|
ulck
|
 |
« on: April 19, 2006, 04:23:35 PM » |
|
De la inceput vreau sa precizez ca sunt adeptul hranei profesionale. Am lansat acest topic pentru ca exista unele produse naturale cu un efect binefacator asupra organismului canin. Spre exemplu eu folosesc urzicile, uscate si faramitate adaugate ca un praf peste mancare. Aduc un aport important de vitamine si mai important de minerale cu un efect vizibil si asupra blanii. De altfel se intrebuinteaza in acest mod si in alimentatia cailor din acelasi motiv. Uitam sa precizez ca efectul este si mai evident atunci cand sunt recoltate cu samanta cu tot. astept si alte idei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #1 on: April 19, 2006, 06:54:40 PM » |
|
eu le dau fetelor mele mere taiate in felii micute si morcov. Morcovul de regula il rad peste portia de boabe, sau il amestec (tot ras) cu galbenus de ou, cam 2 morcovi la saptamana.
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #2 on: April 19, 2006, 07:16:19 PM » |
|
Galbanus de ou, coji de ou pisate marunt, fructe, miere de albine.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #3 on: April 20, 2006, 09:34:31 AM » |
|
Sa incercam sa fim ceva mai specifici. Undeva pe un alt topic era data o reteta zilnica de tratament cu coji de oua pentru aportul lor de calciu. Incep cu mine, asadar. Reteta cu urzicile inseamna dupa experienta mea o lingura rasa de urzici maruntite. Il aplic mai ales pe timp de toamna - iarna. Ca idee de dezvoltat, un crescator de cg mi-a recomandat uleiul de masline adaugat peste granule de doua ori pe saptamana cate o lingurita. spunea ca accentueaza culoarea roscata a robei. Eu nu cred. Voi ce stiti ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #4 on: April 20, 2006, 09:53:47 AM » |
|
Eu stiam ca uleiul de masline da luciu parului, deci culoarea roscata, daca o are, ar putea deveni mai stralucitoare. Dar daca nu o are? Am vazut undeva o catelusa superba de CG, crescuta cu Friskies, cu o pigmentatie minunata, ca si conformatia de altfel, pe care stapanii o tin de paza la curte, ce pacat. Pe al meu l-am tinut cu mancare premium, cu suplimente pentru par, cu morcovi rasi, etc., dar mamica lui e negru-galben si tatal negru-roscat, asa ca daca n-are, n-are... sanatos sa fie!
|
|
|
|
|
|
Leader of a screwed-up pack
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #5 on: April 20, 2006, 11:12:16 AM » |
|
Corect. Sanatos sa fie ca asta-i cel mai important.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #6 on: April 20, 2006, 11:41:11 AM » |
|
Voi chiar credeti ca daca de maine va schimbati regimul alimentar vi se schimba culoarea parului ? Intradevar pe timpul verii parul se deschide la culoare dar eu cred ca acesta este o reactie de adaptare la temperaturile mai ridicate.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #7 on: April 20, 2006, 12:29:35 PM » |
|
Ce nu face omul pentru a avea un cg mai roscat? Apropo de asta am aflat ca in Ungaria sunt cativa specializati in a sampona cainele inainte de expozitie si obtin un roscat impecabil. Dar asta nu tine de topic. Revenind la produse naturale care pot fi folosite in alimentatia canina cu rezultate bune vreau sa recomand uleiul de porumb. Daca e de buna calitate (ma refer la cel din comert) da rezultate bune (nu pentru culoarea roscata). Dupa cate stiu eu contine omega3 si omega6. Eu personal administrez mai ales pe timp de iarna cam 2-3 lingurite pe saptamana. Nu exagerati totusi, trebuie urmarita si consistenta scaunului. administrarea depinde si de hrana industriala folosita.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #8 on: April 20, 2006, 12:58:48 PM » |
|
Reteta hrana carnasiere folosita de mine : 2-3 kg carne tocata (resturi animale nu carne de mici) 3-4 kg faina de porumb Fierte si amestecate .
Cainii mei se simt foarte bine cu acest fel de hrana, singurul impediment fiind pe timpul verii faptul ca fermenteaza foarte repede.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #9 on: April 20, 2006, 06:39:06 PM » |
|
Din cate stiu eu prin fierbere se anihileaza in mare parte elementele active din hrana. N-ai avut probleme cu eczemele ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #10 on: April 20, 2006, 07:40:10 PM » |
|
Din cate stiu eu prin fierbere se anihileaza in mare parte elementele active din hrana. N-ai avut probleme cu eczemele ?
Nu am avut asemena cazuri pana acum si folosesc reteta asta de asta vara. Numai carnea se fierbe. Faina de porumb se opareste putin. Se opreste focul de sub vas in momentul in care se adauga faina.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #11 on: April 23, 2006, 10:32:54 AM » |
|
MORCOV RAS MIERE (cu orez)
din cate stiu, betacarotenul este responsabil pentru accentuarea nuantei rosii in roba; exista si prin farmacii, in diverse forme, dar noi o preferam pe cea naturala (tot vreo 2 morcovi pe saptamana);
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #12 on: April 26, 2006, 12:19:25 PM » |
|
Si eu folosesc morcovii in alimentatia cg. Nu neaparat pentru roba roscata, mai mult pentru vitamine. Am observat ca alimentatia cu hrana profesionala oricat de superpremium ar fi de obicei este carentata in privinta vitaminei C, care se oxideaza in timp chiar daca este sintetizata in granule. Se vede asta dupa unele simptome care apar, in special urdorii mai consistenti atunci cand nu adaugam vitamine naturale o perioada mai indelungata. Uleiul de peste este o alta sursa de vitamina A pe care o folosesc, mai mult pe perioada de iarna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krystalon
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: July 17, 2006, 07:22:03 PM » |
|
mi-a zis cineva de curand, si am si citit pe undeva, dar nu mai stiu sigur pe unde, ca taratzele sun f bune pt caine.. cineva da taratza la caine sa manance, si-mi zice ca ajuta la digestie, si are multe alte efecte benefice.. inca nu am incercat acest experiment.. stie cineva ceva de kestia asta??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #14 on: July 18, 2006, 06:28:24 PM » |
|
Am auzit si eu de utilizarea taritelor in alimentatia cainilor. Nu cred ca au valoare nutritiva mare. S-ar putea sa ajute la digestie. Altceva n-as sti sa-ti spun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|