM » |
|
Eu cand am avut problemele alea cu voma l-am trecut in final pe Purina Pro Plan Athletic (miel si orez) si nu a mai vomitat nici macar o data de atunci. Recent, cand i-am schimbat mancarea de junior cu cea de adult am zis sa mai incerc Acana, ca totusi e mai buna calitativ, si i-am luat un sac de Pacifica, dar nu o mananca cu foarte mare placere, trebuie sa i-o combin mereu cu orez si morcovi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andrakris
Newbie
|
 |
« Reply #27 on: January 25, 2012, 02:38:26 PM » |
|
Eu am fost cu Thor la ecografie si mi-a zis ca are gastrita, sa ii dau cel putin doua mese pe zi, dimineata un pansament gastric si seara carbune medicinal, dar tot vomita. Acum am renuntat la mancarea uscata definitiv. II dau doar orez fiert cu legume si carne de vita si vad ca ii merge bine, nu mai vomita. Am mai cumparat o punga de Hills ID gastro-intestinal pentru cazuri de urgenta majora, dar pana acum m-am straduit sa ii dau doar orez.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ral_uk
Newbie
|