Forum ciobanesc german
October 17, 2016, 09:23:01 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7   Go Down
  Print  
Author Topic: vom Haus Barder (reloaded)  (Read 14340 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« on: November 11, 2010, 01:26:35 PM »

Cu asta am inceput....a fost primul pas.
DA, e Iff....nu se putea altfel.

Va voi povesti, cu placere, istoria canisei noastre, chiar daca activitatea ei e, inca, intrerupta.

* Vom Haus Barder (B).jpg (36.01 KB, 640x363 - viewed 218 times.)

* Vom Haus Barder (A).jpg (38.83 KB, 640x363 - viewed 206 times.)

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #1 on: November 11, 2010, 06:36:52 PM »

La Campionat CNCG 2010, un prieten vechi, cu care am colaborat, vazuse , pe forum, ca vreau sa m-apuc, din nou, de caini....

"Hai Liviule, hai. Daca tu te-apuci de caini, castigam toti...."
M-a pus pe ganduri....cred ca nu realizeaza ca e extrem de greu sa "prind" altul ca Iff.....ca doar la el se putea gandi....

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #2 on: November 16, 2010, 12:37:11 AM »

Dupa inchiderea oficiala a expozitiei de catre Remus, mi-am permis sa ma adresez Domnului Helmut Buss.
I-am multumit pentru ca l-a "gandit" pe Iff, in numele meu si al tuturor care au fost multumiti de montele cu el.
M-a aprobat cand i-am spus ca "l-am combinat" cu o fiica de Karly, de unde au venit Afra si Alma, doua reproducatoare de succes.
Din pacate ambele cu teste HD, ED, DNA SV facute de mine in Germania, dar fara selectie SV.
Alma a plecat de la noi mica, iar la Afra , Sorin a apucat sa obtina cu ea doar BH.
Pe Afra am vandut-o lui Lucian Rivis, cand avea peste 2 ani.

Am luat bani frumosi pe ea, dar , sincer, m-a durut ca mi-a cerut doar pedigree-ul.........dosarul ei, cu atatea arbitraje la expozitii interne CAC, CACIB, club CNCG si externe SV, SAS.
Acum ma bucur......dosarul ei face parte din istoria canisei mele.

Pe Afra am primit-o inapoi fara bani acum 2 ani de la Luci....are 9 ani si sta in boxa de langa cea a taticului Iff....ieri am scos-o la plimbare impreuna cu un fiu de-a lui Iff de  1 an si 5 luni si de un nepot din el de 5 luni.
Cu Ramona si fiul ei, ne-am plimbat 2 ore pe digul Muresului in Deva, privind cainii liberi si facand planuri de viitor....

vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #3 on: November 16, 2010, 02:01:15 PM »

M-a pus pe ganduri....cred ca nu realizeaza ca e extrem de greu sa "prind" altul ca Iff.....ca doar la el se putea gandi....
E greu , daca nu chiar imposibil!Dar merita sa incerci!Cu un caine produs de o canisa romaneasca!
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #4 on: November 18, 2010, 07:26:23 PM »

Dam intr-o discutie, Vifore, de genul
"Cine-a fost intai....OUL SAU GAINA ?"
Ti-am promis, in 2013 "ne batem" ....dar in punctaje IPO, tu cu CG lucrat de tine, eu cu CG lucrat de mine.

BATI PALMA, VIFORE ?

Si inca un pariu.....tot in 2013 "te bat" , tot la punctaje IPO, cu o femela vom Haus Barder (pregatita de Sorin Sasu) si tu cu o VIFOR (pregatita de cine vrei tu)

Fiecare pariu, pe cate o lada de bere. Cine pierde, da lada.
Ca tot n-am ajuns sa bem vreo bere, vreodata, noi doi.

INTRI LA PARIU ?
E cu martori, tot forumul.

vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #5 on: November 18, 2010, 08:10:01 PM »

De Afra mea, voi incerca sa ma "leg" in viitorul canisei mele.
Bine-nteles ca n-a pus-o bine, Luci, in pozitie.......

* SG Afra vom haus barder.jpg (23.81 KB, 449x339 - viewed 251 times.)

vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #6 on: November 18, 2010, 08:37:39 PM »

Daca prima monta dintre
Iff von Laerchenhain   si  Xenia vom Haus Zieglmayr a iesit atat de buna, am repetat monta....n-au iesit femele, doar el:
Dux vom Haus Barder   -   SG 116 la BSZS 2004 Karlsruhe, dupa care l-am vandut in USA

* VV Dux vom Haus Barder.jpg (41.95 KB, 450x372 - viewed 268 times.)

vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #7 on: November 18, 2010, 09:57:04 PM »

Asta e toata istoria canisei "von Haus Barder"....scurta, de doar 2 ani....2001 -2003.
END of STORY

vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #8 on: November 20, 2010, 07:12:31 AM »

E greu , daca nu chiar imposibil!Dar merita sa incerci!Cu un caine produs de o canisa romaneasca!

Da, Vifore....imi dau toata silinta, catelul, la 5 luni, e MULT mai promitator decat era Iff....se numeste

Hiff von Haus Barder   fiu de Fray van Pavora (Vegas - Pakros sus, Yasko - Ursus jos) si
                                           Afra von Haus Barder (Iff - Hoss sus, Karly jos)

si daca el se joaca impreuna cu

Google (Kimm) von Hutweide   fiica de Furbo von Hutweide (Furbo - Quenn sus , Esko - Karly , jos) si
                                                            Hilla von Hutweide   (Hill - Huppy sus , Quando - Flex , jos )

....si amandoi au supertemperament si caracter....
....si daca Bardar nu crede ca ghinionul displaziei il va lovi la cei doi, riscul ei fiind de maxim 10 %, avand in vedere ca amandoi au
Xenia von Haus Zieglmayr, importata de el ca fiica de Karly , care a indreptat fronturile si a imbunatatit angulatiile anterioare Huh

....vei intelege ca atunci cand cei 2 vor avea conditii de reproductie S. V. si Bardar va face monta , in curtea lui, va va bate cu ........produsii              "vom Haus Barder" de va va "suna apa-n cap"....voi, astia, cu monte la VA-uri.... Not Worthy....chiar daca va vinde puii la juma' de pret.....

Vifore, cine si ce promoveaza....
Pe vremuri , Romano Alma se batea cu Afra vom Haus Barder....isi imparteau, frateste, locul 1.
In primavara, Hiff (Iff de Hunedoara  Laughing)  se va bate , pe clasa, tot impartindu-si locul 1 cu masculasul tau importat din Italia..

Fa-ma sa inteleg....Cand ne "vom bate" la locul 1, un(o) "vom Haus Vifor" cu un(o) "vom Haus Barder"  Grin

vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #9 on: November 20, 2010, 09:09:37 AM »

Din respect pentru Cezar, care a gandit extraordinar aceasta monta, (si-i multumesc)....PRIMA LUI MONTA
Hilla x Furbo......nu am luat prima alegere femele.Am luat-o pe a doua......(Dani , dupa ce Cezar a murit, a luat-o la el pe Hilla gestanta de la Anca (@anja). Poate confirma ca din cele 4 femele, cea ramasa la Anca e prima alegere.
Neagra, micuta, iute, temperament si....nu in ultimul rand, FENOTIP.

Am vrut sa o iau si mi-o retine pana maine si pe prima...
Dar nu-i corect, trebuie sa dau sansa si altui cresccator sa foloseasca ...gandirea si studiul lui Cezar.
Daca ar fi trait, acest cuib ar fi purtat numele lui de canisa....asa, e .... HUTWEIDE.

Pretul ei este de 1.200,-eur.(parinti, bunici, toata lumea SELECTIONATI SV (Kia - Ungaria), doar Afra vom Haus Barder...doar BH....TOT PEDIGREE-ul ADN VERIFICAT SAU VERIFICABIL SV (toti au facut testele HD, ED, ADN la SV-Germania)

Merita oare ?  Daca Wenke von Bad Boll(din Campionul Mondial VA 1 Ober Bad Boll) a costat, cu tot cu drum, TOT ATAT ?

Info parinti,  Hilla x Furbo  pe  www.hutweide.ro

vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #10 on: November 20, 2010, 09:32:45 AM »

http://www.pedigreedatabase.com/german_shepherd_dog/search.html?string_in=Furbo+Hutweide&index_in=All&results_in=10

FURBO

http://www.pedigreedatabase.com/german_shepherd_dog/search.html?string_in=Hilla+Hutweide&index_in=All&results_in=10

HILLA

Dorinta lui Cezar era sa le duca in expo, sa le selectioneze SV, sa le reproduca.....
Asta va fi conditia Ancai pentru viitorul proprietar !!!

vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #11 on: November 20, 2010, 10:27:58 AM »

Vifore, cine si ce promoveaza....
Pe vremuri , Romano Alma se batea cu Afra vom Haus Barder....isi imparteau, frateste, locul 1.

Doar odata Liviule, Iasi 2002, in rest,......avantaj Alma, asa e in tenis! Grin Grin
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #12 on: November 20, 2010, 10:29:32 AM »

E-adevarat, Vifore !

vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #13 on: November 20, 2010, 10:32:00 AM »

imbunatatit angulatiile[/b] anterioare Huh

Fa-ma sa inteleg....Cand ne "vom bate" la locul 1, un(o) "vom Haus Vifor" cu un(o) "vom Haus Barder"  Grin

Eu am inceput deja, am o" von Vifor", fara haus Liviule, Gloria!Bafta!
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #14 on: November 20, 2010, 10:35:59 AM »

Hiff von Haus Barder   fiu de Fray van Pavora (Vegas - Pakros sus, Yasko - Ursus jos) si
                                           Afra von Haus Barder (Iff - Hoss sus, Karly jos)

Prea mi-o luasem in cap si Doamne Doamne tocmai a decis :

Acum 10 minute puiutul a iesit de la Cabinetul lui Marius Nedelcu, din Deva.
Avea doar "unul" coborat, l-a cautat pe celalalt si....NU E !!!
Va ramane cainele de suflet al Ramonei si se va numi RIFF....cium al striga ea, de cand era bebe.....

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7   Go Up
  Print  

Jump to: