Forum ciobanesc german
August 20, 2013, 08:54:32 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013 - Rezultate

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
forum
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Primul vaccin pui  (Read 18125 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Thor
Newbie
*

Ciobanesc German

« on: July 06, 2005, 04:17:22 PM »

Salutare,

Mi-am luat un pui de Ciobanesc German are 6 saptamani. Am o intrebare referitoare la vaccin. Primul vaccin se face imediat dupa ce este luat de langa mama lui nu? A doua intrebare ar mai fi urmatoarea: Vaccinul se face dupa deparazitare la 3 zile sau imediat in aceasi zi cu deparazitarea?

Multam
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #1 on: July 06, 2005, 04:22:12 PM »

Schema vaccinari caini:

1.5 luni - P
2 luni - DHP+L
2.5 luni - DHP+L
3 luni - R
3.5 luni - C
anual - DHP+L+R

Legenda:
P=Parvoviroza
D=Distemper
H=Hepatita
L=Leptospiroza
R=Rabie
C=Corona

Teoretic catelul poate fi scos afara si poate intra in contact cu alti caini dupa ce are toate aceste vaccinuri facute.
Inainte de vaccinarile anuale, obigatoriu se face deparazitare interna si externa.

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
dsh
Hero Member

« Reply #2 on: July 06, 2005, 04:50:01 PM »

in primul rand cred ca ar fi fost bine sa-l mai fi lasat vreo 2 saptamani in cuib;
din cate stiu eu, primul vaccin (parvo) se poate face si la 1 luna - unii crescatori il fac;
rapelurile se fac, asa cum spune si razvan, la inceput, din 2 in 2 saptamani, iar apoi lunar; dar cred ca 3 luni e prea devreme pentru un anti-rabic - eu zic macar 5 luni... iar corona intra deja la 2 luni;
atentie mare la vet! sunt medici care te toooot cheama la vaccin pana pe la 7 - 8 luni - e doar o metoda de a mai stoarce niste bani!
atentie! C inseamna si ,,Carre' adica jigodie (D - distemper-engl.)
eu as face asa:
5 saptamani - parvo
7 saptamani - parvo + corona
11 saptamani - parvo + corona + jigodie (carre) + leptospiroza + hepatita
15 saptamani - parvo + jigodie + leptospiroza + hepatita  (cred ca si un vaccin pentru tusea de canisa ar trebui facut);

la un astfel de calendar, il poti scoate abia pe la 4 luni - e tarziu, dar decat sa risti...
deparazitarea se face cu cateva zile inainte de vaccinare; (unii medici recomanda rapel si pentru deparazitare - asa ca ajungi s-o faci cu 10 zile inainte si un rapel cu 2 -3 zile inainte de vaccin.)
oricum, intreaba mai multi medici;

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Thor
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #3 on: July 06, 2005, 10:38:36 PM »

Pai si are ceva daca l-am luat acuma? adica se poate intampla ceva rau? Si apropo ce sa ii dau sa manance findca nu vrea sa manance decat carnita pe care nu prea io dau ca sigur o va vomita din cauza ca are un sistem digestiv delicat(in general ciobanescul german) si mai ales ca este atat de mic. Ce ii pot da de mancare acuma?
dsh
Hero Member

« Reply #4 on: July 06, 2005, 11:11:53 PM »

e foarte important d.p.d.v. al temperamentului ceea ce spuneam despre ramanera in cuib pana la minim 2 luni... probleme de  sanatate, daca esti atent, n-ar trebui sa apara, dar si in privinta asta era mai bine sa-l mai lasi...
despre mancare s-a tot discutat - eu te sfatuiesc sa-i dai granule premium (purina pro-plan, royal canin, eucanuba, hill's, etc.) si suplimente - morcov ras, miere, minerale si vitamine pastile (NU CONCENTRATIE MARE!!!);
sa ne scri ce-ti face puiul
mult succes!

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Thor
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #5 on: July 07, 2005, 05:19:53 PM »

Bun pai eu ii dau acuma ROYAL CANIN BABY DOG nu am incercat Starter dar am auzit ca si astea sunt bune si au cam aceasi concentratie ca si starterul, Baby Dog-ul de la Royal Canin. Mananca el acolo dar numai cand ii este foame rau. Spre exemplu aseara i-am tocat niste piept de pui fiert marunt marunt si i l-am dat cu orez fiert sa-l mai stranga, impreuna cu boabele. La inceput nu prea a fost interesat de mancare dar mai pe seara dupa ce sa rahatit imprastiat sa repezit la castron si a devorat totul spre uimirea mea. Apropo astazi de dimineata s-a rahatit OK deci a avut un scaun OK dar dupa aceea la vreo 15 min sa rahatit imprastiat. E normal? Ce sa-i dau in continuare sa manance? Rahatul este de culoare verde apropo Grin. Verzui inchis
Thor
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #6 on: July 07, 2005, 05:34:45 PM »

In rest totul este bine este jucau imi roade degetul mare de la picior de fiecare data cand ma prinde alearga de numai poate si doarme de numai stie de el.
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #7 on: July 07, 2005, 07:20:41 PM »

Parerea mea este sa te axezi pe un singur fel de mancare, si asa este destul de mic puiul.
Daca combini mancarea este foarte posibil sa faca diareea, organismul abia se obisnuieste cu hrana solida.
Mancare Royal Canin poti sa o combini eventual cu orez fiert, nu-i mai pune si carne in orez, cel putin pana mai creste.

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
dsh
Hero Member

« Reply #8 on: July 07, 2005, 07:46:50 PM »

la pui, scaunele moi sunt destul de frecvente, dar daca persista, intreaba un medic...
presupun ca adaugi carnita (pieptul de pui e cea mai buna alegere, e ok si carnea de vita) si in ideea ca mananca mai cu pofta... am auzit foarte des de ciobanesti germani, masculi, foarte dificili la mancare si am si eu unul care pana la 2 ani jumate ,,m-a tratat nervos", cu lipsa poftei de mancare... asa ca... nu cred c-o sa-ti fie prea usor...
royal-ul e bun, ai mei asta mananca de 5 ani;

Thor
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #9 on: July 07, 2005, 10:55:59 PM »

Frumos asha. M-am dus la medic asta seara si i-am zis sa-mi dea ceva sa nu mai faca moale si mi-a dat o solutie care are niste smecta in ea, bun pentru infectii intestinale si care ii da si pofta de mancare. Sper sa se constipe zilele astea Cheesy sa ii pot face primul vaccin sa fie perfect sanatos. Apropo daca doriti sa pacaliti un pui sa nu stea langa voi puneti-l intro incapere mare si datii drumu la radio cu lumina aprinsa si o sa fie cel mai fericit. Doarme cu radioul in brate Cheesy.
Thor
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #10 on: July 11, 2005, 04:22:29 PM »

Deci totul se face dupa cum urmeaza la 2 4 si 6 saptamani puii trebuiesc deparazitati de catre crescator. In caz ca il iei la 6 saptamani va trebuii sa ii faci primul vaccin dupa ce il mai deparazitezi odata ca sa fi sigur ca totul este in ordine. Primul vaccin la 6 saptamani se numeste "NOBIVAC PUPPY DP" Firma producatoare INTERVET. Cam asta este regula perfecta a primului vaccin, zic eu.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #11 on: July 25, 2005, 12:43:59 PM »

salut!Observ aici tot felul de scheme de vaccinare.Bun!insa trebuie avut in vedere ca multe din aceste scheme sunt stabilite de firma producatoare care are un scop bine definit...sa castige bani.Asa ca de multe ori unele rapeluri prea dese nu-si au rostul..(pt catzei).In ce priveste deparazitarea interna trebuie facuta inainte de vaccinare cu o saptamana inainte,minim 3-4 zile si trebuie administrat un medicament cu proprietati  vermifuge,ideal sa contina Levamisol(vermifug si totodata imunostimulator).De ce nu odata cu vaccinul?Pt ca vaccinul actioneaza optim pe un organism perfect sanatos!
        Primul vaccin se face  tinand cont de faptul ca in jurul varstei de 6 saptamani exista o perioada critica in care anticorpii maternali vor anihila antigenele vaccinului-astfel se vor anihila ambele- puiul ramanand descoperit.Asa ca nu va grabiti!Varsta de 8 saptamani pt primul vaccinul-monovalentul, zic eu ca este rezonabila.Apoi rapel la 2 saptamani .Inainte de al treilea vaccin se face din nou o deparazitae de data aceasta cu un antihelmintic mai puternic.In jurul varstei de 3 luni se face al 2 rapel.Apoi la varsta de un an ,urmand sa se faca odata pe an.Deparazitarile interne se vor face odata la 3 luni.Pana la varsta de 6 luni se va face antirabicul,mai ales ca ne obliga si legea.
     Parerea mea este ca restul vaccinurilor facute la 4-5sapt si asa mai departe nu-si au rostul.Hehe,daca puii provin din mame nevaccinate si nedeparazitate intern atunci schema se modifica putin. Wink  Multam', de spatiul acordat!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
stilgar
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #12 on: December 20, 2005, 05:52:33 PM »

hai sa va zic si eu cum am predat puii la noii stapani
la 1 luna dupa monta am deparazitat cateaua
la 4 saptamani deparazitat puii(f putin viermi in comparartie cu cainii pe care i-am cumparat eu)
la 5 saptamani Parvo+Corona
i-am intarcat cu starter si royal canin maxi baby dog
la 6 saptamani deparazitati
la 7 saptamani Polivalent(are parvo inclus) + Corona
la 8 saptamani deparazitat (acum nu au mai scos viermi)
la 9 saptamani Polivalent
schema am facut-o impreuna cu vet-ul
am avut in curte cainii bolnavi de parvo si corona(luat prin gard de la cainii de pe strada), si in plus am stat linistit ca orice suflet plecat din curtea mea are toate sansele
asa cel care a luat cainele il poate scoate afara mai repede
cand cainii mei erau mici si nu aveau voie afara cum intram in casa ma descaltam sau imi spalam incaltarile. am vazut cainii bolnavi de parvo de corona si de jigodie. de atunci fac tot posibilul sa evit asemenea boli ingrozitoare
poate ca este un caledar strans dar am preferat asta in locul "accidentelor"
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

forum

pavora 

turenhof