Forum ciobanesc german
October 13, 2016, 09:44:33 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Gelozie  (Read 7371 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ulck
Hero Member

« on: May 09, 2006, 12:33:35 PM »

Pe cand avea cainele vreo 4-5 luni, am intalnit pe terenul de joaca o femela de cg de vreo 2 ani, evident cu stapanul ei. Era innnebunita dupa aport asa ca mi-am zis:"Ia sa vedem daca functioneaza sau nu principiul imitatiei." Asta pentru ca al meu se plictiseste repede de minge, iar de batz ce sa mai vorbim.  Asa ca am intrat in vorba, dar al meu se tinea scai dupa mine si nu se arata deloc interesat de evolutiile fetei. Am inceput sa-i dau mai multa atentie femelei, in ideea ca-l voi stimula sa faca si el ce face ea. Nici vorba. S-a retras ceva mai departe, s-a culcat in iarba si nu s-a mai miscat o vreme de acolo. Ar fi trebuit sa-mi dau seama ce se intampla, dar sincer nu mi-a trecut prin cap in momentul acela. Am continuat sa dau atentie femelei si la un moment dat l-am vazut pe al meu ca se ridica si o ia la goana pe drumul pe care venisem. L-am strigat, dar nici vorba sa asculte, si-a pus urechile pe spate si gonea de mama focului. L-am gasit acasa in fata portii, desi era destul drum pana acolo pentru unul atat de mic. Am avut niste emotii de nu pot sa spun. Ati patit asa ceva?
morgana
Full Member

Sky

« Reply #1 on: May 09, 2006, 12:46:30 PM »

de gelozie da ,dar opusul.cum dadeam atentie mai multa ciinilor intilniti la plimbare incepea sa ma latre, se retragea pt putin deoparte, dupa care isi cauta un bat, si ma provoca sa ma joc cu ea.nu ma lasa in pace pina nu ne departam de "pericol".
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #2 on: May 09, 2006, 01:07:50 PM »

Cam asa ceva fac si ale mele. Daca ii acord uneaia mai multa atentie, cea ignorata isi cauta cate o minge, o aduce si o lasa langa mine. Daca o ignor in continuare, ia mingea in gura si ma impinge cu ea, sau ii da drumul pe picioarele mele.
Dar cea mai faina faza e, ca, uneori, cand le dau cate ceva de ros (biscuiti sau altceva), sta fiecare cu el intre labute, fata in fata, si nu se ating de el, tachinandu-se pana isi fura una alteia biscuitul. De parca al celeilalte ar fi mai bun. La fel si la mancare. Baga la foc automat tot continutul castonului, dupa care se fac ca pleaca si imediat se reped cu botul in castronul celeilalte, sa vada ce a avut aia acolo.

A si am mai uitat de o intamplare, asemanatoare cu a ta ulck. Acum 5-6 ani, cand traia cainele meu, Rex, am plecat cu el la vanatoare de iepuri, impreuna cu niste prieteni si cand am plecat, Lady, care pe atunci avea 2-3 ani, se tinea dupa noi sa vina si ea. Cand a vazut ca plec numai cu Rex, si ei i-am trantit poarta in nas, spunandu-i sa stea acasa, s-a suparat in asa hal, incat atunci cand am revenit, am gasit-o in cusca, nu a iesit ca de obicei sa ne intampine pe mine si pe Rex, nu a iesit nici cand le-am dat mancare, iar a doua zi, m-a ignorat complet. A stat departe de mine, nu a venit la mancare decat dupa ce am intrat eu in casa, n-a avut chef sa se joace cu mingea, iar cand ii dadeam comenzi, le executa cu capul intors intr-o parte, asa in sictir, de parca mi-ar fi facut cea mai mare favoare de pe lume. 
Uneori ramai uimit de sentimentele pe care le pot dezvolta.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
ulck
Hero Member

« Reply #3 on: May 10, 2006, 08:03:39 AM »

Intr-adevar e de mirare cat de mult imprumuta cainele din comportamentul uman. Si mai ales cat de receptiv este la starile de spirit ale stapanului.
morgana
Full Member

Sky

« Reply #4 on: May 10, 2006, 09:11:53 AM »

cu receptivitatea ai pus punctul pe i, e una din calitatile dezvoltate al unui cg de care te poti folosii sa-l inveti multe ....la fel ca si bucuria de a lucra pt a face stapinului pe plac.....si alte cele
ulck
Hero Member

« Reply #5 on: May 10, 2006, 10:34:39 AM »

Da, dar ce te faci daca imprumuta si din incapatanarea stapanului ?
morgana
Full Member

Sky

« Reply #6 on: May 10, 2006, 10:40:09 AM »

thja asta e treaba de durata.... exista totdeauna un care invinge.... care e ramine de vazut.depinde de taria de caracter al ciinelui si a omului
ulck
Hero Member

« Reply #7 on: May 10, 2006, 10:59:54 AM »

Asa e. Pana la urma tot dorinta de a-ti face pe plac este cea care are ultimul cuvant si poate fi speculata pentru a ajunge la rezultate. poate si gelozia ar putea fi exploatata dar aici trebuie o observare mai atenta a comportamentului.
morgana
Full Member

Sky

« Reply #8 on: May 10, 2006, 11:17:03 AM »

asa e ,pt a ajunge acolo iti trebuie sa reusesti sa intri in pielea lui... dar asta e verdamt schwierig ( f. greu) pt un om sa se coboare la nivelul ciinelui,de aceea se intimpla des , neintelegerea si aplicarea unor comenzi, situatii gresite...
ulck
Hero Member

« Reply #9 on: May 10, 2006, 11:30:11 AM »

Asta imi aduce aminte de ce spunea dr. Wolfgang Tauber. In primul rand trebuie sa ne gandim unde gresim noi si nu sa punem vina pe caine. E greu, e adevarat, dar probabil este singura solutie de a obtine rezultate.
morgana
Full Member

Sky

« Reply #10 on: May 10, 2006, 11:35:37 AM »

da , si cind sint rezultatele pozitive... al noualea cer e putin spus....
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #11 on: May 15, 2006, 11:11:19 AM »

...cum  a venit caldura am luat si noi cu asalt Somesul. Natiei ii place foarte mult apa dar nu intra in ea decat daca o poate face gradat, din aproape in aproape. Nu sare de pe mal direct in apa adanca. Asa ca trebuie s-o stimulez sa mearga "in larg".I-am pus intr-o sticla de plastic de 2L putin lapte(de acasa), apoi apa si niste pietre. Toate bune si frumoase pana la locul  de baie unde ne-am mai intalnit cu 2 pittbulli si un boxer care erau  foarte jucausi si ii furau sticla. Nici nu mai avea chef sa mearga in Somes dupa sticla-de nervi. Era innebunita de ciuda.
  N-am avut niciodata ocazia sa vad cum reactioneaza cand ii ameninta cineva "obiectul personal", am vazut acuma. A luat sticla si maraia agresiv la ei. Ba a mai si sarit la bataie, noroc ca inca nu prea stie cum sa se bata! Din pacate vad ca ea nu face diferenta intre pitt si EA, numai eu ma stresam. Mare noroc ca sunt foarte ascultatori si nu au scuturat-o!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
ulck
Hero Member

« Reply #12 on: May 15, 2006, 11:27:43 AM »

Nu intra nici daca intri tu si o chemi din "larg"?
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #13 on: May 15, 2006, 11:05:46 PM »

dar eu nu am zis ca nu intra, ba chiar intra unde-i mai involburata dar numai daca are un stimulent bun-de aceea am pus putin lapte in sticla, drept stimulent. Daca as intra si eu, sunt convinsa ca nu ar ezita sa ma urmeze! dar inca nu ma tine sa ma iau la tranta cu Somesul, nu vreau sa mor..

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
ulck
Hero Member

« Reply #14 on: May 17, 2006, 10:35:49 AM »

Doamne fereste, avem nevoie de tine pe forum.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: