Buna dimineata/zi/seara,
numele meu este Teo si am un

(fara pedigree nu stiu daca e corcit sau nu si sincer nu imi pasa) pe nume Ziggy.
povestea mea:
pe scurt: Am 26 ani, sunt din Bucuresti, lucrez la o pensiune turistica in Busteni si vreau un caine fericit.
detaliat: nu cred ca e asa important sau on tpic: :-)
povestea lui:
pe scurt: are 1 an jumate- doi, dupa veterinar, 4 dupa unii care l-ar sti dinainte sa-l iau eu, salvat de la unii care isi bateau joc de el, fara probleme majore de sanatate.
detaliat: am iesit in curtea pensiunii intr-o seara, acum aprox o luna, si l-am vazut pe imblanitul intr-o stare execrabila ascuns sub gratar, tremurand de frica. I-am dat o bucata de paine sa vad reactia si mi-a dat prima lovitura: a inghitit-o nemestecata si a inceput sa se invarta si sa ,,planga`` de fericire, lovitura doi: am incercat sa il mangai (folosind abordarea The Dog Whisperer-caini speriati) si m-a lasat dar tremura in ultimul hal. Deja ma gandeam sa il pastrez dar am incercat sa fiu obiectiv: ,,nu am experienta in a creste caini, situtia financiara in momentul asta nu e stralucita (caini nu traiesc doar cu dragoste) si in plus e un caine frumos de rasa (mai mult sau mai putin) sigur il ia cineva, il duc mai incolo ii dau ceva de mancare si va fi ok``... Doar ca dupa ce i-am pregatit mancare si apa am vrut sa il mai mangai o data inainte sa plecam doar ca de data asta nu am mai fost atent la abordare si m-a capsat de doua ori lovitura 3 si ko... atunci mi-am dat seama ca mi-am luat caine

stiam ca un caine agresiv in zona aia (ca in majoritatea satelor si oraselor mici) este ademenit cu mancare prins si spanzurat de primul copac de catre betivii orasului care rad, pun o manea si mai iau o gura din spirtul ala amestecat cu aspirina si imbuteliat ca tuica.
Am dat si de stapanul lui cand ne intorceam de la veterinar, la cateva zile dupa ce l-am luat, si am aflat ca de fapt cainele era al lui si citez: ,,sa rupt sarma cu care era legat da-i iau lant %$#%$#
* ca o data la luna rupe cate o sarma, ,,CAN`` MISCA ACASA @$#@##$
* CA TE OMOR %$#$@
* `` ,,Can`` (Ziggy) baga coada intre picioare si incepe sa se tarasca (la proriu) spre acest ,,domn``, imbracat intr-o salopeta de lucru jegoasa din care atarnau niste dalti si o sticla de polar (votka), un tras scurt si calm de lesa l-a adus pe directia cea buna (inapoi si sezi). In urma unei conversatii (timp de gandire) am aflat ca Ziggy fugise cu o zi inainte sa il iau eu (veterinarul mi-a spus ca la halul in care e, otita, paraziti etc,probabil e abandonat de cineva de vre-o doua saptamani). Primul lucru am vrut sa il bat pana se taraste ca Ziggy dar cainele MEU s-a asezat langa mine si a inceput sa-l maraie pe ,,mester`` si mi-am dat seama ca nu ii pot controla pe amandoi deci am incercat o abordare mai pt nivelul lui:
,,Bre, io am crezut ca l-a pierdut cineva nu stiam ca e al tau si l-am dus la veterinar in ploiesti ca era in ultimul hal si ala a anuntat protectia animalelor si au zis ca daca il prind pe stapan il baga la parnaie ca a lasat rasa periculoasa pe strada, dosar penal, astea... si daca ti-l dau tre` sa ii anunt, ca mi-au luat datele de pe buletin si tre sa vin cu noul proprietar si iese tiganie ca se vede ca te stie cainele ca na.. tu l-ai hranit... io zic asa.. dau si eu o sticla de votka ca asa se face cand primesti un caine si lasa-l la mine ca daca afla aia de la politia animalelor ca a fost al tau si eu stiam si nu le-am zis ne dau astia bratari la amandoi.
raspuns: ,,bine mah ce ^%^%&
* mea ca esti baiat de treba, da... votka aia o dai si tu acuma nu ma iei cu.....``

,,da bre normal mergem acum.....``
Si asa mi-am luat eu un superb

si un bun prieten...
* injuratura de rigoare Imi cer scuze de introducerea un pic mai stufoasa dar nu vreau sa primesc comentarii gen ,,daca nu te pricepi/permiti/etc de ce ti-ai luat caine`` (ideie cu care sunt de acord dar nu cred ca se aplica in cazul de fata)
Am gasit multe informatii utile pe acest site dar unele probleme nu au fost dezbatute sau nu am dat eu peste topicul respectiv.
1 ce mancere imi recomandati si ce gramaj/de cate ori pe zi avnd in vedere ca

este mai slab cu 5-6 kg decat ar trebui, avea 33 din 40 acum a mai luat vre-o 2kg, ne plimbam 2-3 ore pe zi cu role/bicicleta si bugetul ne permite ceva la 15-18 ron kg.
2 ii si gatesc dar nu sunt sigur ca o fac bine: orez cu ficat/carne de pui, morcov, mazare, ardei + ca sa ne rasfatam cate un os de vita o data la 2-3 zile. stiu ca pe forum sunt opinii diferite despre barf/crantanele dar m-am hotarat sa ii dau si gatita deci va rog sa ma ajutati cu o lista cu ce i-as mai putea pune in mancare si in ce proportii si sa imi respectati decizia.
3 stiu ca spalatul cu sampon prea des dauneaza dar daca mergem in tarcul de caini dupa ploaie, furam 1-2 kg de noroi, cum nu stam afara ca e frig si nu avem companie trebuie ajuns la un compromis. Eu l-as spala doar cu apa calduta da mi-e sa nu fac vreo prostie

E ok sau exista vre-un sampon pt spalari dese?
4 dupa ce ajunge la o greutate decenta cum ii pot intari un pic musculatura?
5 in urma vizionari pozelor vre-un sfat?
6 e normal sa mormaie?

7 maicamea tocmai si-a ,,luat`` un maidanez imperial

de 3 luni si a ramas fara mancare (ca ii luase taica-miu pedigree (ca e cel mai bun a vazut el la tv

) si s-a servit ziggy din el fara sa vad la timp asa ca maidanezii (fff slabi) de la cateva strazi de mine au crezut ca a venit craciunul cand am varsat sacul de graunte in fata lor

) si nu stiu ce crantanele sa ii iau, vreo ideie?
Vom aprecia ori ce sfat primit si va multumim anticipat
Ziggy & Teo