Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro
|
 |
« Reply #15 on: January 15, 2011, 06:13:22 PM » |
|
deoarece reteta cu 1/3 carne,orez,legume este depasita.
De ce este depasita? Pentru ca a fost publicata inainte sa apara mancarea uscata?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #16 on: January 16, 2011, 11:17:19 AM » |
|
Deoarece 30% din hrana trebuie sa contina proteina restul celelalte,cereale,legume etc. O cantitate prea mare de proteina la junior talie mare accelereaza ritmul de crestere si pot aparea probleme la articulatii. Eu una nu-i dau cartof si paine absolut deloc,dar fiecare il hraneste cum considera ca e mai bine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro
|
 |
« Reply #17 on: January 16, 2011, 11:40:29 AM » |
|
Deoarece 30% din hrana trebuie sa contina proteina restul celelalte,cereale,legume etc.
1/3 * 100 = 33.(3)% carne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crazywind
Newbie
|
 |
« Reply #18 on: January 16, 2011, 03:03:06 PM » |
|
Bine, carnea are si apa, dar nu uita ca si cerealele contin proteine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro
|
 |
« Reply #19 on: January 16, 2011, 03:14:26 PM » |
|
Si carnea contine undeva la 20% proteine doar. Deci pentru un caine de 30 kg ar fi nevoie cam de 400g de carne pe zi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #20 on: January 16, 2011, 05:40:37 PM » |
|
Credeti ca in 20 de ani cainele s-a transformat in alta specie , cu alte nevoi nutritionale? Tot caine e si cartea despre care vorbeam a fost scrisa de profesionisti. Vreau sa va amintesc ca in anii 70-80 nu era tiparit orice "neica-nimeni". Dupa aceste sfaturi mi-am hranit primii mei caini si nu au avut diaree decat o data cand in loc de carne( fiindca nu am gasit) le-am dat splina. Blana stralucea, erau vioi si sanatosi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brunodm
Hero Member

Bruno del Gringo
|
 |
« Reply #21 on: January 16, 2011, 11:31:48 PM » |
|
Nu cred ca e depasita,doar sa le proportionezi mai bine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivana0
Full Member

ALMA
|
 |
« Reply #22 on: January 17, 2011, 08:46:26 AM » |
|
vreau sa va zic cum procedez eu cu mancarea si rog sa ma corecteze cineva daca gresesc undeva.  mea nu se prea omoara dupa hrana uscata dar o masa pe zi ii dau hrana uscata si 2 mese mancare gatita de mine. O data la 2-3 zile fac mancare intr-o oala mai mare de unde ii fac portiile zilnice. Mancarea contine carnita, legume, orez si cartofi dar in fiecare portie pun si 2 felii de paine. Vreau sa zic ca mananca cu f mare pofta. E ok sau trebuie sa schimb ceva?Eu nu am invatat-o cu carne cruda dar nici oasele fierte nu i le dau ci doar carnea de pe ele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #23 on: January 17, 2011, 10:22:32 AM » |
|
Din cate stiu cartoful se digera foarte greu din cauza continutului ridicat de amidon si produce fermentatii in intestinul gros iar painea se da uscata si in cantitati mici din aceasta cauza eu nu-i dau nici paine nici cartof. In schimb eu ii dau oase de vaca mari fierte de 2 ori/saptamana deoarece contin calciu,ii curata dintii,intareste musculatura si-i merge bine cu ele,nu se constipa. In afara de Acana i-am dat si eu 1 luna mancare gatita si am constatat ca nu-i mai merge asa de bine ca atunci cand ii dateam doar hrana uscata,parul numai este asa lucios,face mai des scaune moi si-i cade parul mai mult;asta pentru ca nu reusim sa-i proportionam corect hrana gatita.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #24 on: January 17, 2011, 11:06:36 AM » |
|
Oasele se dau crude din cate stiu eu. Atentie, insa, ca pot da constipatii sau diaree.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Te0
Sr. Member

Ziggy
|
 |
« Reply #25 on: January 17, 2011, 12:22:34 PM » |
|
orezul se poate inlocui cu paste fainoase din cate stiu eu.
|
|
|
|
|
|
,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
|
|
|
ivana0
Full Member

ALMA
|
 |
« Reply #26 on: January 18, 2011, 11:20:41 AM » |
|
fara a parea ironica vreau sa zic ca am citit pe aici ca f multe alimente sunt interzise dar ma intreb daca cg au un alt metabolism sau corpul lor asimileaza mai greu alimentele decat alti caini?Pt ca eu mai am un caine de vanatoare care are 13 ani si inca se tine bine si credeti-ma ca nu am umblat dupa el cu bunatati cum fac cu lupoaica, a mancat la viata lui paine si oase de tot felul si nu are nici pe dracu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #27 on: January 18, 2011, 12:22:49 PM » |
|
Ca si la oameni fiecare organism e altfel. Nu cred ca tine de rasa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #28 on: January 18, 2011, 02:39:54 PM » |
|
Draga Ivana,noi incercam sa vedem ce este mai bine pentru blanosii nostrii,asa cum ai spus si tu foarte multi au trait cu paine si oase insa este un risc pe care fiecare ni-l asumam si stii ca mai bine previi boala decat s-o tratezi. Parerea mea. Si acesta este un motiv in plus pentru care intram pe acest forum,pentru a nu face greseli cat mai multe si pentru a invata din experienta altora,altfel ne hraneam animalutele dupa ureche...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Te0
Sr. Member

Ziggy
|
 |
« Reply #29 on: January 18, 2011, 03:21:15 PM » |
|
Din cate stiu eu CG-i sunt mai pretentiosi, in rest, depinde de rasa si de organismul fiecarui subiect. Al meu, de exemplu, a primit o jumatate de mic de la un destept si s-a scarpinat ca nebunul 3 zile; In schimb unchiul meu are 2 maidanezi care au mancat cam tot ce le-a incaput in gura, asta incluzand mancare de pisici, un tub plin cu medicamente, papuci, o zgarda antipurici, o bucata sanatoasa de canapea, etc si nu au avut nimic, unul din ei avand acum vreo 11 ani (celalalt e mai mic) dar astea sunt extremele.
|
|
|
|
|
|
,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
|
|
|
|