Forum ciobanesc german
October 21, 2011, 10:30:42 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Ajutor!!!  (Read 1118 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
roxana06
Newbie
*

« on: January 30, 2011, 11:49:28 AM »

Buna sunt noua pe aici, si as avea nevoie de ajutorul, sfatul vostru..orice parere e binevenita..Am un ciobanesc german (lup) in varsta de 11 ani si de ieri dimineata se simte rau, in semnsul ca nu l-am mai vazut avand scaun si nici sa urineze, nu mai latra, in schimb bea foarte multa apa. Se aseaza cu dificultate in pozitia sezut , iar culcat sa nu mai vorbim. Am incercat sa merg la 2 cabinete medicale veterinare din oras, dar deoarece era sambata nici unul nu era deschis. De la unul din doctori am primit sfatul de a-i administra supozitoare, deoarece datorita varstei ar avea probleme cu reumatismul...Nu stiu ce sa cred.  O fi adevarat. Dar, in acesta dimineata i-am palpat burta si cam tot corpul, iar sub picioarele din spate, sau nu stiu cum sa explic mai bine, cand l-am atins a inceput sa schiaune. Sad
Ati patit vre-unul dintre voi asa ceva cu animalul vostru?!

Multumesc.
freddy25
Sr. Member

« Reply #1 on: January 30, 2011, 01:23:31 PM »

Ar putea fi si constipatie sau ar putea fi un blocaj renal sau orice altceva. Trebuie sa-l vada un medic.
bobo70
"Un câine recunoscător valorează mai mult ca un om nerecunoscător’’ - Proverb arab.
Hero Member

« Reply #2 on: January 30, 2011, 02:36:08 PM »

.......Ati patit vre-unul dintre voi asa ceva cu animalul vostru?!

Multumesc.

Urgent cu el ladoctor.....

Catelul este sugativa casei. El ne scoate toate petele cand venim murdari din lume.
- Paul Louis Lampert
roxana06
Newbie
*

« Reply #3 on: January 30, 2011, 07:54:51 PM »

Dimineata la 9 avem programare. nici unul din cabinetele care se "lauda" ca au NON STOP si de fapt nu e nimeni de gasit. Peste tot unde am sunat..de maine ...de luni doar..Pai am URGENTZA domne'...nimic Sad
Dino
Full Member

« Reply #4 on: January 31, 2011, 11:54:33 PM »

Dimineata la 9 avem programare. nici unul din cabinetele care se "lauda" ca au NON STOP si de fapt nu e nimeni de gasit. Peste tot unde am sunat..de maine ...de luni doar..Pai am URGENTZA domne'...nimic Sad
Aia nu sunt veterinari, sunt niste idioti ! Eu cred ca meseria asta se face cu pasiune si cu dedicatie pentru fiecare animalut. Daca as fi veterinar si m'ar suna cineva cu o urgenta m'as da jos si din pat de langa nevasta'mea la orice ora numai sa fac bine animalul (doar m'ar intelege din moment ce m'ar lua de barbat) Smiley)

Definitia nebuniei - a face incontinuu acelasi lucru si a te astepta la rezultate diferite
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #5 on: February 05, 2011, 11:46:56 AM »

roxana06, ai rezolvat? cum se simte imblanitul?

Offtopic     Adevarul ca la ce veterinari sunt pe la noi.... eu propun sa punem toti bani si sa ii luam Arianei o vila in Buc. si sa o rugam sa-si deschida cabinet acolo Smiley.   
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #6 on: February 05, 2011, 11:56:21 AM »

Teo, exista veterinari buni peste tot, nu-mi ridicati statuie ca nu e cazul.  Grin
Important este sa stiti sa-i alegeti; Ar fi foarte bine sa mergeti si pe recomandarile altor proprietari de catei, mai ales a celor care frecventeaza mereu forumul nu intra doar sa faca reclama.
Sa stii insa ca adevarul se afla undeva la mijloc, de multe ori proprietarii spera si asteapta sa treaca simptomele de la sine toata saptamana ca sambata si duminica sa solicite consultatii pentru cazuri care nu sunt tocmai urgente....sau cand din pacate nu mai e nimic de facut. Totusi multe cabinete au program si sambata iar in caz de urgenta sunt convinsa ca majoritatea medicilor s-ar deplasa la cabinet pentru a consulta un animalut bolnav si duminica.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
roxana06
Newbie
*

« Reply #7 on: February 05, 2011, 04:48:11 PM »

Buna, eu chiar nu am asteptat sa i se imbunatateasca starea sa sa vad cum evolueaza. Pur si simplu sambata trecuta am vazut ca nu e ok, ca nu e el, nu manca, nu bea apa, i-am luat lesa sa il scot la plimbare in speranta ca e ..doar plictisit sau eu stiu, pur si simplu vroia sa iasa din curte...si de obicei el cand vede lesa e de rau...sare si se imvarte si se bucura nespus. Dar acum, nici o reacti..parca nici nu il interesa, totusi s-a dus si m-a asteptat la poarta si l-am scos putin pe strada. Am observat atunci ca se chinuie sa aiba scaun si nici nu a urinat. Am zis ca e ceva mai serios. Ne-am intors acasa si am inceput sa caut pe internet un cabinet (nu aveam habar de vre-unul deoarece nu am avut niciodata vreo probl cu el incat sa ajungem la medic, iar vaccinurile ni le face un doctor care face odata pe an pe cartiere..) Am gasit 2 cabinete intr-un sfarsit )care mi s-au parut ok din poze , date si parerile de pe forumuri si care REPET, aveau specificat ca au deschis non stop pt urgente si etc. Mi s-a parut urgenta pentru ca in tot acest timp cat cautam cabinete, Lucky se simtea tot mai rau, nu putea sa stea in pozitia culcat, doar in sezut, vedeam ca se chinuie sa se aseze, urechile le avea tot ciulite si mai mult cand il pipaiam pe burta schieuna. Apoi am vazut ca pe picioarele din spate nu mai avea asa mare stabilitate. In fine am ajuns la cabinetele cu pricina, nimeni de gasit, am telefonat, culmea nici unul din doctori nu erau in oras, sau nush...nu aveau chef sa vina... !!!! Unul dintr ei s-a arata interesat de ce probl are cainele. si mi-a spus sa incercam cu niste supozitoare..intrucat nu facuse nici kk si daca cumva avea dureri acestea sa i le diminue... Lucky avand 11 ani mi-a spus ca sigur e vorba de reumatism, batranete, il dor oasele si de la frig..si asa mai departe. OK, ne-a spus sa revenim luni ca doar atunci o sa aiba deschis. Nu va spun ce chinuri am tras cu el pana luni dimineata la 9...numai eu stiu!! l-am tinut in casa ca sa il protejec de frig, am incercat sa il fac sa stea culcat, se vedea clar pe el ca sufera, si mie mi se rupea inima. se facuse noapte si va dati seama ca in pozitia sezut nu putea dormi...si ma uitam la el si vedeam cum pur si simplu ii "cadeau ochii in gura". am zis ca trebuie cumva sa il facem sa stea culcat pt a se odihni, macar sa mai capete puteri. Am reusit intr-un final cu parintii sa il facem sa se intinda si in 2 minute a luat somn Smiley) Pana luni dimineata i-am administrat supozitoare fara nici un rezultat, kk nu facuse, de mancat mancase dar tot asa rau se simtea. am ajuns la doctor..unde acesta nici nu a pus mana pe el..i-am spus simptomele (mai era un caine acolo tot cu aceleasi simptome, plus ca si cainele medicului era in aceeasi situatie) i-a facut 2 injectii...un calmat si ceva pe calciu nu mai retin exact...Ne-a dat sa ii injectam direct pe gat un sirop....si a zis ca pana seara o sa ii fie mult mai bine..   Asa a si fost. Smiley In cele din urma a facut "o tona" de kk Smiley) burtica nu il mai durea, a inceput sa se intinda cu usurinta si a dormit toata saptamana in casa. Acum e iar cel de dinainte si suntem cu totii bucurosi. Smiley Pun mai jos si o poza cu el (sper sa reusesc) Smiley
lpacol
Full Member

« Reply #8 on: February 05, 2011, 04:53:30 PM »

Ne bucuram cu totii ca si-a revenit....Viatza lunga !!!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #9 on: February 05, 2011, 04:54:18 PM »

Nu am spus ca ar fi cazul tau, Doamne fereste, sunt convinsa ca ai fost nelinistita pe buna dreptate!
Bine ca a fost doar o constipatie!
Oricum, e bine de acum incolo sa mergi cu el la medic mult mai des, chiar si doar pentru o consultatie de rutina. Sa ii revizuiti alimentatia si eventual sa il consulte un medic si in directia prostatei. La 11 ani trebuie ingrijit mult mai atent, chiar inainte de a incepe alte probleme, preventia e mai buna!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
roxana06
Newbie
*

« Reply #10 on: February 05, 2011, 04:58:03 PM »

Multumesc!!
Da, am inteles. Dupa sperietura care am tras-o, o sa il urmarim mai indeaproape...nimeni nu ii da varsta pe care o are, chiar si doctorul s-a mirat, ca arata foarte bine pentru cat are. Il ajuta si numele..chiar e Norocos Tongue
Stie cineva cum se poate pune o poza aici, dau trebuie in alt topic..sau e un topic dedicat pozelor? Merci.
lpacol
Full Member

« Reply #11 on: February 05, 2011, 05:00:19 PM »

cand postezi...sus..
sub Underscore...ai insert picture
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #12 on: February 05, 2011, 05:08:06 PM »

@Ariana    Da dar uite ca am fost la un vet, la recomandare, tipul a fost relativ ok dar mi-a spus sa nu-i dau oase (deloc) cainelui, ca este total nerecomandata castrarea si ca nu il fereste de nici o posibila problema de sanatate pe viitor. Asa ca de unde eram foarte multumit ca mi-am gasit veterinar m-am intors la cautari si nervi de cate ori e vreo problema. Asa ca nu-ti ridic statuie dar vila ai tot ti-as ridica-o daca as putea LOL 

@ roxana06 imi pare bine ca nu a fost nimic serios si cu pozele, cand scri un post/reply, apesi preview- aditional options- attach- browse selectezi poza maxim 200kb- post . Pozele le poti micsora cu un program luat de pe net, ex. PIXresizer il gasesti gratuit la http://bluefive.pair.com/pixresizer.htm
« Last Edit: February 05, 2011, 05:09:38 PM by Te0 » Logged
lpacol
Full Member

« Reply #13 on: February 05, 2011, 05:12:53 PM »

da..ai dreptate te0 srry Cheesy ma gandeam la altceva
roxana06
Newbie
*

« Reply #14 on: February 05, 2011, 05:13:27 PM »

Lucky

* IMG_4618 [1600x1200] [1024x768] [640x480].jpg (75.5 KB, 427x640 - viewed 34 times.)

* 100D3933 [640x480].JPG (96.44 KB, 640x480 - viewed 32 times.)

* IMG_4617 [640x480].jpg (84.8 KB, 640x427 - viewed 29 times.)

* IMG_1117 [640x480].JPG (56.61 KB, 480x640 - viewed 28 times.)
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora