radu10
Newbie
|
 |
« on: January 06, 2011, 12:29:54 AM » |
|
Ati cumpara un caine fara Pedigree? In opinia mea, mi-amcam pierdut increderea in acest Pedigree pentru ca si cu el am avut chiar 2 caini care au suferit de diferite probleme,pe care medicul veterinar mi-au spus ca au fost genetice.Cainii au fost amndoi luati din Pet Shop-uri din capitala.si aveau pedigree tip A de care se spune ca sunt caini fara probleme genetice si fara parinti care au mai montat cu alti caini din acel pedigree.Povestea asta s-a petrecut acum 7 ani. Cum ne putem feri de cainii cu probleme genetice? Sincer nu mai am incredere deloc in aceste Pedigree0uri.Cainii sunt dusi in show-uri ca sa castige concursuri si sa aiba cat mai multe titluri in palmares,ca sa faca bani mai repede crescatorii. Deci?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro
|
 |
« Reply #1 on: January 06, 2011, 03:48:51 AM » |
|
Cainii au fost amndoi luati din Pet Shop-uri
Trebuia sa ii iei de la un crescator direct, si nu de la pet shop. Foarte multi caini vanduti la vitrina sunt rezultatul imperecherii necontrolate de catre unii samsari si nu sunt intretinuti deloc corespunzator. Nu m-ar mira ca acele acte sa fi fost chiar false.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
radu10
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: January 06, 2011, 10:20:33 AM » |
|
Ideea e in primul rand de incredere ca nici unele canise, nu fac vreo paranteza sau ceva,indiferent de rasele pe care le cresc ,au ajuns sa is bata joc de rase pentru bani.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #3 on: January 06, 2011, 05:01:08 PM » |
|
pedigree tip A de care se spune ca sunt caini fara probleme genetice si fara parinti care au mai montat cu alti caini din acel pedigree
In nici un pedigree nu se spune asa ceva, ca acei caini sunt fara probleme genetice. Consangvinizarile sunt mai stranse sau mai indepartate dar nici acest lucru nu garanteaza sanatatea. Din start, niste pui vanduti in petshop trebuie sa iti dea de banuit...ori e un crescator iresponsabil care a dorit sa scape de pui si i-a vandut mai ieftin in petshop ori sunt afaceristi/sfarnari de caini care cu asta se ocupa, aduna pui si-i revand in petshop-uri. In ambele cazuri ultimul lor gand este selectia sanatoasa a rasei, testele de displaziei sau alte boli genetice. Din fericire in Romania exista acum canise/crescatori care cresc in primul rand din pasiune aceasta rasa, o fac cu multa daruinta si responsabilitate. Cainii reproducatori sunt testati si chiar daca se intampla sa exista unele probleme de sanatate grave neprevazute multi crescatori iau inapoi puiul sau il inlocuiesc. Totul este sa alegeti un crescator responsabil, sa studiati problema, sa-i vizitati canisa/cainii, sa va ghidati in primul rand dupa calitate per ansamblu, caracterul produsilor anteriori, rezultate, recomandari de la alte persoane care au achizitionat pui de la acesti crescatori, disponibilitatea crescatorului in relatia cu noul proprietar, etc. Fiind mai atenti la detalii si lasand comoditatea la o parte veti reusi sa evitati afaceristii care "aduc orice rasa la comanda, cu sau fara pedigree" si astfel riscul sa achizitionati un catel cu probleme scade simtitor.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
paulapaula13
|
 |
« Reply #4 on: January 06, 2011, 07:40:59 PM » |
|
Mai multe sfaturi de acest gen sunt bine venite. Cat mai des, prin cat mai multe mijloace. Asa, poate ajung cat mai multi sa inteleaga, ca alegerea unui prieten  , presupune un dram de intelepciune si un munte de pasiune.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piciorus2002
|
 |
« Reply #5 on: January 07, 2011, 12:49:39 AM » |
|
Ati cumpara un caine fara Pedigree?
Nu! dar l-as adopta daca indeplinesc conditiile sa-l cresc. Daca respectivul caine e CG atunci DE 2 ORI NU! dar l-as adopta cu draga inima (idem mai sus). In opinia mea, mi-amcam pierdut increderea in acest Pedigree pentru ca si cu el am avut chiar 2 caini care au suferit de diferite probleme,pe care medicul veterinar mi-au spus ca au fost genetice.Cainii au fost amndoi luati din Pet Shop-uri din capitala.si aveau pedigree tip A de care se spune ca sunt caini fara probleme genetice si fara parinti care au mai montat cu alti caini din acel pedigree.
Vezi comentariul pertinent al Arianei la care as mai adauga: cainii rasa pura (cu pedigree sau fara) sunt oricum mai sensibili in fatza bolilor decat cei 'impuri'. Cum ne putem feri de cainii cu probleme genetice?
Nu ne putem feri.Pedigree-ul e totusi o garantie ca problemele intampinate sunt mai putine si relativ cunoscute. Cainii sunt dusi in show-uri ca sa castige concursuri si sa aiba cat mai multe titluri in palmares,ca sa faca bani mai repede crescatorii.
Titlurile castigate aduc bani crescatorului dar totodata si mai multa siguranta cumparatorilor ca acesta STIE ce vinde.Ca banii sunt mai multi si/sau vin mai repede e o binemeritata rasplata pentru munca lui. Intr-o tara normala crescatorul care vinde fara contract,minte cumparatorul sau promite marea cu sarea ajunge rapid sa creasca orice numai caini nu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Te0
Sr. Member

Ziggy
|
 |
« Reply #6 on: January 17, 2011, 06:08:35 PM » |
|
Daca este vorba de un ,,pet`` eu votez pt adoptie, cat despre cumparatul din pet shop, un search ,,puppy mills`` pe google imagini va va ajuta mai mult decat parerea mea. http://www.google.ro/images?q=puppy+mills&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=ro&tab=wi&biw=1280&bih=610
|
|
|
|
|
|
,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
|
|
|
pacifistul86
Full Member

Spike
|
 |
« Reply #7 on: May 02, 2011, 11:05:36 AM » |
|
Va relatez o intamplare din data de 01.05.2011 povestita de cumnatul meu endyx ( http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?action=profile;u=4721) , locatia Oradea, targ de animale. Fiind acolo din alte motive a dat peste un domn care vindea catei de  . avea vreo 5 iar varsta era de 7 saptamani dupa spusele respectivului proprietar. Unul dintre ei era cu spatele lasat iar unul avea urechile perfect ridicate. Problema incepe abia acuma...pretul lor fiind de 250 Euro cu pedigree sau 200 Euro fara pedigree facut de el dar cu posibilitatea scoaterii de catre noul proprietar.... La o intrebare simpla adresata "domnului respectiv" referitoare la linia din care provin catei, "show" sau "lucru" , dansul a raspuns ca sunt din linie "buna"... catei erau la targ fara mama lor, neputand verifica datele referitoare la originea cateilor... Doua nelamuriri se nasc aici : - se poate scoate pedigree si de altcineva in afara de crescator? - credeti ca domnul respectiv este un sarlatan?
|
|
|
|
|
|
"Prea multi oameni mici cu orgolii mari" Membru A.R.C.G
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #8 on: May 02, 2011, 11:37:57 AM » |
|
-NU(in mod normal)!
-Mai mult ca sigur, nu este un crescator serios de Cg, in cel mai bun caz un inmultitor de 2 parale interesat numai de castig. Nici un crescator de Cg nu-si va vinde cateii la targul de animale.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
huby
|
 |
« Reply #9 on: May 02, 2011, 11:39:12 AM » |
|
eu personal nu as cumpara din targ un caine cu mai mult de 150 de lei. pentru siguranta cainele trebuie cumparat de la un crescator recunoscut. daca imi cumpar un caine ca sa imi pazeasca o curte sau ceva de genul asta nu as cumpara un caine de show, cred eu ca de cele mai multe ori sunt lipsiti de nerv. Votez pentru cainele cu acte de provenienta linie de lucru. Vreau sa spun totusi ca la liniile de lucru nu sunt multe oportunitati de achizitie.( ma intereseaza ciobanescul german tip vechi bicolor )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #10 on: May 02, 2011, 02:08:15 PM » |
|
eu personal nu as cumpara din targ un caine cu mai mult de 150 de lei. pentru siguranta cainele trebuie cumparat de la un crescator recunoscut. daca imi cumpar un caine ca sa imi pazeasca o curte sau ceva de genul asta nu as cumpara un caine de show, cred eu ca de cele mai multe ori sunt lipsiti de nerv. Votez pentru cainele cu acte de provenienta linie de lucru. Vreau sa spun totusi ca la liniile de lucru nu sunt multe oportunitati de achizitie.( ma intereseaza ciobanescul german tip vechi bicolor )
Si atunci cum iti explici ca majoritatea cainilor de politie nu fac parte din cei de lucru?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pacifistul86
Full Member

Spike
|
 |
« Reply #11 on: May 02, 2011, 02:09:46 PM » |
|
Si atunci cum iti explici ca majoritatea cainilor de politie nu fac parte din cei de lucru?
Dar din ce cauza nu fac parte?
|
|
|
|
|
|
"Prea multi oameni mici cu orgolii mari" Membru A.R.C.G
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #13 on: May 02, 2011, 05:06:01 PM » |
|
A devenit o moda ca lumea sa spuna ca cei de show sunt fara nerv. Eu tot am amanat sa fac un filmulet cu femela mea (cum e moda la posesorii de lucru sa se mandreasca) pentru ca mi se pare aberant sa simt nevoia sa demonstrez o calitate pe care Cg-ul o are. Pana la urma insa, am sa ajung si la filmulet dar mi-e foarte la neindemana fiindca de fiecare data eu incerc s-o temperez cand face ca leul. De ce nu intrebati posesorii de Cg din linii de show (cu pedigree sau pui care se stie sigur ca provin din linie de show) - cred ca sunt destui pentru a face un sondaj - sa va spuna ei daca sunt sau nu multumiti de exemplarele lor, daca le satisfac asteptarile, daca ar vrea un exemplar mai energic si agresiv, daca fac fata in momentul acesta energiei pe care o degaja cainele si "nervului lipsa", daca nu de putine ori si-au corectat de mic cainele dorindu-l mai bland si "sa muste mai putin" in detrimentul "nervului", etc. Eu nu am facut nici 1 minut dresaj pro-agresivitate cu femela mea, cum se obisnuieste cu cei de lucru inca din fasa, si chiar si asa mi se pare cateodata ca ma lupt cu morile de vant, are un instinct de paza si vanatoare excelent, eu sunt foarte foarte multumita, daca ar fi si mai nebuna cred ca m-ar apuca dracii. Ca ea sunt foarte multe exemplare de show. Altfel...bineinteles ca fiecare isi lauda puiul in detrimentul celuilalt...insa mai mult in detrimentul liniei de show, linie care este mult mai utilitara decat ar vrea unii sa para. Mie imi plac foarte mult si exemplarele de lucru, imprima putere si sunt foarte frumoase dar si exemplarele mele ma incanta. Conteaza mult educatia, proprietarul si selectia exemplarelor reproducatoare in favoarea celor puternice, echilibrate, sanatoase...asta e valabil la orice rasa, linie...chiar si la oameni. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
huby
|
 |
« Reply #14 on: May 02, 2011, 08:06:00 PM » |
|
corect este ca in primul rand conteaza educatia, ce am spus este parerea mea pur personala, parere formata in timp, pote gresesc. ar fi interesant sa numere cineva cati caini linie de show si cati de lucru o sa partcipe la urmatotul ex de lucru care are loc la bucuresti acum in mai
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|