Forum ciobanesc german
November 09, 2011, 03:39:06 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Carne pentru catei  (Read 799 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
rux_anda
Sr. Member

« on: December 27, 2010, 10:27:23 PM »

Am si eu o nelamurire. Nu stiu cat sa-i dau catelului meu sa manance pe zi. Are 6 luni, greutate nu stiu (nu-i nici gras, nici slab), inaltime greaban 56 cm.
El mananca zilnic 3 mese cu oase vita+ficat vita+arpacas/orez+ legume+ acana puppy amestecate, si peste, veterinarul mi-a zis sa ii dau gratar de inima de vita mai slab facut "cat palma de mare friptura". Acum asta poate sa insemne de la 200 la 500 gr.  El manaca acum aproape 500 g pe zi numai inima de vita. Mi se pare mult, cantitativ nu pare.
Ii mai dau si nutrivet si aplazyl. El nu e gras deloc, ma gandesc ca daca ar manca prea mult s-ar vedea. Pe de alta parte, nici nu vreau sa-i distrug ficatul.
Rog pe cineva cu mai multa experienta sa ma sfatuiasca. Atasez si o poza in care i se vede cat de cat silueta.
Multumesc anticipat!

* 22122010(002).jpg (103.04 KB, 550x600 - viewed 108 times.)

The first step to better times is to imagine them.
rux_anda
Sr. Member

« Reply #1 on: December 29, 2010, 04:36:56 PM »

In primul rand mi-am dat seama ca am postat gresit, in loc de Alimentatie am postat in Anatomie. Rog pe cineva sa mute topicul. Multumesc.
In al doilea rand inca mai astept orice parere in legatura cu ce am scris mai sus.. Multumesc!

brunodm
Sr. Member

Bruno del Gringo

« Reply #2 on: December 30, 2010, 03:55:29 PM »

daca ii dai Acana de ce te mai complici si cu mancare ?
eu unul ii dau un mic supliment zilnic(orez/arpacas,carne pui/vitasi legume)doar ca sa-l pacalesc cu medicamentatia pe care o refuza,in rest Royal Canin german shipard jr (si aici parerile sun impartite,dar vad ca lui ii merge bine)
rux_anda
Sr. Member

« Reply #3 on: December 30, 2010, 06:47:33 PM »

Am citit mult despre mancare uscata. Si cred, ca pentru o persona care nu are foarte mult timp, cea mai buna alegere e mancarea premium. Totusi nu cred ca hrana uscata poate depasi vreodata, din toate punctele de vedere, mancarea gatita. Decat poate ca e echilibrata si nu trebuie sa iti mai bati capul. Avand in vedere ca a avut un inceput mai greu m-am hotarat sa ii dau mancare gatita pana la un an si apoi sa il trec doar pe hrana uscata.
Cred ca proteina aia bruta pe care o manaca el din carne e oarecum calitativ mai buna decat cea prelucrata si pusa in granule. Si eu mi-am hranit cainii cu hrana uscata, e comod, are de toate, fara multa mizerie, fara sa stai sa gatesti in fiecare zi, sa te duci dupa carne la cateva zile. E comod, dar cred ca daca ar fi sa aleg din hrana uscata si mancare gatita gata facuta de altii pe care doar sa o cumpar, tot mancarea gatita as alege. Dar, pentru ca nu da nimeni mancare gatita la punga, realizez ca tot la hrana uscata am sa ajung.
Revenind, ca am deviat putin, as vrea totusi cat ii dau mancare gatita, sa ii dau echilibrat si aici am ceva dificultati si nu prea stiu cat sa ii dau. Asa ca daca are cineva vreo idee, sau mai multa experianta, rog sa impartaseasca. Multumesc!   

brunodm
Sr. Member

Bruno del Gringo

« Reply #4 on: December 30, 2010, 09:27:33 PM »

iti fac eu mancare la punga,ma apuc de afacere Wink
rux_anda
Sr. Member

« Reply #5 on: December 30, 2010, 11:37:35 PM »

Ok. Dar vezi ca eu sunt cam tipicara, trebuie facuta dupa reteta proprie, da?  Laughing

brunodm
Sr. Member

Bruno del Gringo

« Reply #6 on: December 31, 2010, 11:23:19 AM »

Ok,clientul nosru,stapanul nostru.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora