k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #15 on: November 22, 2010, 11:02:25 AM » |
|
Cand a murit "cainele de capatai" Alma, anul trecut am fost cu totii intr-o mare depresie, inclusiv Rucar, care devenise o leguma dupa disparitia ei. Starea de dinainte si-a recaptat-o de abia dupa ce a aparut Toia, si nu permanent. Prima faza a fost de a-i lua locul, locul din dormitor, de langa patul alor mei, locul de sub patul meu, de unde nu a mai putut sa iasa fiindca era mai mare decta Alma ca si gabarit, a inceput sa fie el cel vigilent la straini, la zgomote, dar toate astea treptat. Probabil ca l-a ajutat ca toata atentia ce era indreptata spre 2 caini, i-a revenit lui. Oricum, imediat dupa moartea Almei am schimbat regulile, ne-am zis ca ne ofera destule si ca merita si mai multa atentie si afectivitate. Tot cam de pe atunci Rucar a capatat un obicei de care nu a mai scapat, vine dupa plecare noastra de acasa si linge pernele. Pe Toia a vrut s-o manance cand a vazut prima data, noroc ca ea nu s-a speriat si s-a dus tinta peste galagia lui, ceea ce probabil l-a impresionat.
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
Lexy
Newbie
|
 |
« Reply #16 on: November 22, 2010, 09:10:57 PM » |
|
Ne-am hotarat ca in cel mai scurt timp sa ii aducem un tovaras, stiu ca ideal ar fi ca sa-i umplem timpul, sa-i ocupam mintea dar din pacate nu avem suficient timp liber pentru asta. Numai week endurile si doua trei ore pe zi nu ajung. Cand venim de la munca de obicei dupa 6 seara, parca nici nu se mai bucura ca odinioara, vine ne saluta scurt si se reinstaleaza in pragul dormitorului. Ma intrebam daca are vreo importanta sexul viitorului catel?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Almagheddon
Jr. Member

|
 |
« Reply #17 on: November 23, 2010, 12:39:46 AM » |
|
Daca e pui nu ar trebui sa aiba importanta pentru ea, decat pentru voi : eventuale imperecheri nedorite in caz de mascul. Puiul nu are hormoni sexuali ca sa fie percepit ca mascul sau femela. Cred totusi ca la cat e de geloasa trebuie luate masuri de precautie si prezentat puiul dupa o retea de protectie si lasati separati pana se obisnuieste cu el. Altfel va fi doar un pranz ca oricare altul... Eu as incerca sa i'l prezint prima oara pe teren neutru sa vad cum reactioneaza cu el. Agresiva / non agresiva ? Se joaca / nu se joaca ? Indiferenta ? Il miroase macar ? Chiar si cu un buzunar plin de ceva bun care ii place ei daca e receptiva la mancare: de cate ori e calma in prezenta puiului ii indes ceva bun sub nas, si asta repetat repetat repetat pana asociaza prezenta puiului cu o recompensa pozitiva. Sta calma si se uita la pui ? Ceva bun sub nas. Il miroase calma ? ceva bun... Il accepta langa ea ? Ceva bun si laudata cu glas calm.. si tot asa. Maraie ? Un tipat scurt si va indepartati de langa ea.. (Eu am doua femele.. La o femela matura am adus un pui femela fara nici o problema. De abia dupa 1 an incep sa isi faca ele probleme de teritoriu dar un pic prea tarziu ca sa fie dispute intre ele, deja s'au acomodat si prea acomodat. Probleme am avut cand am pus impreuna 2 femele mature.. dar am trecut peste ele in vreo luna de scandaluri infinite.)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Te0
Sr. Member

Ziggy
|
 |
« Reply #18 on: December 01, 2010, 02:46:52 AM » |
|
Probabil va accepta puiul dar daca nimeni nu are timp de educatia puiului (EU) cred ca puiul va invata de la Alexia si ii va copia modul de viata si asta v-ar dubla problemele. Eu unu as aborda ,,metoda Cezar`` (care la  meu a dat rezultate fara lesa facuta lat si pusa sus) dar sunt sigur ca exista si alte metode eficente. Cred ca ar ajuta niste poze sunt multi pe forum care stiu sa ,,citeasa`` un caine din poze, poate putem ajuta. Va uram succes si tineti-ne la curent PS cred ca Cezar ar fi spus ceva de genul: ...,,nu se mai bucura ca odinioara``, pentru ca nu mai are incredere ca voi o protejati. Ar trebui sa o provocati cat mai mult ca sa vada ca nu o sa lasati sa i se intample nimic rau daca iese la plimbare daca se joaca cu alti caini ....
|
|
|
|
« Last Edit: December 01, 2010, 02:58:15 AM by Te0 »
|
|
|
|
|
Lexy
Newbie
|
 |
« Reply #19 on: December 21, 2010, 10:02:28 AM » |
|
Am incercat sa-i caut un puiut, mi-as fi dorit tot un ciobanesc german, dar nu am gasit nici unul sa mi-l pot permite, in schimb de doua zile a reaparut acel maidanez, de care in urma cu cinci ani a fost indragostita lulea si spre surprinderea mea l-a acceptat fara nici o ezitare. Nu mi-a venit sa cred ca revederea a fost atat de lipsita animozitati, s-au comportat de parca nu ar fi fost despartiti niciodata. De doua zile mi-am recapatat cateaua de altadata aproape. Spun aproape pentru ca seara se cere in casa si doarme tot in pragul usii de la dormitor pentru ca "Romeo" pleaca sa cutreiere satul in timpul noptii, singul lucru care ma deranjeaza este ca el se intoarce undeva intre orele 4 si 5 dimineata cand trebuie sa ma scol si sa-i dau drumul fetei afara. Dar este OK numai sa fie ea fericita.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Almagheddon
Jr. Member

|
 |
« Reply #20 on: December 21, 2010, 08:57:25 PM » |
|
Ma bucur sa vad astea !! Cu timpul poate o sa puteti sa ii aduceti un tovaras stabil si nu un romeo hai-hui care poate sa plece oricand sau poate cine stie, se stabileste definitiv romeo si fac casa impreuna  Nebanuite sunt caile dragostei !!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piciorus2002
|
 |
« Reply #21 on: December 24, 2010, 12:44:00 AM » |
|
Am incercat sa-i caut un puiut, mi-as fi dorit tot un ciobanesc german, dar nu am gasit nici unul sa mi-l pot permite, in schimb de doua zile a reaparut acel maidanez, de care in urma cu cinci ani a fost indragostita lulea si spre surprinderea mea l-a acceptat fara nici o ezitare. Nu mi-a venit sa cred ca revederea a fost atat de lipsita animozitati, s-au comportat de parca nu ar fi fost despartiti niciodata. De doua zile mi-am recapatat cateaua de altadata aproape. Spun aproape pentru ca seara se cere in casa si doarme tot in pragul usii de la dormitor pentru ca "Romeo" pleaca sa cutreiere satul in timpul noptii, singul lucru care ma deranjeaza este ca el se intoarce undeva intre orele 4 si 5 dimineata cand trebuie sa ma scol si sa-i dau drumul fetei afara. Dar este OK numai sa fie ea fericita.
Si eu ma bucur pentru ea! daca voi nu aveti timp liber banuiesc ca-i era greu dar cu un tovaras langa ea clipele de depresie vor fi uitate! Nici eu nu-i pot oferi lui Oskar mai mult de o ora pe zi si uneori nici aia...si-i vad ochii rugatori cerand putina joaca...Compensez cum pot,daca intr-o zi n-a avut parte in una din urmatoarele...va avea dublu  !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lexy
Newbie
|
 |
« Reply #22 on: May 16, 2011, 05:32:54 PM » |
|
Lexy a mea si-a recapatat bucuria de a trai. De cand v-am scris ultima oara Romeo este tot la noi, a ramas un golan incurabil, pleaca cand vrea si vine cand vrea. dar fata mea este fericita. Nu prea isi mai doreste sa doarma in casa, se mai intampla dar rar si in general cand amorezul nu este prin preajma. Acum a aparut alta problema, a intrat fata in calduri si s-a infaptuit. Intrebarea mea este daca pentru ea avand in vedere ca in iunie face 7 ani, mai este indicat sa fete mai ales ca este pentru pentru prima oara, si daca nu ce ar trebui sa fac sa nu pastreze sarcina. Actul in sine a avut loc azi. Nu doresc sa-i periclitez sanatatea in nici un fel. Daca nu am putut avea pui de la ea pana acum, nu imi doresc in mod deosebit acest lucru avand in vedere varsta ei.
Va multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Almagheddon
Jr. Member

|
 |
« Reply #23 on: May 16, 2011, 05:43:17 PM » |
|
De ce nu intrebati un veterinar ? Din cate stiu e mai indicata prevenirea decat repararea... Orice veterinar v'ar spune ca daca cateaua e in sanatate nu exista pericole pentru o fatare ci mai degraba pentru un avort... Intre timp tineti pe romeo departe pentru ca se vor mai imperechea si puii vor fi mai multi. Monitorati'o cu ecografii si vizite la veterinar nu cu intrebari pe forum... Dupa fatare , la sfatul veterinarului, sterilizati'o sau ingrijiti'va sa o tineti separata in perioada de calduri.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Almagheddon
Jr. Member

|
 |
« Reply #24 on: May 16, 2011, 05:56:48 PM » |
|
Si inca ceva foarte important: in caz ca optati pentru un avort, luati in consideratie si depresia post-avort pe care o sa o aiba cateaua (tinand cont de trecutul ei depresiv destul de recent...). Un avort ii tulbura hormonii si o pierdeti iar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #25 on: May 16, 2011, 06:12:52 PM » |
|
Si nu in ultimul rand, daca ramane gestanta si pastrati sarcina, va trebui sa asigurati puilor un camin si conditii de viata bune pana pleaca spre noua casa(hrana de la 3 saptamani, deparazitari si macar primul vaccin-niste cheltuieli totusi insemnate, pe masura septelului). Cautarea stapanilor e cea mai dificila parte, succes!
|
|
|
|
« Last Edit: May 16, 2011, 06:16:08 PM by Ariana »
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Lexy
Newbie
|
 |
« Reply #26 on: May 16, 2011, 08:31:19 PM » |
|
Eu nu am probleme cu cheltuielile pe care le implica un set de pui, nici cu asigurarea unor conditii bune, ca toti din familie dam uneori mai multa atentie nevoilor cainilor decat alor noastre, e drept ca va fi greu sa plasez niste metisi, dar ne asumam si acest lucru. Eu imi faceam probleme pentru varsta nu chiar tanata al fetei mele pentru prima fatare, e un caine sanatos bine intretinut dar nu se poate numi tanara. Medicul ei la un moment dat mi-a sugerat ca el nu recomanda fatari dupa varsta de 6 ani. Nu m-am gandit neaparat nici la avort, nu vreau sa o traumatizez in nici un fel, m-am gandit mai degraba la un soi de <second day pill> fiind totul atat de proaspat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lexy
Newbie
|
 |
« Reply #27 on: July 17, 2011, 10:48:18 AM » |
|
Dupa o gestatie care a decurs normal, ieri la ora 8:30 a m intrat in travaliu, prima nascuta a fost o fetita sanatoasa si mancacioasa, dupa care la doua ore a venit pe lume un baietel care cu un pic de ajutor este in viata si bine acum. De la acest punct lucrurile s-au complicat au intervenit pauze foarte lungi intre pui, tot acest timp a fost asistata de un veterinar, care periodic ii facea cate o injectie pentru stimularea contractiilor. Dupa fiecare injectie mai iesea cate un pui dar morti toti. Ultimul cel de al 7-lea a iesit azi dimineata la ora 9:00. La ora 12 avem programare la cabinet pentru o ecografie, si Doamne fereste pentru o cezariana daca este cazul. A fost nefavorabil si faptul ca fata noastra si-a ales week endul sa fete Va rog sa ne tineti pumnii ca totul sa mearga bine. Cei doi puiuti nu ii vom da la adoptie ci am hotarat sa-i pastram noi noi. Daca ne ajuta D-zeu sa se faca bine fata, ne-am asigurat ca acest incident sa nu se repete, deoare ce l-am castrat pe Romeo, imi pare rau ca nu am facut-o mai devreme.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|