Forum ciobanesc german
March 13, 2013, 09:45:34 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: voma galbena  (Read 5395 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ral_uk
Newbie
*

« on: November 02, 2010, 03:34:30 PM »

Eric al meu are 7 luni acum si din cand in cand, dimineata, vomita spuma galbena, ca si cum ar fi bila. E posibil sa aiba probleme cu ficatul de la varsta asta?!?

Pe la 3 luni, cu toate ca nu tusea, doctorul l-a suspectat de traheita si mi-a zis sa-l urmaresc daca incepe sa tuseasca si sa vomite mancarea. Si dupa vreo saptamana si ceva a inceput sa vomite din cand in cand mancarea si apoi sa tuseasca. I-am facut tratamentul pt gat si parea sa-i fi trecut. Dar apoi din cand in cand a tot continuat sa vomite partial mancarea, uneori nedigerata alteori mai digerata.
Ultimele 2 dati nu a mai vomitat mancarea, ci doar spuma galben deschis. Si in ultima luna nici nu prea mai vrea sa manance, face mofturi si nu mananca nici jumate din portia de Acana recomandata zilnic.

Stiu ca pt a sti sigur va trebui sa-i fac niste analize de sange, dar ma gandeam ca poate cineva avizat, cum e Ariana, are o idee despre care ar putea fi cauza, ca sa stiu la ce sa ma astept.
Almagheddon
Jr. Member
**

« Reply #1 on: November 03, 2010, 12:24:13 AM »

vomita dupa ce mananca sau pot sa treaca si ore intregi pana sa vomite?
salvanim
ral_uk
Newbie
*

« Reply #2 on: November 03, 2010, 02:55:45 PM »

Pot sa treaca mai multe ore, ultimele dati a mancat seara si a vomitat dimineata cred ca de-aia a vomitat doar spuma, nu si mancarea pt ca deja se digerase.
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #3 on: January 29, 2011, 04:04:26 PM »

Kara de o saptamana vomita dimineata inainte de masa o spuma galbuie(o zi da una nu),in timpul acesta am hranit-o cu Orijen,branza de vaci neasarata si de 2 ori/saptamana oase de vita fierte. Medicul mi-a prescris Redigest(uz uman,supliment alimentar natural) si sa-i elimin o saptamana oasele; ati mai folosit acest produs? Multumesc
ral_uk
Newbie
*

« Reply #4 on: January 29, 2011, 05:37:15 PM »

Eu nu am auzit de Redigest. Dar si eu tot Orijen ii dadeam. Am intrebat medicul si mi-a spus ca Orijen cum e foarte concentrat ii creeaza aciditate si ca de-aia vomita din cand in cand.
Acum i-am cumparat Purina Pro Plan cu miel si orez, sa vedem cum merge.
freddy25
Hero Member

« Reply #5 on: January 29, 2011, 05:57:15 PM »

Nu are legatura cu ciobanestii germani ci cu cainii in general. Anul trecut am salvat o catelusa de talie mica, am sterilizat- si fiindca nu a dorit-o numeni a ramas la mine. I-am dat sa manance royal canin miniadult, dupa 3 zile a inceput sa vomite exact ca si catelul tau, apoi i-am cumparat proplan mini. La fel a inceput sa vomite. Abia dupa ce am trecut-o pe acana si apoi pe artemis mini nu a mai avut nici un fel de probleme. Deci sfatul meu, schimba-i orijenul si da-i alta hrana cu grasimi mai putine. Voma aia galbena e un semnal de alarma pentru ficat. Nu degeaba ti-a dat vet-ul redigest: fiindca e si un protector hepatic.
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #6 on: January 29, 2011, 11:45:35 PM »

Mai merg o saptamana cu Orijen si cu tratament,vad cum se prezinta si apoi ii combin mancarea deoarece am cumparat 1 sac Orijen...Ms
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #7 on: February 02, 2011, 10:45:39 AM »

Kara de o saptamana vomita dimineata inainte de masa o spuma galbuie(o zi da una nu),in timpul acesta am hranit-o cu Orijen,branza de vaci neasarata si de 2 ori/saptamana oase de vita fierte. Medicul mi-a prescris Redigest(uz uman,supliment alimentar natural) si sa-i elimin o saptamana oasele; ati mai folosit acest produs? Multumesc
Iata ca au trecut cateva zile de cand ii administrez Redigest,i-am scos oasele din alimentatie si o hranesc cu Hills. Blanoasa mea se simte bine,blanita a inceput iarasi sa-i luceasca si citind prospectul medicamentului naturist am observat ca are rol in protejarea ficatului,de aici mi-a venit ideea ca ar fi bine sa-i administrez o cura de cateva zile Redigest cand ii fac deparazitare interna o data la 3 luni. Ariana,ce parere ai? Multumesc!
Sorina
Hero Member

Bellezza

« Reply #8 on: February 02, 2011, 10:47:00 AM »

Iata ca au trecut cateva zile de cand ii administrez Redigest,i-am scos oasele din alimentatie si o hranesc cu Hills. Blanoasa mea se simte bine,blanita a inceput iarasi sa-i luceasca si citind prospectul medicamentului naturist am observat ca are rol in protejarea ficatului,de aici mi-a venit ideea ca ar fi bine sa-i administrez o cura de cateva zile Redigest cand ii fac deparazitare interna o data la 3 luni. Ariana,ce parere ai? Multumesc!
Ar puteas sa vomite si din cauza maduvei din oase.

”Cand cainii potriviti ajung la oamenii potriviti nici o rasa nu se poate compara cu ciobanescul german.”-Joan Hustace Walker
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #9 on: February 14, 2011, 10:27:17 AM »

Iata ca m-am bucurat doar cateva zile de evolutia ei buna deoarece in momentul in care s-a terminat cura de Redigest,hranind-o doar cu Acana,Hills,Orijen(le-am incercat pe toate pe rand) ea tot voma. Sfatul crescatorului de unde am luat-o pe Kara a fost sa-i dau o perioada doar mancare gatita deoarece hrana uscata pe care i-am dat-o are prea multa proteina si din cauza proteinei a vomat. De o saptamana o hranesc doar cu mancare gatita si nu am probleme cu ea. Totusi o masa/zi doresc sa-i dau hrana uscata si chiar nu stiu ce as putea sa-i dau pentru a nu mai avea probleme cu ea.
dann
Newbie
*

Bleck Nizza Hund

« Reply #10 on: February 14, 2011, 04:05:34 PM »

Orijenul are prea multa proteina, asta scrie peste tot, pe dogfoodanalysis scrie clar ca nu se recomanda pentru pui.
Da-i o mincare uscata cu o cantitate rezonabila de proteina, pina in 30%, se gasesc destule, si la acelasi pret cu orijenul.
Rasa este predispusa la probleme cu ficatul din pacate, asa ca trebuie atentie mare la papica.
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #11 on: February 15, 2011, 10:17:04 AM »

Orijenul are prea multa proteina, asta scrie peste tot, pe dogfoodanalysis scrie clar ca nu se recomanda pentru pui.
Da-i o mincare uscata cu o cantitate rezonabila de proteina, pina in 30%, se gasesc destule, si la acelasi pret cu orijenul.
Rasa este predispusa la probleme cu ficatul din pacate, asa ca trebuie atentie mare la papica.
De acord cu tine,si atunci de ce naiba s-a mai inventat Orijen pentru juniori? ca sa-si umble ei buzunarele si sa ne imbolnaveasca animalele?
dann
Newbie
*

Bleck Nizza Hund

« Reply #12 on: February 15, 2011, 10:30:12 AM »

Daca ai un caine care este foarte activ, tinut intr-o curte mare, si eventual si intr-o clima rece sau foarte rece, atunci nu are probleme, si e chiar recomandat sa-l hranesti cu o mincare de genul.
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #13 on: February 16, 2011, 10:12:23 AM »

A mea sta in apartament si miscare face cam 2 ore/zi. Deci maxim 30% proteina?
dann
Newbie
*

Bleck Nizza Hund

« Reply #14 on: February 16, 2011, 10:17:26 AM »

Da un ochi pe aria de alimentatie si vezi acolo ca s-au discutat toate treburile astea, apoi arunca-ti un ochi pe goagal si vezi ce contine fiecare dintre mincarurile care te intereseaza, si ce parere au alti posesori care au incercat-o.
Nu iti poate spune nimeni care este mincarea cea mai buna pentru catelul tau, tu trebuie sa o gasesti.
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof