Forum ciobanesc german
October 16, 2016, 04:55:06 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Despre pedigree..  (Read 4634 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro

« Reply #15 on: January 26, 2011, 12:16:23 AM »

Pedigree-ul de tip A este oferit cainilor cu genealogia cunoscuta pe minim 3 generatii.

Pedigree-ul de tip B este pentru caini cu genealogia doar partial cunoscuta.

Pedigree-ul de tip C este doar un certificat de tipicitate.
Thara
Global Moderator

« Reply #16 on: January 26, 2011, 12:52:49 AM »

Credeam ca e valabil la toate tasele.Imi puteti da mai multe informatii?

Pentru CG nu se elibereaza pedigree tip B si implicit, nici C. Fie provine din parinti cu acte si atunci puiul poate primi pedigree, depinde de crescator/proprietar. Daca nu provine din parinti cu acte, nu are cum sa primeasca pedigree.
anisia
Hero Member

Nera & Ursu

« Reply #17 on: January 26, 2011, 11:05:08 AM »

Nu, nu prea ai inteles.  LOL Atat timp cat crescatorul este un om serios iar cumparatorul stie ce vrea, catelul va avea pedigree chiar daca pleaca din cuib fara pedigree in mana, pedigree care urmeaza sa fie eliberat de catre COR si inmanat proprietarului/ crescatorului prin intermediul Asociatiei chinologice. Faptul ca un proprietar nu stie despre ce este vorba nu inseamna ca nu are parte din vina.
Ok..multam..acum chiar am inteles.. Smiley

"Un singur cuvant adresat unui suflet, poate crea un intreg univers, care sa-l umple de lumina "
                                                ( Victor Hugo )
anisia
Hero Member

Nera & Ursu

« Reply #18 on: January 26, 2011, 11:28:00 AM »

.....Poate nu a declarat monta la asociatia chinologica, poate parintii nu au drept de monta.. Sau poate vinde pedigree-ul puiului tau altcuiva. ..

Din pacate, sunt ''crescatori'' care se ''murdaresc '' asa... Undecided

"Un singur cuvant adresat unui suflet, poate crea un intreg univers, care sa-l umple de lumina "
                                                ( Victor Hugo )
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #19 on: January 26, 2011, 11:39:21 AM »

ei sunt denumiti impropriu crescatori, de fapt sunt afaceristi, sfarnari de catei. Stiu doar sa monteze catelele(rasele la moda) si sa vanda puii la un "pret mai bun" fiindca asa cere clientul. De ce sa mai investeasca bani si timp in valoarea mamei( si monta tatalui) cand oricum majoritatea oamenilor ii cer catel fara acte iar mai multi bani oricum nu face cu puiul daca e "finisat" fiind bani deja investiti. Mai bine ii da la 100 euro si 4-5 saptamani, castiga o avere fara bataie de cap pe langa crescatorul serios. Daca clientii si-ar face temele si nu ar mai fi doritori care sa incurajeze aceste practici acesti afaceristi ar disparea. Insa intotdeauna vor exista doritori de catei "second hand" care vor incuraja aceste practici.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
stelu
Jr. Member
**

« Reply #20 on: February 11, 2011, 03:28:39 AM »

Draga mea Ariana pentru mine au contat foarte mult parerile tale. Asa ca te-as ruga, sa nu crezi ca incurajez samsarii. Nu am dat 100E pe catel si nici nu este second-hand.
           Daca stau bine sa ma gandesc intr-un timp chiar te conversai cu crescatorul respectiv.
         Nu vreau sa te superi, spun asta, pentru ca este aici printre noi, ne da lectii, are o canisa inregistrata si nu ar trebuii sa se preteze la asa ceva.
   Asa ca nu stiu daca este numit impropriu crescator. Se afla aici pe forum printre canise si nu numai. Il gasesti pe internet cu monte diverse, concursuri etc.
        De aceea m-a luat valul.
    Concluzia este ca blanosul meu nu este second -hand si i s-au luat drepturile fara ca el sa poata decide asta.

Chiar daca altii considera ca nu ai nici o valoare, pentru cainele tau tu esti centrul universului.
Ariana
Administrator

« Reply #21 on: February 11, 2011, 11:33:37 AM »

Eu am descris o realitate(o traim in fiecare zi, chiar si aici pe forum isca multe discutii aprinse), nu in mod special cazul catelului tau.  Nu am cum sa cunosc in realitate practicile tuturor "crescatorilor" iar de conversat "ma conversez" cu multa lume pe forum cu bune si rele. Daca te simti nedreptatita te rog din tot sufletul sa spui cine este si cine ti-a facut nedreptatea, cine ti-a inselat increderea si asteptarile mai ales ca din ce spui se pare ca ai platit pentru un catel cu pedigree(si chiar daca ai fi platit 1 leu dar ti s-a promis certificatul de origine trebuia sa fie corect), altfel cum putem opri aceste practici?

Imi cer scuze daca ti s-a parut ca m-am referit la tine si catelul tau, n-a fost intentia mea. Se vede cat il iubesti!
Cand am spus "second-hand" nu m-am referit la un suflet de catel(comunitari sau campioni sunt mult mai nobili decat noi)ci la perceptia omului cand anunta ca "nu am pretentii, nu ma intereseaza pedigree, doar sa fie curat/rasa pura"altceva nu-l intereseaza....caracter, sanatate...

medic veterinar
nelyy
Hero Member

« Reply #22 on: February 11, 2011, 12:09:24 PM »

Nu, nu prea ai inteles.  LOL Atat timp cat crescatorul este un om serios iar cumparatorul stie ce vrea, catelul va avea pedigree chiar daca pleaca din cuib fara pedigree in mana, pedigree care urmeaza sa fie eliberat de catre COR si inmanat proprietarului/ crescatorului prin intermediul Asociatiei chinologice. Faptul ca un proprietar nu stie despre ce este vorba nu inseamna ca nu are parte din vina.
Sincer nu cred ca ca un viitor proprietar de C.G. care"nu stie desprece este vorba" atata timp cat plateste o suma de bani ceruta la achizitionare, ar trebui sa plece de la un crescator ce se respecta cat de cat, fara toate informatiile necesare despre catelul sau si fara acte. Nu mi se pare normal sa te folosesti de nestiinta unor oameni ce iubesc aceasta rasa si se trezesc ulterior ca un C.G. din parinti cu acte de fapt "E FARA ACTE"? e strigator la cer si ced ca ar trebui spuse si numele acestor persoane aici, astfel s-ar feri oamenii sa achizitioneze pui de la acest gen de crescatori.

"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
Ariana
Administrator

« Reply #23 on: February 11, 2011, 12:40:02 PM »

Sigur ca e anormal sa profiti de nestiinta unor oameni, sa minti si sa inseli insa este un obicei destul de raspandit in jurul nostru in toate domeniile. Tocmai de aceea trebuie sa fim pregatiti(informati) atunci cand scoatem banul, cand facem o achizitie (mai ales a unui animal de companie pe viata), pentru a nu pica in plasa unor oameni fara scrupule.

medic veterinar
florin 70
Newbie
*

« Reply #24 on: December 28, 2011, 02:39:55 PM »

Daaca am cumparat cainele de la jandarmerie,cum pot sa mi dau seama daca este ciobanesc german sau metis?
florin 70
Newbie
*

« Reply #25 on: December 28, 2011, 02:43:22 PM »

scz pentru greseala gramaticala
Serba Costy
Sr. Member

« Reply #26 on: December 28, 2011, 09:20:18 PM »

Buna intrebare florin 70. Din cate stiu eu astia pe la politie si pe la jandarmi nu au caini cu pedigree. Aici la mine in Campulung Muscel a fost o unitate de jandarmi care de curand s-a mutat in alt oras si din cate stiu nu aveau caini cu pedigree si erau foarte buni si foarte destepti acei caini, poate mult mai buni decat unii cu pedigree!!!
florin 70
Newbie
*

« Reply #27 on: December 29, 2011, 12:37:26 AM »

este de culoare neagra pe spate,e foarte vioi,doar ca nu are linia aceea care vad ca se cam discuta pe aici,ma refer la linia de la spate sa fie curbata ,al meu are spatele drept si are ceva fire argintii la gat,de aceea am intrebat pentru ca am vazut ca exista diferenta intre el si ce am vazut pe acest forum
Olga
Hero Member

« Reply #28 on: December 29, 2011, 09:18:18 PM »

Daaca am cumparat cainele de la jandarmerie,cum pot sa mi dau seama daca este ciobanesc german sau metis?
daca l-ai luat,iubeste-l cu sau fara acte, acum   oricum nu mai conteaza
am avut doi din acelasi sistem,si pot sa-ti spun ca sunt caini adevarati, cu curaj, temperament,daruire pt stapan
sa-ti traiasca  Smiley Smiley
florin 70
Newbie
*

« Reply #29 on: December 30, 2011, 11:02:15 AM »

multumesc frumos,si ai tai iti urez sa fie sanatosi Smiley
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to: