Forum ciobanesc german
October 15, 2016, 06:00:19 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Despre pedigree..  (Read 4631 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
anisia
Hero Member

Nera & Ursu

« on: January 24, 2011, 04:10:56 PM »

M-am tot ''invartit'' printre temele de pe forum..si nu stiu unde sa intreb..Exista o varsta ( luni..? ) pana la care se poate elibera actul prin care se adevereste ca   are pedigree ??
Am gasit ''ceva''..care mi-a starnit curiozitatea....''Deci daca are pedigree,crescatorul de la care ai cupmarat puiul ti-l va da cand va fi emis. Daca nu l-ai luat direct de la crescator,ia-ti gandul de la pedigree.''....Acesta era un raspuns al cuiva , la intrebare despre cum poti obtine pedigree-ul catelusului.

Cum vine asta : ..''ia-ti gandul''..de la pedigree ? Poate actul a fost emis mai tarziu, si nu l-ai luat...e posibil sa nu-l mai primesti ?? Shocked

Eu cred ca daca are pedigree..cel de la care l-ai cumparat ti-l poate oferi..oricand..Gresesc ?
Sunt multi cu o mare experienta in acest domeniu..si indraznesc sa va intreb..Va rog frumos sa ma lamuriti..

"Un singur cuvant adresat unui suflet, poate crea un intreg univers, care sa-l umple de lumina "
                                                ( Victor Hugo )
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro

« Reply #1 on: January 24, 2011, 07:14:44 PM »

Crescatorul trebuie sa depuna o declaratie de monta si fatare la asociatia chinologica de care apartine prin care declara noul cuib fatat. Procesarea actelor dureaza ceva timp si se poate ca tu sa fi cumparat cainele inainte ca pedigree-ul sa fi fost emis. In acest caz crescatorul trebuia sa iti inmaneze o adeverinta de provenienta pentru caine cu care tu sa mergi ulterior la asociatia chinologica de care apartii pentru a ridica pedigree-ul.

Daca nu ti-a inmanat nici pedigree-ul nici adeverinta se poate ca acel crescator sa nu fi declarat monta iar puii sa nu fie inregistrati sau pur si simplu sa fi uitat sa o faca.
stelu
Jr. Member
**

« Reply #2 on: January 24, 2011, 11:32:59 PM »

Si in cazul in care crescatorul nu a declarat monta si puiul are parinti cu pedigree?
   Vrei sa spui ca puiul ,,are'' pedigree dar...,, nu are.''
     Adica... ironia sortii, ai fost faultat si in cazul asta multumeste cu ce ai. Undecided Undecided  Angry

Chiar daca altii considera ca nu ai nici o valoare, pentru cainele tau tu esti centrul universului.
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #3 on: January 24, 2011, 11:45:04 PM »

Si in cazul in care crescatorul nu a declarat monta si puiul are parinti cu pedigree?
   Vrei sa spui ca puiul ,,are'' pedigree dar...,, nu are.''
     Adica... ironia sortii, ai fost faultat si in cazul asta multumeste cu ce ai. Undecided Undecided  Angry

Da.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
stelu
Jr. Member
**

« Reply #4 on: January 25, 2011, 12:29:48 AM »

Angry   Partea proasta este ca isi spun crescatori si iubitori de cg si poate ca mai bine il luai de la ,,NEA FANE'' din coltul strazii si nu iti parea rau.
       Adica e foarte...... enervant, asta ca sa ma exprim frumos,sa afli ca nu mai poti face nimic si poate ca vor mai fi destui ca tine care vor pleca cu catelul acasa si-l vor indragii. Asa ca nu se mai pune problema sa-l returnezi.
       Si in felul acesta toata lumea este linistita. Nu este normal asa ,,DAR TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL''

Chiar daca altii considera ca nu ai nici o valoare, pentru cainele tau tu esti centrul universului.
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro

« Reply #5 on: January 25, 2011, 12:50:29 AM »

De aceea e bine sa te documentezi inainte un pic despre ce presupune un pedigree si un caine si de unde e bine sa-l achizitionezi.

Imi pare rau sa spun, dar e atat vina vanzatorului cat si a cumparatorului in acest caz. Ambii trebuiau sa-si dea interesul in a face lucrurile corect, sau macar unul din ei si nu se ajungea in situatia de a nu avea cainele pedigree. E atat treaba crescatorului de a acorda acte cainilor cat si a cumparatorului de a nu incuraja alte practici.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #6 on: January 25, 2011, 12:54:51 AM »

Intradevar, multi isi spun "crescatori" dar este o zicala la noi..." Nu e prost cine mananca 7 paini....e prost cine i le da".
Comportamentul lor este incurajat de cautatorii de chilipir, de cei care "n-au nevoie de pedigree" dar ulterior, vazand cat de frumos creste exemplarul cumparat isi schimba parerea, in final de cei care nu se informeaza despre Ce inseamna un Cg cu pedigree si ce implica acest lucru. Apoi afla ca pt. 100 euro in plus, poate nici atat puteau lua un catel cu acte in regula de la un crescator responsabil. Nu-i nimic, sanatos sa fie si cel achizitionat, la al doilea Cg nu se va mai repeta greseala!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
stelu
Jr. Member
**

« Reply #7 on: January 25, 2011, 01:27:37 AM »

Eu il iubesc oricum pe al meu, dar mi-ar fi placut sa nu aflu ca are...... dar nu...... are.
        Sa fie sanatos si sa ma bucur cat mai mult de el.

anisia
Hero Member

Nera & Ursu

« Reply #8 on: January 25, 2011, 03:19:57 PM »

Saru'mana mult de raspunsuri...tuturor.  Deci chiar este o problema..ca multe altele de altfel, in tara asta...
Nu prea mi se pare corect..Poate persoana care sa fi cumparat catelusul sa nu-si fi dat seama de aspect..necunoscand despre ''pedigree'' prea multe..dar crescatorul ? Asa cum ati spus..ar fi trebuit ( ..omeneste, zic eu ) sa-i fi eliberat o adeverinta cumparatorului..si daca n-a facut-o...asta e..iti iei adio de la expo, concursuri..si tot ce mai presupune ''pedigree''..Uf..
Deci ..intrebarea mea era pana la cate luni se poate obtine '' pedigree-ul'' catelusului..dar inteleg ca practic, o data ce-ai plecat cu el de la crescator ..FARA..nu-l mai pupi..cam asta e !..Nu-i corect deloc !..N-ai cu cine sa te ''certi''..sa-nteleg..n-are cum sa-ti faca dreptate nimeni.  Angry

"Un singur cuvant adresat unui suflet, poate crea un intreg univers, care sa-l umple de lumina "
                                                ( Victor Hugo )
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #9 on: January 25, 2011, 08:51:19 PM »

Nu, nu prea ai inteles.  LOL Atat timp cat crescatorul este un om serios iar cumparatorul stie ce vrea, catelul va avea pedigree chiar daca pleaca din cuib fara pedigree in mana, pedigree care urmeaza sa fie eliberat de catre COR si inmanat proprietarului/ crescatorului prin intermediul Asociatiei chinologice. Faptul ca un proprietar nu stie despre ce este vorba nu inseamna ca nu are parte din vina.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
VINCENT
Full Member

ARES

« Reply #10 on: January 25, 2011, 09:52:23 PM »

Dar cu acel pedigree de tip B, cum e?
freddy25
Hero Member

« Reply #11 on: January 25, 2011, 09:58:34 PM »

Am cumparat catelul la 8 saptamani, am facut un contract de vanzare cumparare in care se stipula ca vanzatorul adica crescatorul isi ia obligatia sa-mi trimita pedigree-ul in momentul in care il primeste si el  de la asociatie. Cand am fost sa cumpar catelul am cerut sa vad pedigree-ul parintilor, rezultatele la expo si declaratia de monta. Omul era un crescator serios si cu peste 20 de ani de experienta si intr-adevar dupa o luna am primit pedigree-ul si microcipul. Daca nu te-ai inteles cu el de la inceput ca vrei catel cu pedigree, e mai greu. Poate nu a declarat monta la asociatia chinologica, poate parintii nu au drept de monta. Sau poate vinde pedigree-ul puiului tau altcuiva. Dar nu am inteles un lucru: ai cerut sa ti se dea pedigree-ul puiului si te-a refuzat?
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #12 on: January 25, 2011, 09:59:06 PM »

Dar cu acel pedigree de tip B, cum e?
Nu este pentru ciobanesc german.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
VINCENT
Full Member

ARES

« Reply #13 on: January 25, 2011, 11:09:12 PM »

Credeam ca e valabil la toate tasele.Imi puteti da mai multe informatii?
VINCENT
Full Member

ARES

« Reply #14 on: January 25, 2011, 11:10:25 PM »

Rasele, scuze!
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: